CORE NIPPER

Přidat foto

Další přírůstek do rodiny. 16" kolo už bylo malé a 20" co kluk zdědil po starším tak nějak vůbec nevyhovovalo. Po pár dnech vybírání a rozhodování padla volba na CORE NIPPER 20". Ačkoliv má syn 116cm a sedlo na min, tak na něm lítá skvěle a hned po prvním výletu si ho zamiloval. Řazení funguje nad očekávaní a váha je perfektní. Konečně můžeme podniknout delší výlety. V loni to bylo mizerný. Pokud někdo hledá 20" kolo , tak s tímto neudělá chybu. Doporučuji..

(vloženo 17.4.16)

Picino Picino
Ohodnoť bajk: (4  / 11 hlasujících)
Značka CORE NIPPER
Velikost 20
Hmotnost 9kg
Rám Al 7005
Vidlice Al pevná
Hlavové složení FP-801S
Kliky Prowheel
Středové složení Necco - zapouzdřená
Měnič Shimano TX-31
Řazení Shimano RevoShift-6
Převodník Prowheel
Kazeta Shimano TZ06
Řetěz KMC
Náboj přední Quando
Náboj zadní Quando
Brzda přední Alhonga V-brake
Brzda zadní Alhonga V-brake
Brzdové páky Alhonga V-brake
Ráfek přední Remerx
Ráfek zadní Remerx
Dráty CP
Řídítka Kalin
Představec UNO
Sedlovka Al
Sedlo Free Flyer
Pláště Innova

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Picino
Picino

5.5.16 00:25

@pocestny:byla to první testovací projížďka, určitě budu ještě sedlo zvedat, ale jen lehce, zatím… neměl jsem imbusy u sebe. Při jízdě mu to ale celkem vyhovovalo. Kluk byl rád, že dosáhnul bezpečně nohama na zem.

Reagovat
alinceb
alinceb

4.5.16 17:29

Tenhle měsíc mě čeka stavba na tomhle rámu. Bude to ale hodně custom, tak sem pak plácnu výsledek, co z toho vylezlo…:)

Reagovat
pocestny
pocestny

4.5.16 16:54

Hele mi přijde trošku divné, že to sedlo má tak nízko při postavě 116 cm. Pokud má kratší nohy, což se může stát – to neřeším, tak by ale neměl mít tak dlouhé kliky. Jen prosím o vysvětlení, neber to jako rýpání, to bych si nedovolil. Nedávno jsem prodával odrážedlo, a zjistil jsem, že děti jsou fakt různé.

Reagovat
ladias
ladias

27.4.16 18:52

Už jsem to navěsil do profilu… váhu závěsnou na kola si plánuju koupit, ale u tý osobní asi zůstanu – vyhovuje mi, že když se trochu naklonim doleva tak jsem schopnej shodit půl kila :-)

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

22.4.16 08:57

ladias – hehe dobrý, pak to hoď to do vlákna s kolama 20". Jó a kupte si taky váhu. ;)

Reagovat
vpa007
vpa007

20.4.16 15:04

@ladias: :-D

Reagovat
ladias
ladias

20.4.16 15:01

Takže díky Vám rypáci ;-) Vůbec jsem to neměl v plánu ale…

Včera jsem vyměnil sedlovku za hliník a ušetřil 100g (je i kratší páč byla ohnutá tak jsem ji fiknul) a rovnou objednal gumy kde by se mělo ušetřit 300g dohromady. Pak sem fláknu fotku.

Reagovat
Picino
Picino

20.4.16 10:19

Koukam jaká se rozjela diskuze pod timto kolem. To jsem teda nečekal. Nicméně vsechny údaje co jsou v profilu uvedené, jsou převzaté z internetových obchodů, včetně te váhy. Tudíž je možné, že se něco může lišit. Pokud zjistim nějakou nesrovnalost tak to opravim.

Reagovat
vpa007
vpa007

20.4.16 10:17

@ladias: hele, nemoh bys sem nahodit i toho vašeho červenýho Nippera.. ať můžem srovnávat, dumat a tak dál (prostě škoda to sem nedat ;-))

Reagovat
Lišák
Lišák

20.4.16 00:20

Ta vidlice je opravdu Al? Zkus k ní dát magnet. Na našem Core Nipper 20" je Fe.

