Haibike XDURO 8.0 Síla elektriky

Přidat foto

Haibike XDURO ALMNT 7.0/8

Chytré display

Fox E-VOL 34 a ráfky THE RIM 40mm

Yamaha motor

Ovládání

27.4.2018, Pátek.

Dostalo se nám příležitosti zjisit, jaké to je, vozit se na elektřině ⚡po hřebenech místních kopců a svahů. Sice pouze na jeden den, ale přeci.

První dojem: Je to úplně odlišná sféra MTB ježdění, při které se sice nadřete stejně, ne-li víc, než na klasickém kole, ale ujedete toho mnohem víc a rychleji.

Bajky jsme nešetřili v dlouhých, náročných výjezdech a sjezdech na stezkách, kde kořenove a kamenité pasáže jsou doma.

Testovaný byly modely německé značky Haibike ,konkrétně XDURO ALMNT 7.0 a 8.0

(vloženo 5.5.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
aGGro
aGGro

13.5.18 14:01

Nezkoušeli jsme Old-Shore trail, protože jsme jeli dál na Ropici, Kamenitý a Ostrý. Až z Ostrého jsme to vzali trailem dolů.

No bajk se choval přímočaře, chtěl jet spíše rovně, potřeboval rychlost, protože v pomalé ryhlosti se lámal, už i kvůli váhy kola. Ale kupodivu se dal dobře odlepit od země, ale bylo potřeba ho porvat jak chlap. :)

Reagovat
aGGro
aGGro

13.5.18 13:57

-b-n-x-
-b-n-x-

7.5.18 20:53

Aggro: koukám, že fotky byly pořízeny při výjezdu na Javoš, ve cca polovině výjezdu z Gutu. Zkoušeli jste na nich i ten trail, který jste několikrát křižovali? Zajímalo by mě, jak se tyhle potvory chovají na těch místních jumpech.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

7.5.18 20:50

Skret: ano „vedení“ – „večerní“ – posraná swype klávesnice.

Skret2: ano, přesně tak. Až bude mít nějaký Enduro e-bike do 15kg, tak bych to bral hned.

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

7.5.18 14:31

Ohledně té jízdy z kopce – https://ebike-mtb.com/…b-vs-enduro/

Reagovat
aGGro
aGGro

7.5.18 12:14

Asi tak :D… přímo to jsme si s kámošem také říkali, jako final verdikt.

Reagovat
scret
scret

7.5.18 12:11

boze, to je zase obhajujicich kecu kolem toho, ze je clovek proste linej:))) Ale uprimne, az to bude mit treba o 2–3kg vic nez srovnatelny obyc bike a bude mi pade a vic, klidne do toho pujdu… Do ty doby se tahat s od pohledu hnusnou, predrazenou a tezkou mrchou..? ani mne nehne… Navic celkem vitam treba zakaz e-biku na RS…

Reagovat
aGGro
aGGro

7.5.18 10:53

Ano. Souhlasím, cítil jsem se jak na e-motorce. No a vemme také v potaz všechny faktory ovlivňující fyzickou výdrž, teplé počasí, váhu kola, terén, atd.

Neříkám, že se na tom nadře každý, ale mě to dalo zabrat, protože nás tlačil i čas. Tak jsme jeli co to dalo. :) Rozhodně to stálo za vyzkoušení.

Reagovat
Dazz
Dazz

7.5.18 09:42

ad aGGro – velmi náročný, pokud znáte Beskydy kolem Javorového/Ro­pice/Kamenité­ho/Ostrého náročný terén ? Já ti nevím, mám 47 přítelkyně 45, minulý rok jsme si koupili první rozumné kola za život a to co bylo obtížné na e-baiku jsme si projeli na obyč celopérech :-))) a to jsme měli ty lepší kola až jsem se styděl, když jsem potkával pomalu důchodce na cros kolech. Fakt ti nevím, asi máme každý jiné měřítko :-)))

Co jsem viděl taková e-Endura v akci tak máš pravdu, je to odlišná sféra MTB ježdění resp. to už není MTB ježdění, ale blíže to má k Enduro motorce než ke kolu ;-)

Reagovat
aGGro
aGGro

7.5.18 08:47

Jak jsem již psal, terén byl velmi náročný, pokud znáte Beskydy kolem Javorového/Ro­pice/Kamenité­ho/Ostrého, tak asi víte. (To vše jsme objeli.)

A reklama? To ne… takové kolo ještě naštěstí nepotřebuji :)

Prostě když se ti dostane možnost to vyzkoušet, tak neber to že. No byla to testovací akce přímo od Haibike, a tuším, že pokračovala minulý týden v Rožnově a okolí. Byla to zábava spojená s dřinou, jelikož jsem kolu hodně pomahal, abych vůbec odjel to, co se podařilo na plnou baterii odjet :) po pravdě jsem čekal i víc. Režimy jsem právě střídal, nejlepší byl asi standard režim, na turbo/xpower (5. a 6. režim) by ten bike neujel ani zdaleka tolik po takovém terénu. :)

Reagovat
pepek
pepek

7.5.18 08:28

Každý nemá kolo jako náhražku posilovny, ale třeba jako stroj na zážitky.

