zmena osy na rychloupinaci Gravel BTWIN Triban 100

21 nepřečtených
  • sramek

Ahoj, koupil jsem si dutou osu pro rychloupinak abych ji vymenil za obycejnou plnou osu na sestihranou matici. Jedna se o zadni kolo Kdyz jsem osu nasadil zjistil jsem ze mezi zavernou matici a a a ramem je docela dost mista. Chci se zeptat jestli je takova vymena mozna? Pridne jestli se delaji nejake vymezovaci valecky nebo silnejsi podlozky. Naboj je obycejny na sroubovaci sedmikolecko a nema tedy klasickou kazetu. Diky

0 0
    • Vilém  

Tak zalezi jak je osa dlouha a kolik ti vysla sirka pres matky. Kolik mela sirku predchozi osa? 130 nebo 135mm? Podle toho musis sestavit i tu dutou, abys dosahl stejne sirky. Pokud je delsi, tak zbytek odriznout, od konramatky konusu po kones osy by melo byt cca 5mm.

0 0
      • sramek  

Patky ramu maji 135mm osa je o 1mm kratsi nez je vnejsi strana patek. Tam mi prijde ze je to v pohode. Predchozi osa na matky je sirsi, ted ji nema u sebe, ale musi byt sirsi kdyz se tam museji vejit matice.

0 0
        • Vilém  

Tak samo, ze je sirsi kvuli maticim. Mysleno ciste rozmer pres kontramatky.

Tak kdyz ma ted 134mm, coz neni zadna tragedie, pokud ma byt 135mm, tak mi neni jasny, kde vznika ta mezera co tam ted mas.

Konusy, podlozky, kontramatky jsi pouzil z puvodni osy?

0 0
          • sramek  

Ne ta osa ma jinej zavit a mela vlastni konusy a kontramatky, tak jak je na obrazku.

0 0
            • Vilém  

Tak v tom pripade to musis dopodlozkovat tak, aby jsi se dostal jednak na stejnou sirku jako puvodni a taky na stejnou levopravou pozici, abys nemusel prestelovavat razeni a precentrovavat rafek na stred.

0 0
    • novas752  

To trochu vypadá na 130mm osu a 135mm rám…

0 0
      • sramek  

Ta osa je zarovnana s patkama ramu, tak by to melo u rychloupinaku byt ne? problem je ze telo naboje je uzsi a chtelo by to nejak jeste vymezit. tzn dat neco jeste za konusy.

0 0
        • Singlespeed  

Tak tady zbytečně nekecej a vymez to. Zakládat vlákno kvůli takové banalitě… ;-).

0 0
          • sramek  

Kdybys raci hodil link cim. Podlozky z zelezarstvi asi nebudouto pravy..

0 0
            • Singlespeed  

Samozřejmě, že to vypodložíš podložkama z železářství, neboť v potravinách ani v drogerii podložky obvykle nevedou…:-).

0 0
              • sramek  

Poslechni ty si docela arogantni :-)

0 0
                • Singlespeed  

A kde asi jinde koupíš podložky než v železářství? Možná ještě v cykloservisu, ale tam, pokud nevysockuješ nějaké použité zadarmo, stojí cca 5× tolik.

0 0
            • novas752  

Můžeš si nechat vytočit distanční kroužek požadované délky. :)

Nebo obejít cykloservisy a zeptat se jestli se jim tam něco takovýho neválí – obvykle ano.

0 0
              • Singlespeed  

Podložky v železářsvtví, myslím, kolega sramek koupit zvládne … snad :-).

0 0
              • sramek  

Podložky jsem koupil nakonec železářství Byl jsem i v cyklo69 Specialized a ty zloději za to chtěli 50 Kč za jednu podložku a za závěrnou matici taky, bohužel jsem ji nesehnal železářství protože má speciální stoupání závitu.

0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • novas752  

Ta závitová osa na rychloupínák by měla přečuhovat kontramatice konusů o cca 4mm.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.