Vejš už to nejde

Přidat foto

vrchol

stoupání na Výrovku

cesta na Sněžku není pro galusky

to mně čeká

odvodňovací žlábky - je to vo držku

Malá Úp

Pátek 17.6. to šlo a tak brzo ráno mimo davy turistů šlo bez problémů a bez pokuty vyjet. Pěšáci zdravili, nikdo nenadával, potkal jsem asi 15 lidí. Zákaz fakt nechápu od Luční. Stejně by tam po těch šutrech moc bláznů nejelo. Pak po cestách na Úpu, ale ty kamenné odvodňovací žlaby jsoou fakt o hubu.

(vloženo 21.6.16)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Sunshine 29
Sunshine 29

27.6.16 12:44

Me je v lesejcku dobre :) Tak jen dal „reprezentuj“ vsechno bikerstvo, narodnich parku a zakazu je dosti…

Reagovat
Renda69
Renda69

25.6.16 13:03

Sunshine: díky za diagnózu! Opravdu „vehementně“ jsem argumentoval. Si asi nevidíš do huby. Nu což, ne každému je shůry dáno. Vklidu si skákej v lesejčku a nech aby si ostatní svoje lokality určili dle svého naturelu.

Že to bylo přes nesmyslný zákaz – jo bylo. Až k Luční je ofiko cyklostezka po štěrku a dál po kamenech to nějací úředníci zakázali. Na důvod jsem nepřišel.To není argumentace, jen konstatování. Psal jsem na KRNAP, neodpověděli.

Tím bych to asi uzavřel, opakovali bychom se dokola.

Reagovat
Sunshine 29
Sunshine 29

24.6.16 21:14

Další idiot co se pochlubí tím, že jezdí i přes zákaz, ten zákaz považuje za nesmyslný (což vehementně argumentuje) a vybere si úplně nesmyslnou lokalitu bez jakékoliv bikerské perspektivy…

Reagovat
wilda81
wilda81

24.6.16 15:49

  • b-n-x-: to je iron.hide-ova parketa :-)
Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

23.6.16 22:34

Prekvapilo me ze tady nikdo neresil to ,ze kdyby se diskutovana cesta otevrela pro bajkery, tak ze by se tam za par let prohanely stovky a tisice e-bikeru :-)

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

23.6.16 22:20

jo, na modransky je to s autama radost. teda ne ze bych jich tam potkaval hodne, spis velmi sporadicky, ale nedavno jsem to tam do jednoho auta malem napral. jeste kdyz jsem krute brzdil, tak jsem zaroven krute gestikuloval a rval, co ze mi tam ten ***** jezdi do cesty. jenze ***** byl zjevne uz poucen, takze mel stazene okenko a vyrval me zpatky, ze ma prece prednost zprava. inu, nezahalel jsem a sel jsem to proverit a co cert nechtel, ten ***** mel pravdu. cimz padem jsem dosel k zaveru, ze modranska je fakt cyklostezka jak hovno. nejenze se tam motaji bruslari, trubci a rodiny s detmi, ale dokonce i auta tam maji regulerne prednost.

Reagovat
Karma
Karma

23.6.16 10:13

Barak: myslim celou tu cyklostezku směr na Kralupy hlavně mezi útulkem a Klecánkama. V Troji to chápu.

Reagovat
Barak
Barak

23.6.16 09:39

Karma: v té Troji jde přece o příjezdovou cestu do loděnice, né?

Reagovat
Karma
Karma

23.6.16 09:14

lumyr: mě to tady vadí dost, hlavně na trojský… během dne skútry, auta… zkrátka s autem na stezce nepočítáš a najednou se tam objeví, objíždí tě, ty musíš do trávy, všichni stavěj, protože se tam auto + cyklisti prostě nevejdou… kdybych měl děti, tak ty řidiče asi profackuju.

Reagovat
lumyr

23.6.16 08:06

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Karma
Karma

23.6.16 08:00

Jirra: ano, třeba by většině nemuselo vadit auto na cyklostezce, těch 10 aut denně to je jako nic.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

22.6.16 20:11

Putt : Kdepak, Krakonoš pořád jen vyhrožoval a pak prd … a když náhodou přišel nějakej trest, tak to odsrala Anče s Kubou.

Tady by spíš potřeboval někdo na holou a nějaký ty hodiny práce pro KRNAP.

Reagovat
Putt
Putt

22.6.16 19:26

kotew CZE JIHLAVA: spis jesty ho nevidela sojka bonzacka, ja bejt Rendou se zacnu modlit :)))

Reagovat
Jirra
Jirra

22.6.16 19:04

Tak důležitý, že máme jasno v tom které zakazy jsou ty nesmyslné. Jen musíme doufat, že někomu jinému nepřijde nesmyslný jiný zákaz, který by jsme chtěli, aby se dodržoval.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

22.6.16 17:17

Krakonoš to vidí!

Reagovat
wilda81
wilda81

22.6.16 15:41

Když vidím tu cestu, tak nechápu motivaci proč tam jet.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

22.6.16 15:16

Honzink: Mas pocit, ze film „Pravidla mostarny“ pojednava o cesich?

Jinak moje vlastni zkusenost mi rika, ze nemam prilis davat na ty legendy o narodech upjate dodrzujici zakony.