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

7.5.18 08:09

A za půjčení kol si musel udělat tuhle reklamu? Asi by mě to nevadilo ve chvíli, kdyby tam byly fotky z nějakýho výletu. Ale tahle prezentace…

Fakt, že si E kola kupují lidé v nejlepší formě aby si mohli ještě víc naložit je pro mě úplnou novinkou. Procitl jsem. Za to možná tahle reklama stála.:)

Reagovat
plzakj
plzakj

7.5.18 07:52

30km za 2h v turbo modu. To musela bejt drina :-D

Reagovat
TheJD
TheJD

7.5.18 07:45

Hlavne jezdit porad na turbo rezim, kdyz sam vyrobce rika, ze je urcen k pouziti pouze pri jizde do prudkeho kopce. :D

Btw 30 km za 2 hodiny? To da trenovany jedinec i na enduru bez motoru.

Reagovat
learita
learita

6.5.18 23:08

Různí lidé – různé potní žlázky.

Když se na elektrice ňadru více, pak nevidím důvod proč to kupovat. A ještě je to oproti normálnímu kolu neekologické. No nevím kam ten svět spěje.

Co třeba do posiloven stroje zvedající závaží elektrohydrau­licky? :-)

Představa, že ve sjezdu poletí takové kolo za mnou a při nehodě mě převálcuje mě děsí:-)

Na elektrice jsem také jezdil a věřím že u staré matinky je v dobrých rukou.

Reagovat
honzarb
honzarb

6.5.18 21:42

ja nevim, me ten argument ebajkeru, ze se nadrou stejne, popr. vic nez na klasickym bajku, me to proste prijde, jako kdyz si tu zmenu nak pred sebou, popr. ostatnima, nak musej obhajit a sami v hloubi duse vedi, ze to je kravina… jako jezdete si na cem chcete, ale ze se nadrete na ebajku stejne, nebo i vic.. fakt ne:o)) (jo, jezdil sem na ebajku)

Reagovat
aGGro
aGGro

6.5.18 21:19

No jednoduše, protože jsem ten bike hnal do kopců a následně přes dlouhé kořenové stoupání a pak sjezdy s těmi 23 kg dají také zabrat :D Nešetřil jsem ho ani sebe :) Najelo se jen 30 km, za cca 1:58h jízdy, na plnou baterii.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

6.5.18 21:10

Já získal zásadní poznatek, že na elektrokole se člověk nadře mnohem více než na kole bez motoru. Ale proč jsou vždy ti elektrikáři na kopci tak v pohodě a ti bez motoru sedření jak mukl v uranovém dole, to jsem se zatím nedozvěděl :-).

Reagovat
goofy
goofy

6.5.18 21:04

krabica: no stát se to může, když si zapomeneš dobít baterku… :-D

Reagovat
krabica
krabica

6.5.18 20:58

To s tím nadřením víc než na biku je dobrý vtip, jedině, že bys to měl vypnuté, nebo tahal víc než 25 km/h i do kopce. :-) Zpocený a unavený být můžeš, ale já při výjezdech na pořádné kopce umírám a to se ti na ebiku nemůže stát. :-)

Reagovat
scret
scret

6.5.18 20:49

bnx: a vedeni – vecerni? :))))))

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

6.5.18 20:37

Český = celý

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

6.5.18 20:37

Tady to nějak nežije. A to jsem se český den těšil na vedení čtení :-)

Elektrika do lesa a na hory nepatří! Pryč s e-koly! ;-)

Reagovat
freerider159
freerider159

6.5.18 17:41

hodinu

Reagovat
freerider159
freerider159

6.5.18 17:41

tvl měli by jste si to půjčit a pojezdit než tu psát kraviny. Na turbo režim pojezdíš hodiny pořádně po lese a budeš zpocený dost. Z kopce to je jen o zvyku, ale pak to valíš úplně stejně jak na svojem, dokonce mi někdy připadalo, že jsem si jistější než na svojem…

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

6.5.18 10:21

Většina e-bikerů je na kopci vysmátých a odpočatých, jak jsem si všiml např. v Rakousku. Takže taky nechápu, že ses tak nadřel. Nezapomněl sis zapnout motor? :-).

https://www.bike-forum.cz/…uce-v-alpach

Reagovat
natureman42
natureman42

6.5.18 08:28

scret: taky si myslím, že to je kravina .. celoodpružené e-biky (s Boschem i Yamahou) používáme každý rok v předhůří Šumavy na značení Javornického Pazdřivce (52km/1800nast. m.), takže si myslím, že vím, jak s nima chutná kopec nahoru i dolu..

Člověk se taky zpotí (a na eco+ režim i nadře, ale to pak trochu postrádá smysl ekola), ale víc než na klasickým bajku rozhodně ne.. A z kopce je to těžká svině, na kterou – aby si jí pořádně užil v hodně technických pasážích – musí už mít něco v rukách..

Takže taky beru popcorn a první řada.. :)

Reagovat
scret
scret

6.5.18 08:13

„Je to úplně odlišná sféra MTB ježdění, při které se sice nadřete stejně, ne-li víc, než na klasickém kole“ – to verim, hlavne zkopce ovladat takovou tezkou obludu musi byt pozitek:))))

Reagovat
novas752
novas752

6.5.18 07:28

Na co ten hešteg?

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

5.5.18 21:14

popcorn pripraven

Reagovat

Další galerie z kategorie

miťo 15
chomejs 20
vlasto 19
šlapatko 3
bara2 13
funkatron 4