Stoupání do Villard Notre Dame - začíná to hned u Bourg d'Oisans

Přidat foto

Jeden z těch kratších tunelů

Ten den jsem dal čtyři stoupání a tohle bylo jako první. Vjíždí se do něj hned od Bourg d'Oisans, má cca 8,5 km, průměr je kolem 9 %, končí se v 1536 m, překoná se cca 800 výškových metrů. Silnice je úzká a část vede s krásným výhledem do údolí a taky přes 3 tunely. 2 jsou krátké a ten nejdelší má skoro 400 metrů a co je důležitý, jsou neosvětlené. Tenhle nejdelší je zahnutý, takže se na chvíli ocitnete ve tmě a před sebou nic nevidíte. Při cestě tam jsem sesedl a udělal pár kroků naslepo, pak už jsem uviděl trochu světla a mohl zas nasednout. Při cestě zpět přes tenhle tunel jsem si pomohl mobilem. Provoz tam je minimální a když jsem byl v tomhle nejdelším tunelu, tak tam nic nejelo. Příště, jestli nějaké bude, beru svítilnu na řídítka. Ještě bych dodal, že před tunely jsou tabule s informací o tom, že tunely nejsou osvětlené a že cyklisti mají dávat bacha. Nahoře je vesnička s pár chalupami a malá restaurace se zahrádkou.

(vloženo 28.7.16)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Zbyněk
Zbyněk

28.7.16 15:49

Jde to projet na druhou stranu a stojí to za to. Za Villard Notre Dame končí klasická asfaltka a začíná penetračka ( v angličtině to nazývají loose asfalt). Cesta v tomhle úseku ještě ostře stoupe. Pak přijde rovinatá pasáž a šotolina, ale v pohodě jetelná na silničce. Hodně hrubých bylo až cca posledních 100 metrů. Z traverzovky a vrcholu pěkné výhledy na údolí a k Alpe d Huez. Sjezd přes Villard Reymond už je zase po asfaltu a taky stojí za to. Celkově bych dal Col de Saulude možná i mezi top 10 nej kopců v Alpách.

Reagovat
daldrum
daldrum

28.7.16 14:26

Taky mám radši okruhy, než tam a zpátky, ale tady jsem to kvůli času a vzdálenosti některých cílů dělal. V neznámém prostředí mi to navíc nevadí. No, a horáka nemám, zatím ani netoužím, ale věřím, že to tady v té oblasti musí být skvělý.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

28.7.16 13:39

Jezdit tam a zase stejnou cestou zpět, když se dá jinudy mi připadá takové, jak bych to řekl… trochu slabší ;-). Ale někomu se to třeba líbí, tak pak je to o.k. :-). Jinak, údolí Oisans je na silniční kolo dost dobré, ale vzít si horáka je ještě lepší nápad.

Reagovat
daldrum
daldrum

28.7.16 13:32

To, že to pokračuje, jsem věděl, ale měl jsem jiný plán. Proč, je to tam dobrý?

Reagovat
R-A-D-I-U-S
R-A-D-I-U-S

28.7.16 13:13

Paráda !

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

28.7.16 12:59

A tos jako skončil ve Villard N-D a nepokračoval vrchem na Villard Reymond? Fatal error ;-).

Reagovat

Další galerie z kategorie

bara2 6
hawrda 10
FreeBoy 5
miťo 13
D3VL3R 3
doubeq 8