Nishiki Sri Team (1997?)

Přidat foto

Kolo vzniklo jako skládanka ze dvou pozůstatků kol a nějakých extra dílů, jako řidítka, představec a páky.

Když jsem uviděl loni rám a vidlici na bazaru, nemohl jsem odolat. Potém jsem našel kolo osazené na kompletním XT kromě zadního kola, bylo sice v hrozném stavu, ale po nějakém tom čistění to nevypadá vůbec zle.

Původně se mělo jednat o pěkný MTB, ale vzhledem k časovým možnostem bych pro něj neměl využití a tak mi i díly ležely skoro rok doma. Letos v lednu vznikla tato myšlenka. Kolo na pohotovější výlety, když se mi nechce do terénu, prostě na takovéto toulání se po krajině.

Dneska najeto asi 40km především na sněhu a musím říct, že jsem nadšen. Kolo je nad očekávání! Jede skvěle díky Race Kingům, tlumí skvěle díky Cr-Mo a díky objemu plášťů a k mému překvapení i brzdy fungují pěkně, mají sice delší chod, ale nic zásadního.

(vloženo 11.3.18)

Hadato Hadato
Ohodnoť bajk: (4.2  / 60 hlasujících)
Značka Nishiki
Model Sri Team (1997?)
Velikost 17"
Hmotnost 11,8 kg
Rám Nishiki Sri Team Cr-Mo
Vidlice Nishiki Cr-Mo
Hlavové složení FSA
Kliky Shimano XT ST-M739 (44-32-22)
Přesmykač Shimano XT ST-M739
Měnič Shimano XT ST-M739
Řazení Shimano R500 STI
Kazeta Shimano 8 sp.
Náboj přední Shimano XT HB-M737A
Náboj zadní Shimano Deore LX M565
Brzda přední Shimano XT BR-M739
Brzda zadní Shimano XT BR-M739
Brzdové páky Shimano R500 STI
Ráfek přední Mavic 221
Ráfek zadní Mavic
Řídítka Čína 420 mm
Představec Čína 70mm +35°
Sedlovka Alu
Sedlo Velo
Pláště Continental Race King Supersonic a Racesport

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
beriik
beriik

13.3.18 23:23

Moc povedené a komponenty mně vrací do mládí

Reagovat
Hadato
Hadato

13.3.18 11:01

kamaro: Ty brzdy opravdu nejsou taková tragédie – chod je supokojivý a brzdný účinek je super. O mini-V jsem přemýšlel, ale díky 2,2 Race Kingům nejsou použitelné, navíc ty XT véčka jsou krásné, takže je mi škoda je sundávat.

Reagovat
kamaro
kamaro

12.3.18 17:16

Se silničními pákami dobře fungují i mini-V brzdy. Ale ty tam máš dost objemný plášť, takže se tam asi nevejdou.

Reagovat
Hadato
Hadato

12.3.18 12:42

cioran-m: Díky za kus historie. To kolo Jancquin Phelan vypadá super, úplně nejvíc se mi líbí ten představec! Taky mě docela zaujala ta kazeta – vypadá to, že s velikostí pastorků slušně předběhli dobu – dnes by taková kazeta stačila většině lidí na 1× systémy. Až bude čas, musím to trochu víc prozkoumat.

17ta: Asi záleží na kombinaci pák/véček a celkové tuhosti konstrukce (do které přispívají i třeba špalky). Já to nechám tak, jak to je, ten brzdný výkon je super, možná ještě přidám v-brake booster na zadní brzdu, jak bylo zmíněno. Ať to GT slouží a dělá jenom radost (je mi ho trochu líto jako hospodského kola).

kandik psi zub: Tvého prasopsa jsem objevil až když už byla ucelená myšlenka v hlavě, je to moc pěkný kousek! Trochu větší raketa, než ten můj, ale věřím, že radosti bude dělat podobně.

Tobyfree: Díky, Tvé uznání mě těší! Ne všechna kola musí být každého šálek kávy, ale o tom asi víš se svou sbírkou své.

Reagovat
madcat
madcat

12.3.18 10:28

Ty berany :-(

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

12.3.18 09:59

kazdej prasopes je za 5*

Reagovat
17ta
17ta

12.3.18 09:52

Hadato : JJ ještě existuje, používám ho jako kolo do hospody a zimáka. Cantíky + Silniční páky fungují dohromady dobře, V-čka mají jinou délku kroku, to jsem kdysi zkoušel a nefunguje to. Zaměřil bych se na špalky, já tam mám KoolStop a brzdí to slušně.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.3.18 09:42

Moc se mi to líbí! Jinak, pokud se oblouků na horských kolech týče, pak Tomacovo Yeti (a Raleigh) patří jistě k nejskvělejším kolům bajkové historie. Méně známé je šak kolo s jliníkovým rámem na kterém Jacquie Phelan(ová) vyhrávala v Americe v polovině osmdesátých let snad všechny závody, třikrát se stala mistryní NORBA. Postavil je pro ni Charlie Cunningham, jeden z pozdějších zakladatelů Wilderness Trail Bikes. Bylo vyrobeno několik těchto kol i na prodej, fungovala skvěle, byla však dost drahá.

