Veřovické se psem

Přidat foto

Mazlíci

Ron čučí na jelena, toho už jsem v lese dlouho neviděl

Kalup

Nefoť a šlapej

Tady dropnu?

...nebo tady?

Odraz

Šikovný, slušná technika

Snídaně

Relaks

Mořkov → Trojačka rocz. → Krátka rozc. → Chodníkem zpět Trojačka hřeben → Krátka rozc. → žlutá Mořkov

(vloženo 11.6.17)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
allda
allda

13.6.17 22:58

Souhlasím v podstatě se vším, co bylo napsáno. Jak píše Kire „štěně nepřetěžovat a dbát na to, aby mělo pohyb, který si samo určí“. To že jedu krokem na kole (byť 20 km), pes má volno a dělá si svoje, neberu v našem případě jako přetěžování. Myslím že poznám, kdy toho má dost, je mu vedro, má žížu, chce si pohrát… Ron je prostě aktivní a chce hodně pohybu. Po vyjížďce dal cca 4 hod. pauzu a už kňučel, že jdeme ven. Přece mu nebudu bránit, i když je to ještě štěně. Asi je to životem, jaký vedeme – jsme pořád někde venku na „litačce“. Dík za reakce a držte palec, ať jsou klouby ok, i ty moje ;-)

Reagovat
Kire
Kire

13.6.17 20:47

Vilém radí (nekritizuje) dobře. U středních a velkých plemen se klouby dovyvinou až kolem roku a jakoby nestíhají rychlý růst (hmotnosti) štěněte. Jako chovatel jsem budoucím majitelům mj. radil štěně nepřetěžovat a dbát na to, aby mělo pohyb, který si samo určí. Poznat na něm, kdy má dost, je snadné. Toto není kritika alldy, naopak obdivuji ty, kdo psa s sebou vezmou do lesa na kole. Mám dva a beru je do lesa jen pěšky.

Reagovat
Vilém
Vilém

13.6.17 19:38

to hovado: Ja to mam zas tak, ze jednak psy pouzivame v zaprahu a predevsim pritelkyne provozuje psi skolu, kde za cca 10 roku proslo mozna nekolik stovek lidi. Jelikoz je to jeji hlavni kun, tak ve volnem case nedela prakticky nic jineho nez cokly. No a pri tom mnozstvi lidi a psu, uz toho clovek potkal a odposlechl od spratelenych veterinaru a podobnych magoru vcelku dost. Proto jsem psal, to co jsem psal a nebylo to mysleno jako nejake rozumovani, ale dobre minena rada. Je totiz pak smutny poridit si psa za par desitek tisic a nemoct ho zatezovat, protoze se zhuntoval v mladi.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

12.6.17 23:18

otec byl psovod, pár psů sme doma měli, i pár kamarádů má psy takže vím že i po výletě kdy taháš nohy jak z asfaltu tak hafan je schopnej skákat jak na koksu :-)

Reagovat
Vilém
Vilém

12.6.17 23:12

to hovado: Mohu se zeptat jaky s tim mas zkusenosti?

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

12.6.17 19:22

Viléme, nech si těch chytrostí. Neni to žádná pos.. čivava, která by po kiláku chcípla, věřím, že páníček má rozum a nejezdí na výletovyjížďky v kuse ale „na pohodu“

Reagovat
Vilém
Vilém

12.6.17 12:40

No delej jak myslis. Jak tu padlo nize, ten pes jeste neni dorostlej, lepsi vydrzet tak do roka a pak mu teprve zacit nakladat, aby se clovek pak nedivil problemum s klouby ap.

Reagovat
allda
allda

12.6.17 12:02

Vilém: Nedělal bych z toho drámo. Štěně má 34 kg, denně běhá min. 5 km, 2 x týdně delší výlet. Předchozí pes, kterého jsme vychovávali stejně, se bez jakýchkoliv zdravotních potíží dožil 11 let.

Reagovat
Vilém
Vilém

12.6.17 10:52

20km s 8mi mesicnim stenetem? Clovece neblazni. Tak do roka se udava cca kolik mesicu, tolik km.