Priklad: v pruvodci o Izraeli jsem si cetl jak tam ridici uzkostlive dodrzuji silnicni predpisy, protoze zakon berou jako neco co se proste nemuze prekracovat. Pak jsem tam vsak na useku s povolenou rychlosti 90km/h jel jediny cca 95 a vsichni ostatni me predjizdeli. Totez zazivam momentalne v Marylandu. Na 65 mph limitu jedou vsichni (vcetne kamionu) 75–80mph. Na cervenou tady chodci chodi naprosto bezne vcetne policajtu. Ale to je jen par prikladu z mnoha.

Reagovat
novas752
novas752

22.6.16 14:07

@Barak: „Je tolik krasnych mist, kam se da jet na kole…“

Třeba Sněžka, co? :)

Reagovat
Barak
Barak

22.6.16 13:34

To radeji primhourit oko nad jednotlivci, kteri rano mimo sezonu na tu Snezku vyjedou nez v jednom z nasich nejcennejsich biotopu zlegalizovat cyklostezku pro sirokou verejnost. Je tolik krasnych mist, kam se da jet na kole…

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 13:11

To Jenda :

*Hřebenovka z Vosecký na Jelenku – asi jsem moc zelenej, ale plně chápu, že na týhle cestě kola nemají co dělat. Myslím že třeba úsek od Labský na Špindlerovku by v případě legálnosti byl tak frekventovanej, že by ta cesta zase šla rychle do háje, zejména v tom posledním sjezdu.

Prostě můj názor je, že v případě legálního provozu kol tam bude cyklistů řádově víc a ty cesty to nemají šanci vydržet.*

Dam opet priklad s Pradedem a nebo s Lysou. Tech lidi by tam bylo ± stejne. Proc to nekde jde a jinde ne ? Ja vim, Krkonose jsou NP. Ale bud chranim prirodu a nema tam mit pristup nikdo (vyrazne zmensit a rozclenit 1. zonu), a tam, kam muzou pesi, povolit vstup i tem, co se hybaji jinou vlastni silou (byt treba v omezenou dobu). A Ti Polaci by to mohli povolit treba proto, ze se jejich vyletnici zase podivaji k nam.

Reagovat
lumyr

22.6.16 13:05

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Jenda
Jenda

22.6.16 12:53

Ono s tou cestou na Sněžku bude ještě druhý problém – ta, o které se tu asi většina shodneme že je v pohodě, je v Polsku a tzn museli by jí povolit Poláci. Jenže proč by to pro český výletníky dělali?

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 12:16

To Tominos : Tak pokud by povolil zpevnenou cestu Pec – Vyrovka (tam to uz povolene je), pak pres Lucni prejezdo do Polska a nahoru na Snezku, je to jen necelych 12km – lidi bych ocekaval stejne jako na Pradedu. Coz mi prijde stejne a nicemu to podle me nevadi.

A pokud by v omezenou dobu povolili hreben a dali tam fotky, tak by pak asi sedely ty Tvoje pocty – nic dramatickeho.

Reagovat
Jenda
Jenda

22.6.16 12:09

RomanH – jakejkoli sjezd co „není zadarmo“ je v první zóně NP nesmysl, protože to znamená, že bude-li to povolený tak to bikeři dojebou během jedný sezóny. Stačí se podívat jakým způsobem jsou třeba na SFT vybržděný místa kde ale ve skutečnosti není potřeba vůbec brzdit (ano, je tam řádově větší provoz, ale taky je to jednoduchej trail dělanej speciálně pro kola).

Hřebenovka z Vosecký na Jelenku – asi jsem moc zelenej, ale plně chápu, že na týhle cestě kola nemají co dělat. Myslím že třeba úsek od Labský na Špindlerovku by v případě legálnosti byl tak frekventovanej, že by ta cesta zase šla rychle do háje, zejména v tom posledním sjezdu.

Prostě můj názor je, že v případě legálního provozu kol tam bude cyklistů řádově víc a ty cesty to nemají šanci vydržet. No a lidi co tam jezdí i přes zákazy jsou skvělá munice pro Krnapáky aby nepovolili ani průjezd od Bufítku na Pláně (čímž by se konečně dalo dostat z Pece horem do Špindlu)

Reagovat
Tomínos
Tomínos

22.6.16 12:09

RomanH: Co je hodně? V týdnu přes sezónu 2–3 denně o víkendu 10–15? Možná by byl trošku větší nával těsně po otevření.....

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 12:04

To Jirka24× : A tak ja bych veril, ze po zpevenene ceste primo na Snezku hodne. Ale treba na Pradedu to nevadi, ale na Snezce ano ? Proc ? Protoze KRNAP a NP ?

Reagovat
Jirka24x
Jirka24x

22.6.16 11:55

:D i kdyby tam zakaz nebyl kolik lidi se tam odhodla vyjet ?

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 11:49

Z cyklistickýho hlediska o ničem, vejška to taky žádná neni

Z Vosecky po hrebeni az na Jelenku to teda misty zadarmo neni. A ano, tak z 50% je to siroka cesta, kde jsou zase krasne rozhledy.

Osobně si myslím že za určitejch podmínek by šlo párkrát do roka vjezd na Sněžku povolit, muselo by to být ale dost regulovaný, případně zpoplatněný.

Ano, souhlas, a klidne pak po zbytek roku zprisnit podminky.