Reagovat
Tobyfree
Tobyfree

12.3.18 09:41

Jako moje kafe s tema riditkama to taky, ale 5 dat musim, protoze je to jedinecne! Super!

Reagovat
Hadato
Hadato

12.3.18 09:40

Alojs01: Nikdo neřekl, že se dá jenom s beranama, chtěl jsem jenom změnu. Kolo s 560mm řidítky mám doma (podobného stylu a geometrie) a na delší trasy (100km +) to prostě není on úplně ono, i když člověk nasadí rohy.Navíc fun faktor je teď úplně někde jinde.

p@X: Chtěl jsem brzdy, o brzdí. Cantíky sice připraveny byly, ale po zkoušce kamarádčina kola za mokra na cantíkách jsem dal šanci véčkám. Bál jsem se chodu bez té kladky, ale jsem nadmíru překvapen jak to funguje a jak se to dá seřídit (asi pomohl i paralelogram). Zadní by si možná zasloužila v-brake booster kvůli tuhosti stavby, ale nic tragického to není. S Koolstopama to brzdí předvídatelně a účinek se dá lehce přirovnat k moderním kotoučům (jen se to hůř dávkuje). Opravdu jsem překvapen. Ještě asi přidám nějaká štelovací prvek na nastavení délky lanka, ale to už je jen maličkost.

17ta: Taky jsem se díval na Marina, podobně jako p@X, to GT je trochu jiná káva a vypadá skvěle! Existuje ještě v té podobě nebo už je v původním stavu? Jak na to byly ty cantíky se silničními pákami?

Reagovat
17ta
17ta

12.3.18 08:43

p@X : https://www.bike-forum.cz/…ohny-t-style

Hadato : věří, že si to užiješ … já osobně jsem si to užíval moc, zase trochu jiná cyklistika

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.3.18 07:55

17ta: tvůj Marin je ale úplně jiné kolo. K véčkům se dá sehnat taková kladka, která by ten chod silničních pák měla trochu zlepšit, nebo cantíky :)

Reagovat
Alojs01
Alojs01

12.3.18 07:48

Tak je jasný, že toulat po krajině se dá jen s beranama… :- /

Tak krásný kolo a ty to tak zprasíš… no je to tvoje a důležitý je, že se na tom dobře jezdí tobě :-)

Reagovat
vpa007
vpa007

11.3.18 22:54

Tak jako není to moje kafe, ale rozhodně si nic neodflákl, takže minimálně 4 bludišťáky si zaslouží ;-)

Reagovat
Hadato
Hadato

11.3.18 22:51

Díky všem za vesměs kladné ohlasy. Rozhodně to nebylo stavěno za účelem se odlišit, cílem bylo postavit kolo, které mě bude bavit a které využiju. Bavit mě to bude, to jsem zjistil po prvních metrech, oproti biku je to hodně živé, ze začátku to bylo až moc živé, což se na sněhu ukázalo jako hodně zábavná kombinace. O využití vypoví až čas.

17ta a Hanys kuryr: Inspirace tam nebyla (do dnes jsem John Tomac neslyšel), ale máte pravdu, jak vidím jeho kola/posed, docela to sedí :-D

Le Corbusier: Jezdit se na tom snad dá, alespoň na kratší vzdálenosti, věřím ale, že u delších taky nebude problém.

Kubajzik: Je to moje první kolo se silničními řidítky, takže s nastavením zatím bojuju, rozhodně to není ideál. Tvar těch čínských řidítek tomu taky moc nepomáhá. Chtěl jsem nějaká s nízkým dropem a malým reach, aby to moc nenatáhlo posed, a ještě k tomu ve stříbrné barvě a na 25.4 mm, čímž se výběr hodně zúžil (měl být původní představec, ale bylo to celé moc dlouhé). Pokud se mi nepodaří si na ně zvyknout/pořádně je nastavit, půjdou tam jiná, buď Salsa nebo Nitto, Každopádně, to by zase cena vzrostla o 1/3 původní nákupní ceny celého kola.

Reagovat
Kubajzik
Kubajzik

11.3.18 21:54

Za mě peckovní! Malinko se peru s tvarem oblouků a následným postavením pák, ale to je drobnost. Bral bych to hned.

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

11.3.18 21:30

Hodně přísný, fakt mě to baví. A jestli se na tom dá i jezdit tak je to super. 5.

Reagovat
cbb
cbb

11.3.18 21:18

podarene, mimo mainstream na bf

Reagovat
Hadato
Hadato

11.3.18 19:46

p@X: Jednoduše proto, že mi chybělo kolo na toulání se po krajině a pro zpestření k biku. Tohle bylo doma a vím, že bych ho v klasickém setupu nevyužil. Bylo mi ho škoda. Po dnešním testu nelituju rozhodnutí, je to opravdu zábavné kolo, vím, že se na něm nudit nebudu. Navíc zbytek dílů mám doma a tak to vždy můžu přeskládat.

Reagovat
Hanys kuryr
Hanys kuryr

11.3.18 19:43

Přesně, John Tomac :) super

Reagovat
17ta
17ta

11.3.18 19:38

Tomac style #1 … něco podobného mám taky postavené ;)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.3.18 19:33

Proč?

Reagovat

Další galerie z kategorie

Romanek88 1
PDean 23
Ray Tarkin 9
p0spec 13
filipes 18
Mican_1 1