Asi nějakej Favorit ;-) ???

Přidat foto

Kolo jsem vyhrabal z kůlny se záměrem, přidělat si na něj dětský sedátko, abych měl na čem vozit našeho přírůstka – k jinýmu účelu kolo neslouží – na ostatní ježdění mám jiný kola. Kolo zbylo u nás v kůlně po bratrancovi, kterej ho kdysi vyhrál v kartách, rozebral, přestříkal a nedostavěl – po několika desítkách let jsem ho dostavěl z polokrabicovýho stavu, dokoupil pár chybějících věcí, nový pláště, duše, řetez, brzdový špalky apod., nechal vycentrovat kola, celkově kolo seřídit, přidělal na něj dětský sedátko a už se jezdí. V nějbližší době budu muset ještě koupit dětský stupačky a ty zábrany, aby se prckovi nedostaly nohy do předního výpletu – je čím dál větsí :-)

(vloženo 7.8.16)

Mr.Voza
Ohodnoť bajk: (1.8  / 13 hlasujících)
Značka Asi nějakej Favorit ;-)
Model ???
Hmotnost Celkem dost
Rám To je ještě poctivý železo ;-)
Vidlice Zadím drží
Tlumič Neblázněte :-D
Kliky 2ks
Středové složení 1ks
Přesmykač Ano
Měnič Ano, polofunkční
Řazení Hrozně starý páčky na řidítkách
Převodník 48-38-28 (pouze odhad, přesně jsem to nepočítal)
Kazeta 6ti kolečko (pouze odhad, přesně jsem to nepočítal ;-)
Řetěz YBN S52-S2
Brzda přední Ty co byly ještě před "véčkama"
Brzda zadní Ty co byly ještě před "véčkama"
Brzdové páky Plast
Ráfek přední Vycentrovaný
Ráfek zadní Vycentrovaný, ale už to není ono
Dráty Zatím všechny
Pedály Kov/plast (od každýho jeden kus ;-)
Řídítka Vlaštovky
Sedlo Z Lidlu
Pláště Force Innova 28 x 1 5/8 x 1 3/8, 700x35C, 37-622

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Mr.Voza
Mr.Voza

9.8.16 09:22

Rockodendrous: Tak co jsem čet nějaký testy, tak sedačky vzadu jsou prý o něco bezpečnější, jenže tam z tý vyjížďky prcek nemůže absolutně nic mít, když celou dobu čumí rodičovi na záda. A ještě lepší je, když má rodič na zádech bágl, a prcek tam vzadu visí chudák zakloněněj, protože kvůli tomu báglu nemůže ani sedět normálně rovně, protože by dostával báglem do kebule – i tak už jsem viděl něktěrý rodiče s dětma jezdit.

Na takovýmhle sedátku vepředu na rámu táta odvozil mě, mojí ségru, mí dva bratrance, mojí netěř a synovce, takže zase tak hrozný s bezpečností, jak nám tlučou do hlavy prodejci těch novejch sedaček s vidinou zisku, to asi nebude, co? :-) Zase nejsem blázen, abych vlez z prckem do toho šílenýho silničního provozu. Když někam jedem, tak od baráku k silnici, tak pěkně slízt z kola, po přechodu přes hlavní silnici a pak pěkně po klidný cyklostezce dál. A když už je nutnost přejet kousek po hlavní silnici, tak pěkně pomalu po chodníku – na hlavní silnici s tím, co se u nás na silnicích děje, bych s prckem nevlez ani kdyby seděl v tý nejbezpečnější sedačce, měl na hlavě 3 helmy a na sobě brnění.

Jinak ty vozejčky za autem snad ani nemaj homologaci pro přepravu dětí na veřejnejch komunikacích, takže s tím maximálně tak doma po dvorku, ne? :-D

Reagovat
Rockodendronus
Rockodendronus

8.8.16 13:44

Jakou dobu se tak děcka vozily.. Ještě si vzpomínám, že mě babička do školky vozila vzadu na nosiči, bez sedačky a bez přilby, no hrůza pomyslet… Ale do otázky bezpečnosti sedačky vpředu vs. sedačky vzadu vs. vozíku za kolem se radši pouštět nebudu, každé má určitě svoje výhody i nevýhody.

Reagovat
Mr.Voza
Mr.Voza

8.8.16 13:19

t29: Jsem rád, že aspoň někdo má v tomhle stejnej názor jako já. Zatím většina lidí, který tuhle sedačku viděli, říkali, jak v tomu můžu prcka vozit, v dnešní době, když má každej tu ultra hyper moderní a extra bezpečnou plastovou sedačku za prdelí :-)

Reagovat
t29
t29

8.8.16 09:47

Pochvala za sedačku vepředu, takhle si potomek ježdění užije daleko líp a bude víc pod dozorem.

Reagovat
Johnnyxjr
Johnnyxjr

8.8.16 09:15

Parádní kousek za komoušů k nezaplacení.

Reagovat
Mr.Voza
Mr.Voza

7.8.16 22:31

Koukám, že jedno z mejch kol je horkej adept na nejhůř hodnocený kolo celýho bike-fóra – zatím po 4 hlasujících čistá 1 hvězdička :-) Už to někdo podobný hodnocení měl?

Reagovat

Další galerie z kategorie

Honzis 1
vasour1988 9
Lamex44 1
L31 5
hrota 7
JaMull 6