Problém je s množstvím lidí – argument že by tam stejně jezdilo jen pár jedinců je imho kravina – většinu odrazuje ten zákaz, resp. celková nemožnost si pořádně zabajkovat odrazuje vůbec od návštěvy Krkonoš.

Ono by dost lidi odradil\y fotky cesty kolem Muzskych / divcich kamenu s napisem, ze je to nevhodne pro kola.

Co se týče týhle konkrétní cesty – buď jedeš po těch lávkách přes rašeliniště, za mokra myslím že by ta cesta od bikerů dostala na prdel, nebo jedeš od Luční do Polska a tam pak po tý kamenný, zase je tam asi 500m úsek kterej by se pro provoz za horšího počasí musel vyztužit

Tak lavky jsou siroky a bytelny, a vyztuzit pripadne 500 metru snad nemusi byt takovy problem. Navic by to mohlo souviset s prvnim odstavcem – KRNAP by povoloval vstup, kdyz to uzna za vhodne, napr. s ohledem na sucho, mlade tetreva a podobne.

  • Nicméně ze Sněžky pokračovat na Růžohorky považuju za prasárnu, tam by to trochu větší cykloprovoz dojebal solidně, nehledě o tom, že by se vždy našli borci co by to ze Sněžky střihli rovně dolu kolem tyčí a nebo Obřákem (i to je jetelný). A v tom je ten hlavní problém, když už bude cyklista na Sněžce jak ho „donutit“ aby jel stejnou, relativně bezproblémovou cestou zpět. Ono ani sjezd kolem řetězů zpět k Obří není úplně to ono, zase při větším množství lidí se najde dost mamlasů co maj větší sebevědomí než schopnosti a pak i ta kamenná cesta může v některých místech trpět.*

Jak jsem psal vyse, kdo nechce stejnou cestou zpet, mohl by pokracovat na Jelenku – opet bych tam dal velke fotky – ten sjezd neni zadarmo.

Reagovat
Tomínos
Tomínos

22.6.16 11:48

Karma: A navíc kdyby to dělali všichni, jakože úplně všichni, tak jednou za čas tam každej z nich bude potřebovat ***** a příjdem o Sněžku jako nejvyšší kopec, protože když se tam přes sedm miliard lidí vysere, vyroste tam Grossglockner z hoven…

Reagovat
Jenda
Jenda

22.6.16 11:42

kdysi se to tu řešilo, myslím že není.

Reagovat
Jirka24x
Jirka24x

22.6.16 11:38

A neni to z Polske strany povolený ?

Reagovat
midlander

22.6.16 11:26

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Jenda
Jenda

22.6.16 11:18

Z cyklistickýho hlediska o ničem, vejška to taky žádná neni. Osobně si myslím že za určitejch podmínek by šlo párkrát do roka vjezd na Sněžku povolit, muselo by to být ale dost regulovaný, případně zpoplatněný.

Problém je s množstvím lidí – argument že by tam stejně jezdilo jen pár jedinců je imho kravina – většinu odrazuje ten zákaz, resp. celková nemožnost si pořádně zabajkovat odrazuje vůbec od návštěvy Krkonoš.

Co se týče týhle konkrétní cesty – buď jedeš po těch lávkách přes rašeliniště, za mokra myslím že by ta cesta od bikerů dostala na prdel, nebo jedeš od Luční do Polska a tam pak po tý kamenný, zase je tam asi 500m úsek kterej by se pro provoz za horšího počasí musel vyztužit. Nicméně ze Sněžky pokračovat na Růžohorky považuju za prasárnu, tam by to trochu větší cykloprovoz dojebal solidně, nehledě o tom, že by se vždy našli borci co by to ze Sněžky střihli rovně dolu kolem tyčí a nebo Obřákem (i to je jetelný). A v tom je ten hlavní problém, když už bude cyklista na Sněžce jak ho „donutit“ aby jel stejnou, relativně bezproblémovou cestou zpět. Ono ani sjezd kolem řetězů zpět k Obří není úplně to ono, zase při větším množství lidí se najde dost mamlasů co maj větší sebevědomí než schopnosti a pak i ta kamenná cesta může v některých místech trpět.

Reagovat
rdx
rdx

22.6.16 10:49

Asi hezkej vylet, ja to nejak ocenit neumim. Jsem jen ovce -vetsinou- dbajici nesmyslnych zakazu :)

Reagovat
Karma
Karma

22.6.16 10:38

RomanH: dneska argumentuješ, že je tam zpevněná cesta a že se dá jet po ní, jenže až se tam povolí vjezd cyklistům, tak se najdou blbečci a jistě se tady pár fotkama pochluběj co si dali „drsnej trail“ mimo cestu pěkně v kosodřevinách, no pak začne pár joudů lobovat, že by se tam, ten trail mohl rovnou postavit když už se tam stejně jezdí, EU to zacáluje. Je to taková salámová metoda. No a když už jsou tam traily, tak tam postavíme lanovku pro cyklisty aby měli jak na ten trail jezdit, a když už lanovka tak taky hospoda každejch 50 metrů, protože každej bajker musí přece lemtat pivo, jinak by to nebyla ta pravá zábava. No a celá Sněžka je v háji. A takhle to chodí.

