Julčino Kolo

Přidat foto

Setup pro mě :)

Kolo osoby, která věčně remcá, vymýšlí blbosti a snaží se prosadit nové nařízení… :) Prostě mojí lásky :)

Když jsem to kolo viděl prvně, tak jsem si řikal ty „renaulte“.

„To kolo jsem před měsícem měla v servisu a nechala jsem tam 5000,–.“ (kolo prý bylo několikrát v servisu a nikdy to nešlo pod 1500,– dodnes nevim za co). Osmička na zadním kole byla rozhodně to nejmenší, přesmykač prý musí vyměnit že nejde už seřídit (ještě aby šel když ani nebyl v ose), lanka roztřepená, ořech ani necvakal… jako maso. Ale nic co se nedalo dohromady a konečně se na tom dalo jezdit a mohl se jít do práce :)

Časem jsem si musel zvyknout, že ženu na sportovnější sedlo zatím nedostanu, no má tam to nejtěžší, rozšířili jsme řídítka a doplnili rohy, najednou si cestu začala trochu i užívat, ale stížnosti na smyk, který palcem jde moc tuze nahoru..

No když nový řazení, tak rovnou i přechod z 3×8 na 3×9 (9s mám všechny svoje kola, takže 10–11a mohla zapomenout), ale rapid fire nic nevyřešil, jak jinak řadit smyk? Duály! A když duály, tak všechno :)

Shánění začalo, povedla se inverzí XTR házka, lehký HII kliky… No kolo zhublo skoro 2kg od doby co jsem ho viděl prvně, ale záplety a vidle ještě nic :-/ Ale jednou bude i to :)

Už žena naznačila že by časem chtěla nový MTB, ale tohle pořád letí jako drak a má z něj radost, takže ať je to krám a zastarála plečka, je to pořád člen rodiny a dlouho bude i kdyby přišel nástupce :)

A když jsem s tím teď jel do práce a zpět, všichni na kole mě zdravili :)

OEM konfigurace http://kolo.cz/…-hacker-2006

(vloženo 26.10.16)

Bubaaak Bubaaak
Ohodnoť bajk: (3.5  / 44 hlasujících)
Značka Amulet
Model Hacker
Modelový rok 2006
Velikost 17"
Hmotnost 12,5
Rám AL 6061
Vidlice RST F1RST 2016
Hlavové složení 1 1/8 Semi-integrovaný Ritchey
Kliky Shimano XT FC-M770
Středové složení Shimano SM-BB70
Přesmykač Shimano XT FD-M760
Měnič Shimano XTR RD-M960
Řazení Shimano XT ST-M760
Převodník 42–32–24
Kazeta Shimano HG-50 11-32 9s
Řetěz Yaban SH9C
Náboj přední Shimano 30
Náboj zadní Shimano 30
Brzda přední Shimano BR-M510
Brzda zadní Shimano BR-M510
Ráfek přední Mach 1 XC Type 26"
Ráfek zadní Mach 1 XC Type 26"
Dráty Nerez 2
Pedály Author OEM plechovky
Řídítka Force Vlaštovky 720mm + Rohy Force
Představec Force 120 6°
Sedlovka Prolight :D Pro light to fakt není :D
Sedlo Author Lady
Pláště Continental Race King 26x2,2

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Nomka

12.4.24 08:50

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Lišák
Lišák

28.10.16 08:41

Dříve bych řešil vidlici, kola až pak, brzdy vůbec.

Vidlice je nefunkční, kola, pokud mají v pořádku ložiska, tak jsou jen těžší, což se dá, na rozdíl od nevidlící vidlice, překousnout. A brzdy funkční jsou.

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

27.10.16 19:12

By se změnilo řazení, duály jsou i v hydraulice na 3×9, ale nemá to význam.

I Večka umí brzdit slušně, ano za deště ztrácí účinek, je potřeba více síly na pákách než u hydrauliky a neničí se ráfky…

Ale sílu na páky se trošku vylepšilo teflonovýma lankama a dražšíma bowdenama, za deště stačí na to myslet a občas si je „nabrzdit“ a jak jsem řekl, líp se mi nastavují, hlavně jsem magor a když, tak minimálně deore, k tomu odvzdušňovací sadu..... Jednou to příjde do plánu dne, ale na žádný stávající kolo pro mě nemaj kotouče význam :)

Scalar: blbý je že ne, pracuju u vody a doma taky u vody… ale asi foukal vítr do zad, navíc dnes ráno jsem neviděl na cestu (nenasadil jsem světlo a „blikačka“ mě spíš oslepovala, tak jsem jí musel vypnout abych viděl alespoň krajnice cyklostezky i tak jsem jednou posekal trávník, proto jsem vypl „blikačku“).

