Zkušenosti s vidlicemi Rock Shox?

31 nepřečtených
  • C-ampari

    Chystám se kupovat MTB pevné XC cca do 25 tis. Poměrně značná část kol v této cenové relaci je osazena vidlicemi Rock Shox tora 302 nebo Dart. Po pročtení pár diskuzí mám dost smíšené pocity. Hodně lidí je docela chválí, ale naopak z různých zdrojů se mi doneslo, že letošní série se opravdu nepovedla a dost úplně nových vidlí musí na repas, protože vytéká olej.

    Takže bych rád poprosil o názory a zkušenosti s touto značkou. Popř. tip na nějakou dobrou koupi v teto ceně. Uvažuji o Ravu Tempest.

    Měřím 180 cm, vážím 95 kg. V terénu sice žádný extrémy neprovádím, ale kolo ani moc nešetřím.

    Diky.

    0 0
    • Nissi  

      No já na jaře koupil Shock Dart 3. Před tím jsem neměl žádné zkušenosti s odpruženými vidlicemi. Najeto mám zatím 400km a jediné v čem je zásadní problém, že nějak nefunguje zamykání. Při zamčení vidlice kolo stále trochu (spíš trochu více) propružuje. V servise mne řekli, že je to normální, ale mne se zdá že, když už by to mělo pružit, tak jen při opravdu větším zatížení (což jsem si přečetl i v návodě, ale až po koupi :-/). Suma sumárum, jsem z toho zatím hodně sklamán. Čekal jsem, že když vidlici zamču, bude se chovat jako pevná, nenapadlo mne to dále rozebírat…

      0 0
      • Smazaný účet  

        hm, mame doma rock shox tora 302 u-turn, ta kdyz se zamce tak je absolutne pevna, pak mame jeste 2 epicony, a ty maji pojistku proti prorazeni resenou tak ze vidle stale asi tak 1cm chodi, ale opravdu ztuha… no a jini vyrobci to maji reseno treba tak ze kdyz dojde k velkemu narazu tak se pojistka neznici ale otevre…

        0 0
        • marapara  

          Pěkný blábol :). U RS vidlic je MC a to není tvrdý lock. Mám Rebu a Revelation a když vidlici „zamču“ tak se nazamče úplně natvrdo, ale chodí tak 1–1,5 cm. To je prostě vlastnost vidlic RS a je to normální a v pořádku. A docela mi to vyhovuje.

          0 0
          • MirkoCarver  

            Nemáš pravdu TORA 302 zamčená se ani nehne, dart 3 asi 1,5 cm pruží i uzamčený. Mám je doma obě…

            Na váhu 95kg ra­ději TORU ale ra­ději vzduchovou­, pružinová na te­be bude příliš měk­ká, musel by jsi m­ěnit pružinu.

            0 0
            • revish  

              zalezi jaka tora, nektere maji jen klasicky lock, push lock myslim se to jmenuje, a tora 318 ma motion control, ten o kterem mluvi marapara, i ja to mam na svem reconu.

              0 0
            • Nainen  

              Mám podobné tělesné proporce a TORA 318 AIR mi plně vyhovuje. Nafoukáš si jí na tlak co ti sedí a kdykoliv ho můžeš upravit (třeby když nedopatřením zhubneš na 80 Kg ;-) )Zatím po 1500Km bez nejmenšího problému. Vzduchová verze je o půl kila lehčí než pružinová, což je celkem znát. Jinak 318 Air má MC, takže se malinko (do 1 cm) pohybuje i zamčená, ale to vůbec neva, spíš naopak. Vřele doporučuji.

              0 0
              • Tomínos  

                Já měl pružinovou toru 302 a při zamknutí se stále hýbala, tak ten 1.5 cm, teď jsem tam dal revelation a ta se hýbe možna ještě maličko víc, ale tak mi to vyhovuje, já ji vlastně ani moc nezamykám, protože jediný kdy mi to vadí je když spurtuju a to zas tak často při vyjížďce nedělám :-) (Ano doopravdy nespurtuju 50–80 kilometrů :-)))

                0 0
            • marapara  

              Toru 302 u-turn jsem jel na testovací Meridě. Měla MC s lockem na korunce a neměla tvrdý lock. Chodila cca 1–1,5 cm.

              0 0
          • McBlacky  

            u rock shoxu se bud Turn key lockout, ten se zamyká do tvrda nebo lockout v kombinaci s motion control a ten zamyká, že trochu pruží. Pak záleží jak moc na tom jak se seřízený/á gate

            0 0
          • coffield  

            Jak píše blacky, s tím, že i turnkey se trošku hýbe, nikoli však 1cm. A pokud člověk nejede ze sedla, tak se potom ani Poplock nehne.

            A když si přisadím, při jizdě ze sedla se moc nehýbe ani starý RS Duke bez L/O :) když člověk správně šlape :)))

            0 0
            • MlokCZ  

              V sedle se mi ale nehýbe ani odemčená citlivá vidlice.

              0 0
              • RoKo  

                me po rovine taky ne… ale do kopce uz to takova sranda neni… ;)

                0 0
                • MlokCZ  

                  Mě ani do kopce. Tedy samozřejmě nějaké pohnutí sem tam o pár mm tam bude, ale minimálně. Zadní stavba se stejně pohupuje více (a i ta jen decentně).