Reagovat
roman II

22.6.16 10:24

taky si to jednou ročně dám kolmo stejně jako od pramenu labe na sněžný jámy přes vršky do harrachova

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 10:23

To Honzink : Porad porovnas lidi, co se hybou vlastni silou, s temi, co se hybou motorem. Na krosce je to drina, vim o tom sve, a kdo si mysli, ze je to prdel, mel by si to zkusit. Ale zde tak nejak citim, ze je to nahrane – par motorkaru, kteri projedou, krajine nevadi, casem si to vezme zpet, ale honit se dokola na jednom kopci, to uz samo erozni ryhy udela.

Ja bych jen nerad, aby cykliste dopadli jako motorkari – odkazani do parku a umele vybudovanych trati. Proto vubec nejsem nadsenej z Ksindltrak center. Co se tzce ochrany prirody, tak uznavam nazor, ze pokud se ma neco chranit, nema tam mit pristup nikdo – pak tam nepolezu. Ale pokud tam muze pesak, je tam dlazdena cesta, jsem tam mimo hlavni turisticke obdobi a pohybuji se tam vlastni silou, pak mi to opravdu smysl nedava a nerespektuji to.

Reagovat
Karma
Karma

22.6.16 10:18

Honzink: to už by si po borcích chtěl moc, odpovídat na tak složitý otázky. Stejně si akorát najdou argument proč na tu Sněžku jet můžou, protože jsou jak malý děti, který si prostě dupnou a „já chci, chci a chci“

Reagovat
Honzink
Honzink

22.6.16 10:07

A co se tyce motorek obecne : ano, i v CR by se mely vyznacit legalni trate.

Jenom ještě dodatek.

Jak se budeš, v případě, že se nákladně vybudují a stanoví ty zmiňované legální tratě pro krosky, koukat na ty motorkáře, kteří i přes to budou jezdit ve volném terénu kam nesmí?

Reagovat
Honzink
Honzink

22.6.16 10:02

Crazym:

Hihi, sleduji, že se nám nějak vyostřil boj o místního Mirka Dušína

Tím Mirkem Dušínem si myslel, předpokládám, mě.

Myslíš, že Mirek Dušín říkal Štětináčovi:

„Když už musíš krást, Štětináči, tak o tom alespoň nepiš do Sběrače!“

A jinak ano, Mirek Dušín byl mým velkým vzorem, chtěl jsem taky být udatný, čestný a chránit slabší, ale já, na rozdíl od mnohých, na tom nevidím nic špatného. Stejně jako dodnes doufám, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.

Vím že, v dnešní společnosti ostroloktařů, jsou Dušíni a pravdoláskaři na odpis, ale já sem, holt, už takové dobračisko.

A bacha, tím si nestěžuju!

Reagovat
Honzink
Honzink

22.6.16 09:53

A co se tyce motorek obecne : ano, i v CR by se mely vyznacit legalni trate.

Máš pocit, že máme málo vyznačených legálních tratí pro cyklisty?

Cyklostezky, singltreky, bikeparky…

A co je výsledek?

Sněžka!

Klucí, když už porušuju zákon, tak se tím nechlubím na internetu.

Viz. níže má poznámka o daních. Proč se veřejně nechlubíte jejich ojebáváním? Vždyť je evidentní, že daňové zákony v ČR nejsou nastaveny ideálně a že s vybranými penězi je nakládáno i když dle zákona, ale zcela nehospodárně.

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 09:31

To Karma :

Porovnavas neporovnatelne. Na horach by nemeli byt perzekuovani ldi , kteri se tam dostanou vlastni silou (pesak, kolobka, kolo…).

A co se tyce motorek obecne : ano, i v CR by se mely vyznacit legalni trate. Na motorkach muzes legalne treba do Rumunska, Francie, Nemecka, Ameriky. Vzhledem k nasi male republice je samo blbost delat to primo v NP / NPR / CHKO…

Ty pises, ze Ti vadi i vodni skutry. Proc ? Kdyz jich bude na dane plose rozumne mnozstvi a budou mit vyhrazenu drahu, je to opet jen o te toleranci. To mnozstvi by se opet dalo povolenkama regulovat – stejne by to slo udelat i s tim kolem v NP – chapu, ze treba 5 cyklistu denne neni problem, ale 100 uz muze byt.

Reagovat
iron.hide
iron.hide

22.6.16 09:30

co to tu je za inkviziciu? ved tam vidim siroku kamennu cestu, tak kde je problem? Hlavne ze vy k nam chodite jazdit do chranenych narodnych parkov, po hrebenoch a uzkych turistickych znackach, vsak? ako som pisal, tak na Snezku by som si aj ja velmi rad vyslapal, snad sa mi to niekedy podari.

Reagovat
novas752
novas752

22.6.16 09:29

@Karma: No a chápeš že někoho rušej i pěší? Lidi co tam choděj (za turisty bych spoustu z nich moc nepovažoval) maj docela často puštěnou hudbu nebo na sebe něco pořvávaj. Kytičkám a zvířátkum to vadí určitě víc než pár cyklistů. Zakázal bych tam vstup úplně. ;)

Ad „dávat bycha“: Každý by měl dávat pozor neustále nehledě na to kde se nachází. Lidi si akorát zvykli kálet na okolí stylem „já sem tady pánem, mě nemůže nic ohrozit, všichni se podělejte“.