Ale byl jsem z Julčina kola natěšený a v rauši z toho jak to pelášilo, tak jsem si jízdu užíval :)

Reagovat
scalar
scalar

27.10.16 18:43

Ty kotoučovky by musely být mechanické.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

27.10.16 17:37

koukám… rámu nic nejni.. myslel jsem kvuli přechodu na kotoučový brzdy.. ale ono to navářku má, tak nejni co řešit :) vidle, lehčí výplety na konusech a nějaký bazarový brzdy sundaný z kola nebo něco na ten styl.. :)

Reagovat
scalar
scalar

27.10.16 15:03

Podle té rychlosti z práce domů asi děláš někde na Petříně :-)

Reagovat
vpa007
vpa007

27.10.16 14:08

tyjo… děsím se toho, až moje drahá polovice zjistí, že existuje B-F a začně mě tu sledovat :-D… a zjistí, kolik kolama protejká kapitálu… něco jako ve stylu vtipu: „v noci se budím hrůzou, že až umřu, moje žena prodá moje kola za tu cenu, co jsem jí řekl, že to stálo“ :-D.. ale zatím jsem v klidu, páč ta má se velmi dobře orientuje v kabelkách, ale kolo a auto jsou pro ni jen dopravní prostředky

Jinak souhlas… vytuněná 26tka mi furt pro normální ženskou vychází líp, než za stejný prachy nová 29tka.. já drahé na kolech, vidli, a 1×9 ušetřil taky ranec (kil i peněz ;-))

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

27.10.16 13:58

A jee žena :D

Když rám, tak přechod na 29", ale to je nová vidle, nová kola, nové řazení, kliky, hazka smyk......... Brzdy a najednou baf 30k Kč, aby to za něco stálo. Koupit kolo za 15 je hezký, ale tohle jede líp.

Včera cestou domů jsem z něj rozdupal průměrných 34,3km/h, dneska na cestě poproudu do práce na silničce jsem neudržel ani tu decentní třicítku.

To kolo jede a velikostně ti je :)

Jul si myslí že jí je malý (sedlovka na fotkách je vytažena na max, pro mě), ale je jí :)

S vidlí souhlasim, ale dřív bych dal zaplety… Jak jsem řekl, kolo jede jak drak a další úpravy Budo dle potřeby :)

PS: a tady máte důkaz že nás ženy hlídají :D

Reagovat
vpa007
vpa007

27.10.16 12:49

souhlas se scalarem… rám evidentně furt dobře rámuje, ale když vidla nevidluje, tak je to k prdu ;-)

Reagovat
scalar
scalar

27.10.16 12:35

A co je tomu rámu? Trága je vidlice – netlumená trekingová.

Reagovat
Jul
Jul

27.10.16 12:30

Komentář Strakááč zní asi nejsympatičtěji :). O rámu mluvím stále :). A na radu odborníků dostala moje princezna parohy. :(

Mimochodem … jsou na prodej tretky Shimano vel 44?, použitý chvíli, původní cena kolem 3.000,– ;) Majitel se k nim nehlásí

Reagovat
Bubaaak
Bubaaak

27.10.16 05:44

Díky kluci :) Na všechno mám výmluvu samozřejmě :)

Vlaštovky a rohy, osobně na rohy jsem zvyklej už dob svého prvního MTB, když to Julča zkusila, tak je chtěla taky (dokonce ty dlouhý a zahnutý..). Po cestě si člověk může změnit úchop a odpočinout si. Navíc je to super když potřebuju dosrvisovat kolo, prostě ho hodím na záda a nebojím se o světla tachometry a pod sedlo hodím hadr :)

Brzdy, na novém kole budou kotouče, to je jasný :) Ale véčka zůstavaj do doby co nejdýl, neumí brzdit a u véček se mi líp reguluje brzdný učinek, navíc i véčka ji umí hodit přes řídítka :) A byla to i její volba, kotouče několikrát koušela a prostě zatím ne :)Vidlice, na mém vraku odešla taky do věčných lovišť, takže když pro sebe, tak pro ní a to samé i záplety a dvaceku se mi do toho dávat nechce :)

A protože to servisuju já a hrabu se v tom já, tak Julča mi koupila nový bidon za 100kč, zbytek jde z kapes jinýho tvora :-/ Ale co bych pro ní neudělal :)

Reagovat
Richards
Richards

27.10.16 01:29

vpa007 to popsal dokonale :-) +1 :-)

Reagovat
Strakááč
Strakááč

27.10.16 01:12

kolo pro manželky může vypadat jakkoliv i kdyby to mělo mít berany s rohama !! furt si to vymyslela ženská.. :D takže to bych neřešil.. když se jí na tom jezdí dobře tak paráda ! :D já kdybych šel do výměny vidlice a kol tak bych zvážil výměnu rámu a brzd k tomu.. nějakej rám na bazaru seženeš.. vidlici RST first nebo něco takovýo novýho nebo lehce jetý na bazaru taky se dá sehnat a i kdyby novou.. brzdy – kotoučovky na bazaru taktéž nějaký avidy sundaný z kola za pár korun.. a jakej bajk by z toho byl.. no luxusní.. :))

Reagovat
vpa007
vpa007

26.10.16 22:35

Jako pro většinu publika je to čirý bláznovství… prapodivný kolo s rohama na vlaštovkách, s XTRkem a duálama… ale tak nějak pro to mám pochopení, podobný psí kusy vyvádím taky a jistej (skrytej) smysl to má… je to takovej vesnické vořech s jiskrou v oku ;-)

Takže palec hore, 3* za kolo, 1* za neodfláknutej profil s čtivým příběhem a 1* subjektivní za odladění inverzního šalru a i že to je nesobecky celý vlastně pro někoho jinýho ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

kycerjaska 0
PDean 23
Ray Tarkin 9
p0spec 13
filipes 18
Mican_1 1