GOLDFINGER

Přidat foto

na neděli do kostela jako dělaný...

GOLDFINGER

V dětství jsem děsně žral Bondovky. Vlastně jen jednu, Za komoušů se mamozřejmě Bond v kině neobjevil . A video tenkrát ještě neexistovalo. Ale v roce 1970 vyšel ve vydavatelství ministerstva národní obrany (Magnet) pod názvem " Zlatý fantom" třetí díl série o Bondovi – GOLDFINGER . A já ho o pár let později vyhrabal na půdě a četl ho dokola a dokola a dokola a dokola .. Tlustej boháč s láskou ke zlatu se chce zmocnit amerických zlatých rezerv a znehodnotit je atomovým výbuchem. Nakonec po výstřelu z jeho ( samozřejmě zlaté) zbraně dojde v letounu, kterým prchá, k dekompresi a je vysát ven. A protože v pubertě si člověk za hrdiny vybírá záporáky, tak po letech šlo na jeho počest jedno kolo do zlatý barvy. Přesně tak, jak Goldfinger pokrýval plátkovým zlatem těla svých (bývalých) milenek. :-) Dovolte mi proto představit GOLDFIGERa.

To kolo jsem koupil na přelomu tisíciletí jako nejlevnější silničku, co měli v bazaru. Tenkrát jsem dojížděl do práce 10 km po hlavní silnici a na horáku to byla neskutečná nuda. Kolo mělo místo beranů jen takovej časovkářskej ( nebo trialonovej ?) trojúhelník a byly k němu i růžový silniční tretry směšné velikosti. Takže asi jetý jen svátečně slečnou při závodech :-)

Dal jsem na něj rovný řidítka, a 2 roky ho používal jako fitnes kolo na ježdění do práce. Pak se firma přestěhovala do města a já ho přestal používat. Pověsil jsem ho v garáži na zeď. No a minulou zimu jsem se nudil, tak jsem z něho udělal tohle. Silničář ze mne nikdy nebude, na to se moc rád kochám okolím a nerad pozoruju silnici jestli v ní není nějakej kráter. Ale občas potřebuju zajet někam dál a rychlejc, a tak ho vytáhnu…

Dlouho jsem nevěděl, co to je za rám, ale pak jsem stejný objevil tady na BF, někdo měl z něj postavenýho singla. Ale zas jsem to od tý doby zapoměl. Pamatuju si jen , že to je nějaký Německo asi z konce 80sátejch let. Má to vzadu monostay a horní rámová trubka je oválná (širší, než vyšší). Tak, nepozná ho někdo ?

(vloženo 10.11.16)

vinca vinca
Ohodnoť bajk: (4.2  / 27 hlasujících)
Značka to bych taky rád věděl
Model kdopak ví ?
Modelový rok 1989
Velikost 55 cm
Hmotnost lehce přes váhu
Rám nějaký německý železo
Vidlice taky německý železo
Hlavové složení SH 105
Kliky Mighty Compact čtyřhran 50/34zubů 172,5mm
Středové složení SH 105
Přesmykač SH 105
Měnič SH 105
Řazení Dura-Ace
Převodník 50/34
Kazeta sedmistupňová 13-23
Náboj přední SH 105
Náboj zadní SH 105
Brzda přední SH 105
Brzda zadní SH 105
Brzdové páky SH 105
Ráfek přední FIR EL 20
Ráfek zadní FIR EL 20
Pedály Look Carbon Arc
Řídítka nějakej ital
Představec ITM
Sedlo San Marco LASER
Pláště SCHWALBE Durano 25-622

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
HonzaVlcek
HonzaVlcek

23.6.21 11:43

Mám ho taky a už jsem vypátral typ:-)

Reagovat
Binford
Binford

11.11.16 10:37

Pěkné kolo, jen mi teď pořád v hlavě zní ta píseň z bondovky :-)

Reagovat
standoslav
standoslav

11.11.16 07:39

Krasavec a konečně po letech zase vidím kolo s řazením tzv.v řidítkach. Já toto indexové nikdy neměl, mam Campa, bezindexove.

Reagovat
vinca
vinca

11.11.16 06:48

Bezmozek : vedení bowdenů řazení jsem zkoušel oběma způsoby, tímhle i pod omotávkou až k představci. Na konec vyhrál tenhle. Asi hlavně kvuli celkem velké tuhosti těch zlatejch bowdenů. Na dobovejch fotkách z netu bejvá tenhle taky častější. Ten až k předstaci se používá většinou až u novějších kol. A taky je to takhle doporučený podle montážního návodu od výrobce.

Reagovat
Bezmozek
Bezmozek

11.11.16 00:07

Kolo pěkný, ale proč je to řazení vedený takhle? :o/

Reagovat
šlapatko
šlapatko

10.11.16 23:18

Dobrý příběh a neokoukané kolo. dávám za 5.

Reagovat

Další galerie z kategorie

vasour1988 2
Lamex44 0
L31 3
hrota 5
JaMull 6
Neljen 4