Reagovat
Karma
Karma

22.6.16 09:23

novas752: no a chápeš, že třeba někoho rušej i cyklisti, když se jdeš někam do klidu projít a musíš furt jako hovado dávat bacha jestli náhodou někdo nejede a ohleduplně uskakovat a uvolňovat cestu?

Reagovat
novas752
novas752

22.6.16 09:21

@Karma: Když myslíš, že motorka neruší…

Reagovat
Karma
Karma

22.6.16 09:14

tak to už tam můžem jezdit i na enduro motorkách ne? Cesta je kamená, tedy jí nezničim, smrad z vejfuku se rozfouká no a když pojedu pomalu a slušně pozdravim kolemjdoucí tak je všechno v pohodě. Nebo ne? Vlastně bych s tou motorkou moh i na singltraily, když budu ohleduplnej… a pojedu ve všední den ve 4 ráno, to tam nikdo nebude…

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 09:10

To Barak : Ano, to by byl idealni stav – vyhlasit urcite dny, kdy tam muzes na kole. A treba i za poplatek, ktery by sel do Krnapu a tim padem zpet na udrzovani parku.

Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 09:07

To Karma : Prostě jsme malá země a nemůže si tady každej dělat co chce, to bychom se za chvíli postříleli.

Prave, lidi je hodne, konicku je mnoho, prostoru malo – musime se tu vsichni porovnat. Je to o slusnosti. Na kole pojedes jako hovado, pozdravis, jako pesi se zase budes snazit dle situace uhnout…

Reagovat
Karma
Karma

22.6.16 09:06

tak já doufám „borci“, že už chápete, kde se bere ta nevraživost vůči pumpičkářům. Škoda, že to za vás odnáší ta slušná většina.

Reagovat
Barak
Barak

22.6.16 09:04

Ten zákaz tam docela chápu.Od Luční je několik dřevěných lávek přes rašeliniště a cesta na Sněžku samej šutr i po polské cestě. Takže v sezoně, kdy je tam mraky lidí by to asi nebylo moc bezpečný.

Na druhou stranu, když už někdo má tu potřebu jet/ nebo spíš tlačit na Sněžku na kole a jede mimo sezonu ve všední den ráno, nedělal bych z toho takové drama.

Reagovat
Adam Buchal

22.6.16 09:03

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
RomanH
RomanH

22.6.16 09:00

Vitej do klubu ;-)

Plosny zakazy taky odmitam. Nemam pocit, ze bych na te kamenne ceste mohl ohrozit prirodu. Jeli jsme tam ve vsedni den mimo prazdniny, navic v dobe, kdy byla uplne nefunkcni lanovka – za cely den jsme nahore potkali jen jeden (!) par turistu – takze i argument, ze muzeme ohrozovat pesaky, je mimo.

Reagovat
gerrard
gerrard

22.6.16 08:55

Karma: No jo, ale to pak nebudes mit cool selficko z vrcholu snezky, ktere nacpes na BF a FB. Ja v tom pokazde citim tu klasickou ceskou vychcanost. Diky vetsine co respektuje se zas tak moc nestane, kdyz se na to nekdo vykasle a klidne tam jede a pak jeste keca o ovcich a nesmyslnych zakazech. Kdyby na zakazy prdeli vsichni, tak pak mozna bylo hned jasne proc kde jaky zakaz je.

Reagovat
novas752
novas752

22.6.16 08:55

@Karma: Na Sněžce (když už se tam ocitnu) mě teda víc než pár cyklistů vadí zástupy pěších. V sezóně je výstup od Růžový hory i od Luční boudy vpodstatě jedna velká fronta, další lidi jsou po velký cestě okolo a zbytek přijede lanovkou. Pár cyklistů měsíčně tam neudělá větší škodu ani na přírodě, ani na cestách.

Reagovat
Karma
Karma

22.6.16 08:41

lumyr: To fakt na těch kolech musíme bejt nacpaný všude? Co takhle respektovat určitý klidový zóny? Když chci jet na kolo, jedu tam kde se jezdí na kole, když chci jít na pěší výlet, jdu tam kde je klid a kde nebude nikdo jezdit na kole. Chápeš? Nebo tobě nevadí, že když se jdeš koupat na přehradu, tak se tam kolem tebe proháněj na vodních skůtrech? Prostě jsme malá země a nemůže si tady každej dělat co chce, to bychom se za chvíli postříleli.

Reagovat
lumyr

22.6.16 08:13

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Crazym

22.6.16 07:58

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Karma
Karma

22.6.16 07:36

no na svůj věk bys mohl mít už rozum

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

22.6.16 05:34

grump: ale to je prece jedno, jak dlouho to tam je. treba jen nemaji na opravu penize v obecni kase. a treba je to tam proste proto, ze starostovi utekla zena. je to uplne jedno. dulezite je, ze mistni z nejakeho duvodu chteji, aby se po te lavce nejezdilo. ale pak prijede hromada sobotnich prazskych luftaku a zacne jim ostentativne „vysvetlovat“ ze vlastne nevedi proc to chteji. to je omfg jak tady kousek vedle, kde mistr A vysvetluje uzivateli B, ze uzivatel B ma to kolo vlastne velke a ze uzivatel B vlastne nevi, na cem se mu pohodlne jezdi.

Reagovat
Rubi
Rubi

22.6.16 02:35

to je taky napad, jezdit po naplavce sautem…:D

Reagovat
Honzink
Honzink

22.6.16 00:43

P.S.

