EX - 2016 - Merida Matts 6.20V

Přidat foto

Epilog 2018:

Tak po dvou a půl letech a naježděných 6.500km se spolu loučíme.

Tak nějak se to moje ježdění vyvinulo, člověk nasál trochu těch zkušeností a začlo to. Rohy jsem oželel, vyměnil obyč. véčka za Deore. Ten hlavní progres ale nastal, když jsem sehnal na bazaru Rebu. Proti původní Suntour XCT to byl „poněkud“ větší rozdíl. Najednou to opravdu pružilo a hlavně to kolo nebylo těžký na předek. Příjemné. Nicméně jednoho dne jeden zdejší servisní guru vyřkl otrel: „ta vidle je mrtvá“. Stačilo se zamyslet jen na malinkou chvilinku a došlo mi, že tohle už dál nemá cenu. Takže sbohem můj první biku, byls dobrej!


Původní text – léto 2017

Takže, moje první kolo:

Merida Matts 6.20V – low-endová 26" s ráfkovýma brzdama.

PROČ? – Minulý rok (červenec 2016) se naše malá dcerka nadchla do výletů na kole (byla s dědou).

Do té doby jsem byl celoživotní ne-sportovec a tedy i ne-cyklista. Takže padlo rodinné rozhodnutí koupit kola. No a protože jsme potřebovali dvě dospělá kola + nosič na auto, vystačili úspory jen na tohle. To jsem nemohl tušit, že během měsíce mě to strašně chytne.

CO JEZDÍM? – No, vzhledem k tomu, že bydlím téměř v centru Brna, tak jsem z velké části postrach cyklostezek. K nejbližšímu terénu je to 10km, často mám čas jen na hoďku, takže si musím přiznat, že alespoň 80% nájezdu je po asfaltu. V terénu pak takovýto XC, sem tam singletrail Jedovnice, Muldu atd. Maximální ujetou vzdálenost mám zatím 78km – cesta z domova na venkov za rodinou. Měl jsem i tu naivní drzost se zúčastnit pár závodů – výsledkově hodně vzadu. Ale hodně mě to bavilo.

NECHCEŠ NÁM NĚCO ŘÍCT O TĚCH ROZÍCH? – Ale jo, vím, „nesmí“ se to :-) Jenže já to s nima zkusil a fakt na nich trvám. Delší jízda je s nimi o velký kus příjemnější. Musím přiznat, že kokpit se mi zatím moc nepovedl. V začátečnickém rauši jsem koupil fakt hodně ošklivý rohy a letos na jaře to dorazil hodně nekvalitními gripy. Inu, teprve tuhle branži poznávám a učím se. Každopádně, tohle chci „na zimu“ předělat.

CO DÁL? – To právě zatím nevím. Myslím, že teprve hledám, co bych chtěl pořádně jezdit. Zda opravdu MTB nebo gravel či dokonce jen silnici? Rozmyslím si to přes zimu. Každopádně po těch cca 3.500km, co mám za ten rok najeto, už jsem přeci jen poznal, že by to asi chtělo lepší matroš. Ale zatím mám výčitky o odporném hedonismu a proto to s Mattsem spolu ještě nějakou dobu potáhneme. Uvidíme, co bude po něm. Hodnocení fakt dávat nemusíte, vím že je to hodně nic moc. Kolo sem dávám hlavně pro naplnění „dobrých mravů“ ohledně nevyplněného profilu.

(vloženo 28.7.17)

team_daddy team_daddy
Ohodnoť bajk: (3.5  / 28 hlasujících)
Značka Merida
Model Matts 6.20V
Modelový rok 2015
Velikost 20
Hmotnost 12,9 - váženo na osobní váze
Rám AL 6062
Vidlice Rock Shox Reba Dual-Air 100mm
Kliky Shimano FC-M131 Altus
Přesmykač Shimano FD-M190 Altus
Měnič Shimano RD-M360 Acera
Řazení Shimano SL-M360 Acera
Převodník 42-34-24
Kazeta Shimano HG-41
Řetěz Shimano CN-HG71
Brzda přední Shimano BR-M510 Deore
Brzda zadní Shimano BR-M510 Deore
Brzdové páky Shimano BL-M511 Deore
Ráfek přední Alex Rims 19
Ráfek zadní Alex Rims 19
Pedály Shimano PD-M520
Řídítka 680mm
Pláště Continental Race King 26x2,20 kevlar

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
vpa007
vpa007

30.1.18 14:12

Hele, z kolegyality se musím omluvit, že mi tohle kolo uniklo. Ale neva, má co říct i teď. Je to fajn stroj, kterej na takový to normální ježdění stačí. Vlastně je to ideální stroj pro to, aby si člověk kolo vyzkoušel a pak dumal co dál. Což evidentně splněno. Takže i když je to kolo vlastně obyčejný, tak poctivej profil, fajn fotky, ale hlavně článek, kterej mě hrozně baví :-). Dávám plnej, ale teda štveš mě, žes najel loni víc jak já, i když jsme na tom asi s časem hádám tak nějak podobně ;-)

Reagovat
ufoncz
ufoncz

1.8.17 21:07

Kromě zelenýho proužku na brašničce nevidím jedinej důvod nedát pět hvězd (a taky je dávám). Profil poctivej, fotky pěkný a palec nahoru za to, že to bereš přesně obráceně než většina dneska.

Reagovat
team_daddy
team_daddy

28.7.17 13:15

Pavell007: Jj, Ergon sem videl. Uvidime, mozna je zahrnu to vyberu.

Reagovat
Pavell007
Pavell007

28.7.17 13:08

S rohama souhlas, na delší výlety jsou neocenitelným pomocníkem pro změnu úchopu a ulevení rukám. Koukni na firmu Ergon, ty dělají ergonomický gripy s rohama, je to dražší, ale já to na svým kole považuju za nejlíp utracený prachy :)

Reagovat
petyn
petyn

28.7.17 12:32

Máš to za 5* Ser na BF , hlavní je, že jezdíš a baví Tě to.

Reagovat

Další galerie z kategorie

kycerjaska 0
PDean 23
Ray Tarkin 9
p0spec 13
filipes 18
Mican_1 1