A ty převody, 40 / 28 nejlehčí, je fakt bída. 32 / 32 je pro prcky fakt o něčem jiném.

Reagovat
ladias
ladias

19.4.16 17:15

Takže osobní váha po odečtení manželkyukazuje 9kg. Ale máme takovej pseudodigitál co má toleranci půl kila. Tzn. reálně věřím že to bude někde lehce přes 9kg. Zkoušel jsem sundat kola a vytáhnout sedlovku, že to zvážim po částech na kuchyňské digitální, ale ta je do 5kg takže rám bez kol a sedlovky se sedlem jsem nenavážil a uplně rozebírat se mi to nechce.

Pro zajímavost tedy ještě aspoň:

přední kolo s rychloupínákem 1423g

zadní s kazetou a rychloupínákem 1863g

sedlo s ocelovou sedlovkou (skládanej zámek, ten co byl už za komančů na všech kolech) 593g

Takže shodou okolností tady na těch třech položkách by se asi i dala nejefektivněji šetřit váha.

Reagovat
vpa007
vpa007

19.4.16 14:18

ladias: Koukám, že máme všici podobnej koníček… už mladýmu na další kolo vybírám komponenty od zimy ´15 s realizací na podzim ´16 :-D. A taky mě stojí dost sil se dál nevrtat v jeho aktuální 20tce, páč bych jej klidně mohl dál převrtávát :-). A to jsem mu hrábl do převodů a jsme teď na 32/14–34 (7), což pomohlo k radosti z jízdy tedy obrovsky moc.


Mimochodem se přidávám k prosbě za milost pro Le Corbusier a potvrzuji, že musel mít nějaký ranní splín, páč takovej nebývá ;-), co mluví v jeho prospěch, že se umí omluvit, což tady není úplně národním sportem :-D

Reagovat
ladias
ladias

19.4.16 10:47

Omluva se přijímá ;-)

Stavim taky rád a vždycky říkám, že někdo skládá puzzle a já se zase zavřu do garáže a tam si taky skládám. Staveb už jsem dělal X jak pro kamarády nebo lidi z práce a vždycky jim říkám že hrozně rád shopuju na netu díly a ještě raději když to platí někdo jinej ;-) A stavba už je pak pro mě relaxační manuální činnost protože se živim hlavou a dřepim u kompu.

Teď jsem manželce stavěl přes zimu RB CRR přestože jí na její ježdění stačí kolo za 15tis. Ale protože je jen o 3cm menší tak jsem stavěl s tím, že mám k fullu ještě pevňáka k obrazu svýmu. (jestli si někdy koukal na Simpsonovi, tak Homer jednou koupil Marge k narozeninám bowlingovou kouli se svým jménem, tady je to podobnej princip :-) )

Už se těšim až bude holka větší a budu se realizovat na jejím kole a nebudu šetřit, ale teď když vidim jak rychle roste, tak mi to přijde zbytečný to hrotit a právě tohle kolo je myslím rozumnej kompromis ceny a užitný kvality. Myslim si že na další rok už budu řešit nějakou 24. Jinak to vážení až odpoledne protože, jsem malou včera předával na cestě když jela včera z práce a kolo samozřejmě nechala v autě v kufru a dneska s nim odjela do práce.

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

19.4.16 08:54

ladias – musím se omluvit za formu svého předešlého přízpěvku. Až budu příště v pondělí ráno v takové jízlivé náladě radši budu mlčet…sorry.

Co se těch převodů týče, mám vlastní zkušenost, že šroubovací šesti-sedmi kolečka na kolech 20" prostě těm dětem později už nestačí (mezi 7–8 rokem) a diky tomuto handycapu nevyjedou to co by normálně vyjeli. Proto jsem já letos přestavoval na 11–32 vzadu místo 14–28. Bohužel to dnes takto dělá většina výrobců, což mi přijde v roce 2016, v éře Sram Eagle naprosto ostudné a nepochopitelné.

A ano – stavím si ty kola taky trošku pro sebe:)

Reagovat
ladias
ladias

19.4.16 07:11

Během dneška to zvážim.