Jestli jezdíš po náplavce, pravda s větrama v zádech, čtyřicítkou, tak si borec.

Já se tam seru 10 km/h autem.

Reagovat
Honzink
Honzink

22.6.16 00:39

Milé Macháně, to nevíš, že každá další křižovatka ruší všechny zákazy a příkazy, t.j. „Cyklisto sesedni z kola“ včetně?

Si moh nasednout u první křižovatky.

No nic.

Neznalost zákona neomlouvá…

:-)

Reagovat
Renda69
Renda69

22.6.16 00:11

Macháně: zkus to dotlačit k cedulce s cyklistou a zase si po létech zajezdíš :-)

Reagovat
Macháně
Macháně

22.6.16 00:08

Ja se ridim striktne podle predpisu a znacek, takze jednou sem jel kolem cedule „cyklisto sesedni z kola“ a od ty doby furt jenom tlacim bo konec zakazu tam nebyl, dodnes vzpominam se slzou v oku kdyz sem to na naplavce s vetrem v zadech hulil 40km/h a strasne se divil ze se ti lidi divej.

Reagovat
iron.hide
iron.hide

22.6.16 00:05

jo, to by slo. Tiez by som tam rad isiel, na biku samozrejme.

Reagovat
klump
klump

22.6.16 00:03

Honzink: tak jsou-li to chlapci a nenamítala-li by nic matka, tak proč ne…

končim

Reagovat
Kire
Kire

22.6.16 00:02

Klump – to už je hodně obecná rovina a půjde o to, že jako špatný zákaz hodnotí lidé různé zákazy a jde také o to, zda ho poruší nebo ne.

V NP jsem ale pro dodržování zákazu i právě pro to, aby se jejich počet nebo rozsah nezvyšovaly.

Reagovat
klump
klump

22.6.16 00:01

čeče..vo to blikání fakt nejde…dělám to stejně jako ty… měla to taková jakási paralela…

Reagovat
Honzink
Honzink

22.6.16 00:00

Klump:

Jako sorry kámo..ale dělám to i pro tebe…a Tvé děti…a ty na mě takhle :)

Moje děti by mohli být fotři Tvejch dětí.

:-)

Reagovat
klump
klump

21.6.16 23:57

jsem se po Rendovo statečném činu rozhod pro coming out

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 23:54

Opravdu je třeba v autě blikat, pokud to nikdo nemá šanci vidět a tudíž dáváš znameení o změně směru jízdy nikomu?

Netvrdím, že je to třeba, ale pro mě je to samozřejmost.

Mám to v krvi a uvažovat jestli teď to není potřeba mě unavuje víc, než pohyb cca 3cm malíčkem.

To prostě dělám furt.

Reagovat
klump
klump

21.6.16 23:54

semafor v polích :) …hele…ja nehlásám neblikání…naopak mě to docela štve

hlásám zdravý rozum… špatný zákon (zákaz, příkaz) neuznávám…což samozřejmě nese jistá rizika..a je třeba počítat s tím, že ten, kdo na tom má zájem, to bude vymáhat…

nemam rád tohle chlapácký správňáctví…nebo co to je

Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

21.6.16 23:53

Na to, jaká je to diverzantská, odpudivá a zavrženíhodná akce jsi docela málo maskovaný :)

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 23:51

Vy jste ve svém rozlišování společnosti na ovce a vlky dočista zapomněli na berany.

A dobrej beran (a je to furt ovce) ubrání stádo i proti vlkům.

A jinak.

Já momentálně dohaduju s Lesy HLMP, hajnym, úřadem MČ, Odborem ochrany protředí a jinejma kokotama třeba zřízení treku (a to složitější trasy sám nejezdím) v našem malém pražském lesíku, plus se snažím prosadit i jiné sportovní aktivity (ferrata) a vězte, že tyhle argumenty o neukázněných návštěvnících a soustavném porušování stávajících pořádků, jsou velice oblíbeným argumentem všech úředníků, kteří mají rozhodovací pravomoc.

Reagovat
Kire
Kire

21.6.16 23:48

Klump – u toho auta ano, nikdy nevíš, jestli jsi někoho nepřehlédnul. Ale to už jsme někde jinde.

Už tam vidím doplňkovou ceduli 06:00 – 20:00 -:).

Reagovat
klump
klump

21.6.16 23:40

Ok, vysoký počet chodců je samozřejmě zcela jasný a pochopitelný argument. Nicméně tento aspekt Renda eliminoval zvoleným časem, takže dopad na chodce byl nulový.

Opravdu je třeba v autě blikat, pokud to nikdo nemá šanci vidět a tudíž dáváš znameení o změně směru jízdy nikomu?