Reagovat
Cemik
Cemik

11.6.17 22:51

Zdar, s přítulkyní taky berem hafana stejneho plemena sebou ale krapet starsi, věřím že fajn zážitek nejen pro tebe ale bacha kam to běha… potom čteš jací nejsou lidi idioti že nechají běhat na volno psa kolem sebe. Dycky jsem si myslel že je to jenom o lidech, někdo se bojí, někdo zastaví a kouká. Každopádně jsem nedávno jednoho přejel a pak si dal lekci z asertivity, jednoduše bacha na to,je jedno že tam není provoz, nikdy neviš. Ať dělá radost a s tou vodou +1 :)

Reagovat
allda
allda

11.6.17 21:12

Fran-tic: Ani si už nedokážu představit pěší bez psa, bereme ho téměř všude, je pro nás druhé dítko.

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

11.6.17 20:24

plánuju právě stěhování pod beskydy a tam by se časem sešel nějaký takový běhač. Tak jen ať mám představu, spíše bych ho bral pěšo/skialp, časem i kolo na hory za barákem :)

Reagovat
allda
allda

11.6.17 20:07

LM: Prvního Ridgebacka jsme měli 11 let a vím přesně o čem píšeš. Samozřejmě to nebyl jeho první akce a rychlostní RZ byla kraťoučká. Do auta se mu moc nechtělo, vypadal že by ještě polital. Většinu cesty jedu podle psa, žádné chrcení, to ostatně ani bez psa. Trasy plánuji podle vody a kdyby nebyla, mám vždy rezervu + královské dělení svačiny. Když vytáhnu věci na kolo, to je tanec jako by dostal věnec buřtů ;-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

11.6.17 19:50

tipuju to na skvělej den s kámíkem:) pěkný fotky

Reagovat
LM
LM

11.6.17 18:56

Začínal bych opatrně a menší vzdálenosti – ještě roste a kosti i klouby nejsou úplně ready. A s rychlostí taky pozor, pes pobězí do roztrhání těla (přez limit) jenom abys mu neujel…

Když jsem byl ještě mladej a blbej, tak jsem z nevědomosti naložil dvouletému psovi tolik, že se po návratu jenom najeld, napil a 2 dny spal (chudák). Naštěstí na kolo nezanevřel a běhal za mnou dál. Už jsem ho pak bral jen na kratší trasy kde byla každou chvíli nějaká voda a jezdil jsem pomaleji.

Reagovat
enduristka
enduristka

11.6.17 18:43

Paráda :-)

Reagovat
allda
allda

11.6.17 17:22

Fran-tic: Zatím jsme v přípravě, je to stále štěně (cca 8 měsíců) a nechci ho ještě moc zatěžovat. Dnes něco přes 20 km. Beru ho jen když jedu sám a kde není moc provoz. Žlutou jsem jel co to šlo a držel se ;-)

Reagovat
chomejs
chomejs

11.6.17 16:57

Pěkně.

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

11.6.17 16:22

kolik km dáš s takovým traildogem? :) Zjišťuju, ať vím, na co se přirpavit.

Reagovat
allda
allda

11.6.17 15:52

jIrI___: Vodítko mám v batohu, vytahuji jen v krajních případech. Ron je sice vítací typ, ale poslouchá. Od malička ho tahám po kopcách a už ví, že nesmí nic nahánět. Když někoho potkám, přidržím ho za obojek.

Reagovat
allda
allda

11.6.17 15:45

Z části jetelné, z části tlačení. Asi je lepší jet až na červenou na Trojačku, nebo zmíněná zelená. Chodník je v pohodě, až na poslední část před studánkou. Zbytek těžby je tam snad už od podzimu, začíná to pěkně prorůstat.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

11.6.17 15:37

Vodítko jsi měl nějak upevněné na rámu? Bych měl strach, že jakmile pes zatáhne, tak poletím někam, kam nechci :)

Reagovat
Tecka
Tecka

11.6.17 14:05

Dobrý společník! :-) Mořkov → Trojačka rocz. je jetelná včetně toho posledního úseku? Já vždy z toho „asfaltu“ odbočím na zelenou do Trojačka Hřeben, ale to nošení v tom posledním úseku mne opravdu nebaví :-) Chodník jsem letos ještě nejel – je v pohodě bez těžby?

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 2
MichalOld 4
Pepa Hrabačov 14
jIrI___ 7
brtníček 9
vlasto 10