Dneska v Novohradských horách..

Přidat foto

Národní přírodní rezervace Žofínský prales

Stříbrné Hutě (něm. Silberberg) je zaniklá osada blízko Pohoří na Šumavě, nacházející se v lesích Novohradských hor, v těsné blízkosti hranic s Rakouskem a soutoku Lužnice a Popelnice, asi 1,5 km od Skleněných Hutí. .. Ve 20. letech 20. století se zde uvádějí dva hostince, kovárna, výčep piva, obchod se smíšeným zbořím, dvě trafiky, a kasárna finanční stráže při kapličce.

Po druhé světové válce došlo k odsunu německého obyvatelstva. Osada nebyla dosídlena a v 50. letech v rámci vytvoření hraničního pásma srovnána se zemí.

Z parkoviště nad Hojnou Vodou kolem Vysoký a Hojnovodskýho pralesa dál na jih podél hranice až do Pohoří na Šumavě a zase zpátky..

Až na jednoho lesáka a kamion uprostřed lesa, nikde ani mrtváčka, natož běžkaře.. (upravený stopy nula, většinu cest jsem odpanil svýma JUMBO JIM 26"x4" .

Takže klídek, pohoda, pěkný to bylo, i ty poslední dva kilometry furt do kopce, kdy mi chcípla baterka a já to musel dojet za svý.. :)

(vloženo 9.2.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
natureman42
natureman42

10.2.18 10:46

ad test – no já to psal v auditku pro Budějičáky, nikam jinam tady stejně prakticky nepíšu.. Jestli si Budějičák, tak se ozvi klidně v poště, ten bajk se dá půjčit..

ad nick – ten nick sem tady na b-f registroval 22.2.2009 (viz. můj profil) – mohl sem snad tenkrat vedet, ze jednou budu na e-bikach jezdit a že pak ten nick může někomu nesedět??? Imho nemohl.. :)

Reagovat
gibby
gibby

10.2.18 09:10

To musí mít slušnou průchodnost. To kolo je odporný, ale z technického hlediska tomu fandim. Příště napiš, že to testuješ. Kombinace fatbiku a tvého nicku opravdu bije do očí. Tak přeji málo omrzlin.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

9.2.18 20:39

to je teda vobluda

Reagovat
natureman42
natureman42

9.2.18 18:26

ok, tak doplním, pro ty co mě neznaj :

  • to kolo je testovačka, čas od času si ho (hlavně teďka přes zimu) půjčím, abych si ho otestoval a užil si s ním na sněhu zas trochu jinou cyklistiku, než je ta klasická..

Jinak osobně vlastním nemotorového fulla TREK REMEDY 8, kterej mě maximálně baví a už brzo přijde jeho čas. (viz. fotky v mým profilu)

Zkrátka nevím proč bych jako klasický bajker (a tvurce www.javornickeokruhy.cz) měl odmítat elektriky. Moje myšlení je v tomhle prostě už trochu někde jinde, než u těch, co v příspěvkách níže zmiňoval MirosPikos..

Reagovat
goofy
goofy

9.2.18 18:10

NatureMan a jezdí na elektrice… Tak nevím…

Reagovat
natureman42
natureman42

9.2.18 18:10

sluníčko občas vykouklo, jinak zádumčivě zataženo, což ale vůbec nevadilo, ba naopak to podtrhovalo genius loci vysídlených sklářských hutí a hlubokých lesů kolem..

Novohradky mám rád a takhle bez lidí je to ideální místo na vyčištění hlavy od rutiny všedních dní..

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

9.2.18 17:41

Panorama tam všude kazí nějaká příšera v popředí.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

9.2.18 17:37

Už to není, to co bejvalo. Ani ti nikdo nenadává do lenochů a ebajkerů :) Panoramata nevypadají zle, ale slunce trochu chybělo, což?

Reagovat
natureman42
natureman42

9.2.18 17:32

těžko říct, v létě jsem s tím ještě nejezdil .. ale orientačně na tomhle okruhu s převýšením ± o 20km driv, tj. dal sem 40km / 1km převýšení, v létě bych dal 60 km zcela jiste, 70km když bych víc šetřil baterku

Reagovat
Tulipanek

9.2.18 17:16

Zajimala by me vydrz baterky v techto podminkach pocasi (zima, mraz, snih atd) jak dlouho vydrzi nez chcipne oproti normalnimu pocasi (slunko, teplo, krasno) . :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

bara2 3
Hagner 6
Enron 9
Enron 4
vlasto 7
mum-on-bike 26