Je u cedule zákazu uvedeno, že probíhá jednání o rozšíření cyklotras? Člověk by mwwl mít šanci zvážit dopady svého konání…

Honzink: Uvědomuješ si, že slepým dodržováním nesmyslných příkazů a zákazů se chováš jako ovce..a děláš medvědí službu mé snaze o rozvrat tohoto systému? Jako sorry kámo..ale dělám to i pro tebe…a Tvé děti…a ty na mě takhle :)

Reagovat
GrumpySmurf
GrumpySmurf

21.6.16 23:40

vanderpoel: Lavku u Hlasny Trebane sem nikdy na kole nejel, ale i tak proste musim…

Jsou zakazy, a zakazy. Jedny uzitecne a smysluplne, hromada dalsich buzerujici a ciste ucelova. Je treba trochu soudnosti pri rozlisovani jednoho od druheho. Pokud duvodem omezeni je skutecne poskozeni mostu povodni, tak snad se stim zacne i neco delat. Takovou znacku clovek muze brat vazne mesic, dva, mozna rok po povodni, ale ne 10let. Zakazova znacka neni reseni…

Sesednout z kola kuli nateracum je rozumne. Staci dat znacku a doplnkovou tabulku stavba, kazdej rozumnej clovek to pochopi a respektuje. Bohuzel ucelove pouzivani zakazu ma u nas dlouhou tradici a tak muzes jen tezko vycitat lidem neduveru v system..

Cekat, ze nekdo bude po desetileti dodrzovat znacku se zcela nesmyslnym zduvodnenim je naivni. Neuposlechnuti v takovem pripade je vlastne sluzbou spolecnosti, protoze upozornujes na problem, kterej zjevne nikdo nema snahu resit…

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 23:39

V principu.

Jak se budeš koukat na miliardáře, který považuje progresivní daň za nespravedlivou (já taky) a bude se veřejně, na netu, chvástat tím, že ojebává na daních?

Reagovat
Kire
Kire

21.6.16 23:30

Pravidla by se samozřejmě dodržovat měla, pokud nevyhovují, je na místě snaha o jejich změnu. Renda v podstatě jeden z možných důvodů pro zákaz uvedl – vysoký počet chodců. Dalším může být zatížitelnost lokality atd.

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 23:23

Blbý je, že nejde prakticky bojovat proti blbejm a nesmyslenejm zákazům.

No ono zrovinka probíhá jednání o možném rozšíření cyklistických tras na území KRNAP.

Nemáte pocit, že takovýmhle postojem a zveřejňováním okatého porušování stávajících pravidel, děláte klukům, co se snaží i za vás, drobátko medvědí službu?

Reagovat
klump
klump

21.6.16 23:16

proboha svatyho…co je spatneho na nedodrzerni zjevne nesmyslneho zakazu… kdyz rozum tak nejak napovi, ze nikoho neohrozujes…nic nenicis… jako povazovat za ctnost bez premejsleni dodrzovani nesmyslu..s tim, ze mam sanci se dat na politiku..a treba …kdyz to dobre pujde..do dvaceti let zmenit zakon a na snezku vyjet… no tak takhle tedy za me ne…uf

Reagovat
Renda69
Renda69

21.6.16 23:16

Blbý je, že nejde prakticky bojovat proti blbejm a nesmyslenejm zákazům. Kdyby dávaly smysl, tak to beru.

Konkrétně prč k Luční je cyklostezka a dál už ne? Dyť je to úplně stejná cesta…

Ale jak to změnit?

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

21.6.16 23:10

Jj to ma kdekdo kazdou chvili plnou hubu pindu, jak je to ve svajcu, dojclandu a i v tom lol vesnickym rakousku jine, lepsi, super a u nas to stoji za hovno. Bohuzel skoro nikomu uz nejde pod nos, ze by mel zacit v prve rade od sebe.

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 22:58

Odpověď najdeš ve vlastním příspěvku 22:21 ;-)

Adame, to, že je mi ouzko z Čechů, co to, že ojebávaj zákony, považujou to za ctnost a eště se tím veřejně kasají, není komplex.

To je prosté konstatování.

Eště budem asi muset vychcípat mi, vychovaní za komančů a možná i naši haranti, které jsme nechtíc infikovali, aby se stalo standardem, zákon dodržovat a ne s ním vyjebávat.

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 22:51

MikosPikos

Ještě řekni, že na takový stopce v 9 hodin večer tyhle dny zastavíš, když tam tou dobou projede 5 aut za hodinu (třeba) a je vidět kilometr daleko

Čoveče, jo!

Mi v žilách koluje germánská krev.

Máma je rozená Heřmanová ze sudet.

Ale prapradědek byl eště Hermann.

Reagovat
Adam Buchal

21.6.16 22:49

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 22:46

A jestli máš mindrák, že jsi se narodil v ČR, tak doporučuji navštívit třeba Polsko nebo Slovensko, rád se vrátíš domů :D

TVL a to je zas co?

Reagovat
Adam Buchal

21.6.16 22:43

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 22:23

Mirosu Pikosu, nemyslíš, že tohle: * " Kdybyste mohli a znali identitu Rendy, tak ho s radostí udáte." * si drobátko přehnal?

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 22:21

Tvl.

V Německu, Rakousku nebo Itálii daj cedulku se škrtlym strejdou na skládačce na špičkovou horskou silničku a slejzaj i borci, co vypadaj, že se vrátili z Gira.

Jestli na to někdo sere, tak je to mameluk z východu, kterej navíc asi bude muset kvůli pokutě prodat barák.

Sme, zkrátka, v Čechách.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

21.6.16 22:21

Honzik: Ještě řekni, že na takový stopce v 9 hodin večer tyhle dny zastavíš, když tam tou dobou projede 5 aut za hodinu (třeba) a je vidět kilometr daleko :)

Sakra nebuďte takový závistivci a vžijte se do krásné vyjížďky. Kdybyste mohli a znali identitu Rendy, tak ho s radostí udáte.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

21.6.16 22:07

Pěkný tak bych tam vyjel i když mi to nijak cyklisticky atraktivní místo nepřijde), ale osobně bych jel asi hooodně brzo ráno nebo večer, radši nikoho nedráždit

Reagovat
waters
waters

21.6.16 22:03

Pěknej výlet. Až se tam dostanu dám to snad taky.