Reagovat
Bebe
Bebe

19.4.16 06:52

ladias: tak pod tohle bych se podepsal, taky vybírám 20" Takže co ta váha? :-)

Reagovat
ladias
ladias

18.4.16 23:12

Le: divil by ses jak je důležitý, že je červený pro pětiletou holku. Ještě loni nechtěla jezdit což mě dost mrzelo – na konec ulice a domů. Tohle dostala k vánocům a začala jezdit mezi svátkama protože chtěla. Kliky sem neměnil protože sme začali pomalu kolem bloku, pak 2km, potom 4km, 8km, 12km. Dneska třeba vyšlápla kopec, kterej jsme minulej tejden ještě tlačily. Nebudu měnit kliky (nebo kazetu a řazení) každej tejden, když se sotva naučila na kole (ano spousta dětí je v jejím věku dál). Chci aby jí to bavilo samotnou a ne protože já chci, takže jezdíme s rezervou abych ji neserval a hlavně když chce. Do ničeho ji nutit nechci.

Nevim co ti přijde divnýho na tom volit pro malý dítě trasu tak aby vyhovovala. Sem asi divnej, ale opravdu ji netlačim aby jezdila co se líbí mě a co jezdíme s partou.

Teď mi napadlo jestli chceš to kolo vůbec pro dítě. Nechceš ty ho pro sebe? ;-)

Jedno z nejlehčích na trhu bylo myšleno katalogově. Ale dojdu ti ho do garáže zvážit.

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

18.4.16 10:28

ladias – a kolik to teda váží?! „jedno z nejlehčích na trhu“ pro mně není dost přesnej údaj. Chybějící převody řešit volbou trasy je docela zajímavá vychytávka:))) Ale hlavně že je červený.

Kde se doprčic kupujou ty vaše váhy – hned si ji objednám taky!;) Navíc blbec řeším osmirychlostní kazetu 11–32 a přitom stačí dobře vybrat trasu!

Reagovat
ladias
ladias

18.4.16 09:47

Máme červený a můžu doporučit. Jak už zde bylo napsáno, tak váhově jedno z nejlehčích v kategorii 20. Jedinou nevýhodu vidim v tom že, aspoň teda my tam máme vepředu 40zubů takže to neni pro ty prcky moc do kopce. Chtěl jsem měnit za 36 ale zatim prostě vybírám trasy s vhodným profilem a když se někde nejde vyhnout kopci tak popotlačíme.

Reagovat
vpa007
vpa007

18.4.16 08:38

Pěknej žabák… jsem zvědavej, jestli takhle zůstane a nebo ti to nedá, a začneš se v něm mladýmu vrtat ;-)

Každopádně ať vám to oboum lítá jak vítr :-)

Reagovat
Le Corbusier
Le Corbusier

18.4.16 06:49

To jako vážně vazi v sérii jen jen 9kg? Vážils to?

Reagovat
Endrju82
Endrju82

17.4.16 19:32

Taky jsme měli toto kolo a myslím že v kategorii 20" je jedno z nejlehčích, po čase jsme měli problém s řazením velkého kola protože grip prokluzoval – guma asi vlivem potu pŕstala mít ten pravý grip.

Reagovat
Picino
Picino

17.4.16 18:36

Mysee: určitě ještě poladím, jsou tam i podložky, tak vyzkouším

LukiS6: přiznám se, že jsem viděl kolo v tvém profilu a bylo to další plus pro rozhodnutí :)

Reagovat
Mysee
Mysee

17.4.16 18:33

Co mu pro ten začátek ještě dát představec dolů a do negativu? Nevyhovovalo by mu to více?

Reagovat
LukiS6
LukiS6

17.4.16 18:33

Super výběr!!! Máme ho pár let taky i ve stejné barvě už na něm jezdí i mladší kluk.Jedinou věc jsem měnil a to přehazovačku ta při největším pastorku škrtala raminkem o ráfek, tak jsem koupil nějakou nejnižší silniční řadu a je to o.k. V poměru cena hmotnost kvalita nic lepšího asi není.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Steev 7
Mican_1 0
MCS 0
mirdanb 2
pumpy 4
vlkuc 1