                  0 0
                  • RoKo  

                    Njn full… ale zkus si to na HT s citlivkou… ;) nerikam ze to nejde, ale si chci maknout…

                    MC je v takovem pripade super vec, ktera vidli nezamkne (jak si nekteri mysli – tim nemyslim tebe), ale v podstate snizi razantne citlivost dane vidlice (pritvrdi ji). Zalezi jakou silou ji zatizite. u me kdyz chci tak ji dam 2,5 cm i mozna vice. Pokud bych mel o 20kg vice tak jeste vice… v podstate to udajne neni omezene o kolik muze jit do zdvihu.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Na HT to bylo úplně stejné, tam jsem naposledy nejezdil sice supercitlivou, ale celkem citlivá byla taky (Skareb neupravený).

                      0 0
                • coffield  

                  Myslel jsem, že se mluví o jízdě do kopce. A jízda ze sedla je taková poslední instance, ptže. full je většinou opravdu nastavený na ježdění v sedle. A na rovném úseku je při mé váze docela těžké to rozhýbat, i když člověk chce… (vidlici). Samozřejmě na některé běžně nepoužívané převody to jde, ale pak člověk budí všeobecný smích kolemjdoucích :))

                  Ale táta, který je stejně vysoký jako já, má ale o 10kg víc a šlape hodně sílou, už obojí rozhýbe a to i celkem na rovině. Ale s lock-outem se mu to téměř ani nehne. Ani s turnkey, ani s poplockem.

                  Při nízké váze jezdce a rozumném způsobu šlapání to funguje. Lock-out je pak jenom bombónek, který navíc funguje na 100%.

                  0 0
    • kubad  

      ber pevnou z té nic neteče :-)

       
      0 0
    • ulda  

      Trochu OT, ale mám SR Suntour XCR 100 a při zamčení se vidlice taky pohupuje o 1 cm, ale tuto vlastnost má asi většina vidlí v této cenové kategorii…

      0 0
    • Bikerjoker  

      Ahoj, na novém kole jezdím měsíc RS Tora Solo Air (najeto 1200km) a jsem s ní spokojený. Nahustíš si tlak dle své váhy a za poměrně slušnou cenu získáš dobrou vidli. Při zamčení je pohyb 1–1,5cm a při nárazu povolí.

      0 0
    • Bafoon  

      zkušenosti mých 2m a 100kg

      suntour XCR 100mm, šikovná vidle za tu cenu, nestíhala v náročném terénu moji váhu, chodí pěkně, při locku asi cm ještě chodí

      RS REBA Race, pěkný chod, moji váhu neřeší, nekroutí se na kotoučích, při zamknutí podle nastavení ještě chodí cca 1–2cm, po najetí 300–400km cosi v ní prasklo ted je na reklamaci, model 08

      0 0
    • kali222  

      necches chvilku nejeteho recona?:P vzduchoveho, ja chci rebu :))na sve

      0 0
    • Martin  

      Tora 318 SoloAir 29er, zdvih 100mm – nafoukanou ji mám asi na 190 PSi (nejsem drobek :-))

      když zavřu kompresi, tak při jízdě v sedle vidla maličko chodí. to je v pohodě. ale když jdu ze sedla, tak vidla chodí dost výrazně. nemám to přesně změřené, ale je to víc jak třetina chodu. to mi trochu vadí, ale dá se s tím žít.

      jinak je to příjemná žehlička…

       

      Toraři, jak jste na tom vy při jízdě ze sedla? jak vám vidlice cestuje?

      0 0
      • kajulka2  

        318 na 120mm, pružina na moji váhu, chod upravený Milanem, pokud jdu ze sedla tak chodí 6–8cm, zamykání ji spíš jen trochu přitvrdí takže tak 3–4cm

        0 0
    • Petr L2  

      Projížděl jsem jak mateřské stránky, tak i Žitného ale nějak mi uniká jak jsou vidlice řazené podle použití a dejme tomu kvality, či výkonnosti.

      Jde mi o vidlice na XC a AM, mohl by mi to někdo nějak jednoduše pomoct seřadit, pokud je to možné? Díky

      0 0
      • bruco  

        Na webe rockshox mas moznost vyprat si „Products by family“, „Products by riding category“ a aj „Products by riding type“.

        0 0
        • Petr L2  

          Aha, to mi uniklo, díky, jdu a to :-)

          0 0
          • Petr L2  

            No tak z toho nejsem o moc chytřejší, když si přečtu popis u třeba u 30 Gold TK tak z toho prd poznám, krom toho , že je zcela úžasná. V jednotlivých kategoriích jsou také nějak v houfu, RS-1 se tam motá uprostřed, takže podle žádného klíče, či výkonnosti asi rozmístěné také nebudou.

            Jde mi o to, se mezi typy trochu rozkouknout. Stejně jako třeba u řazení, je Deore jakousi hladinou a nahoru i dolu lze poměrně přesně odhadnout, co od kterého produktu může člověk očekávat.

            Tady u těch vidlí mi to nějak nejde. Připadá mi trochu na palici koupit si Rebu protože......­.....no mají jí všichni a ani nevědět, co se nabízí okolo a kde je ten rozdíl.

            0 0
            • wilda81  

              bude to +/- takto:

              1. BoXXer / Totem / Lyrik 26"

              .

              .

              .

              dlouho dlouho nic :)

              .

              .

              .

              1. Pike
              2. Lyrik
              3. Reba / Sid
              4. Yari / Domain
              5. Revelation
              6. Recon Gold
              7. Recon Silver
              8. Dart / Sektor
              9. Tora
              10. 30 / XC

              Skládal jsem to jen tak na rychlo, je možné, že jsem se někde sekl, tak a´t seznam případně někdo upraví …

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.