Jako anarchistickej čin mi to nepřijde;)

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

21.6.16 22:00

silne souhlasim s hrozinkem a (wait for it, musim to spravne opsat) trepifajxlem. proste zakaz chapat nemusis, dulezite je abys ho dodrzoval. a pokud se ti nelibi, bojuj proti nemu legalnima cestama a ne nejakym radoby partyzanskym porusovanim. ja se vzdycky naseru na lavce z dlouhe do hlasne trebane. roky je tam cedule ve stylu „porusila to povoden, nejezdete po lavce na kole“. no a co byste rekli? 4/5 cyklistu pres to jedou. zejmena ti nejnamistrovanejsi vydresovanci na silnickach jsou smesni, jak se snazi jet pomalu (to je totiz podle nich v podstate to same jako kdyby sli pesky) a kodrcaji se po tech prknech. to same ted aktualne tady u nas na sibiri, v przne lavka pres reku ostravici. natira se. na obou stranach cedule jak krava „cyklisto sesedni z kola“. kdesi uprostred je jakesi lesenicko a po obou stranach kmitaji kolem zabradli borci. jinymi slovy: naterac seskoci ze zabradli, ozene se po vose atd atp a cyklista lezi na protilehlym zabradli. a co myslite, sliza nekdo? ani hovno. to se pak do riti nedivte ze bezna verejnost cyklisty nesnasi, kdyz delate picoviny i tam, kde jsou zcela zbytecne.

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 21:46

…kdyz si tam nas nevyssi a jeho doprovod muze vyvest zadek v aute,

Vono kdyby se jim, v první zóně NP, každej víkend, proháněli, načerno, na čtyřkolkách Mynář s Ovčáčkem, tak by na ně taky byli ******** a jednání by byly složitější.

:-)

Reagovat
orm
orm

21.6.16 21:39

@Honzink: Neobhajuji porusovani predpisu, ale kdyz si tam nas nevyssi a jeho doprovod muze vyvest zadek v aute, plus tam chodi tisice tisice turistu, tak mne pripadne poskozeni prirody od cyklistu a jejich zakaz prijde jako dost hloupy argument. Nehlede na to, ze pred 100 lety byly Krkonose prumyslne vyuzivany, viz. monokultura smrku, ktery tam neni prirozeny. Pokud chteji chranit prirodu, tak at to tam cele uzavrou a vytrhaji ty cesty z kamene.

Reagovat
Honzink
Honzink

21.6.16 21:24

Já taky nechápu, proč bych měl zastavovat na Stopce, když vidím široko daleko. Proč bych měl stát na červenou ve tři ráno, nebo dávat blinkr, když nic nejede. Proč bych měl platit daně, když to stát stejně rozmrdá. Proč nemůžu dělat v lese táborák, když já sem přece starej zálesák. Proč bych nelez na skály tam, kde se nesmí. Proč mám střílet na střelnici, když lom je za rohem. Zákazy vstupu? Směšný…

Je na to zákon, poř. vyhláška, to je ten důvod.

A když je ten zákon, nebo vyhláška blbej, tak je potřeba to řešit a ne na to *****.

A věř, že se zástupcem lidí, co serou na zákazy a eště se tím chvástají na netu, se úředník baví hodně svrchu a ještě jim to omlátí o hlavu.

Jak myslíš, že bude probíhat např. řešení výjimky pro vjezd cyklistů, nebo třeba lezení v zakázanejch lokalitách?

Ochrana přírody si udělá v oblasti monitoring a lapnou tam dvacet lidí načerno, z toho je eště půlka pošle do ****** a pak se dohaduj.

Tímhle chováním, notabene veřejně prezentovaným, jenom dáváte úředníkům do ruky klacek na nás na všechny a sertete do pracek lidem, co se snaží pro nás všechny něco prosadit.

Reagovat
Trepifajxl

21.6.16 21:12

" Zákaz fakt nechápu od Luční. Stejně by tam po těch šutrech moc bláznů nejelo"

logika jako řemen!

Reagovat
Renda69
Renda69

21.6.16 21:04

Honzink: a na co zákaz po kamenité cestě? Jako že něco pokazím? Vyjedu koleje? Každej režim má přiblblý zákazy – je to jen že se několik lidí tak rozhodne a ostatní si nechaj s…t na hlavu.

Na Růžohorkách je cedule Krnapu, abychom dál nejezdili, že se ničej kořeny – SIC! Ale je tam dlážděná cesta – pochopil bych to na sedle, ale takhle to vypadá na připosr…„korek­tnost“ a neschopnost posoudit reálný stav.

Jak jsem psal, byl jsem ráno ve všední den, 30minut nahoru, 15min dolů, potkal 15 lidí, všichni na mně mávali a zdravili a říkeli sportsmen. Nikdo nenadával. Jezdím ohleduplně. Stačilo by omezení na víkend, když je velký provoz.

Reagovat

Další galerie z kategorie

miťo 8
Hamik 7
MirosPikos 17
miťo 18
vapes 14
DaD 12