• Aldair

    Zdravím,

    chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti s tlumiči Scott, jedná se mi hlavně o jejich poruchovost (životnost) a následné zkušenosti s reklamacemi a dostupností náhradních dílů popř. čekání na nové. Vzhledem k tomu, že se jedná o atyp o proti standardu, tak se ptám, jestli má vůbec smysl z tohoto důvodu jít do fulla od Scotta? (abych pak nebyl půl roku bez kola)

    Samozřejmě zkušenosti s funkcí tlumičů Scott taky pište.

    Díky za odpovědi    

    0 0
    • coffield  

      Genius? Pokud máš v obci autorizovanou prodejnu Scott, je to OK. Pokud bys s tím měl jezdit 100km, jdi do něčeho, co se dá vymontovat a poslat poštou. Je nepřeberné množství fullů, které mají podobné vlastnosti…

      Jinak by ti mohlo vadit, že Genius je VELMI měkký v záběru. Zadní kolo při silovém šlapání úplně tančí ze strany na stranu. Ale funkčně je zadní stavba SUPER.

      0 0
      • Smazaný účet  

        „Je nepřeberné množství fullů, které mají podobné vlastnosti…“

        Tak s tímto názorem bych chtěl polemizovat. Dobře osazený Genius (s TALASEM ) má unikátní vlastnosti, kterými se liší od většiny ostatních kol. Tyto vlastnosti mu dává především ten tlumič s jeho 3 mi módy. Lze získat pouhým přepnutím za jízdy 3 zcela odlišné projevy kola, od pevného kola (tlumič i vidlice uzamčeny), po švihový XC se zdvihy 120 (100) / 90 až po AM stroj se zdvihy 140 / 130. To vše při hmotnosti okolo 13 kg v L ku. 

        Pokud se týká spolehlivosti tlumiče, tak zatím po 8mi měsících a asi 2kkm bez problémů. Prodejce se dušoval, že to tak bude pořád, a že jakékoliv problémy řeší zástupce Scottu obratem. Tak jsem zvědav na roční servisní prohlídku někdy v listopadu.

        Podle mě je jediným vážným problémem tohoto kola jeho katalogová cena.

        0 0
      • Aldair  

        Jen abych upřesnil, já to nechci pro sebe ale pro přítelkyni a to asi Scott Contessa, vyděl jsem ho už  na krámě ve slevě, ale taky asi koknu ještě po něčem jiném.   

        0 0
        • Aldair  

          Ale pište dál, zajímají mě Vaše názory, jelikož  já jsme úchylnej na jednočepy, tak s tím nemám moc zkušenosti.     

          0 0
          • vlk  

            Scott nevyrábí své vlastní tlumiče.Dělá je pro ně DT Swiss. Takže tak asi ke kvalitě zpracování tlumičů. Kdyby byl s tlumičem problém, tak ho prostě vymontuji a pošlu poštou na opravu. Stejné jako bych měl foxe, toho u nás ve městě také nikdo neservisuje.

            Skušenosti ohledně životnosti nemám-přítelkyně má kolo jen krátce. Ceníkové ceny jsou hrůza, za ty bych nikdy nenakupoval. Koukl bych se po cenách v cizině, a nebo ve slevách. Já ho kupoval za 1/2 ceny co je unás přes obchod v Itálii od italského dovozce.

            Je to u těchto kol sranda. Rám na Taiwanu, kompletace USA, velkosklad v Holansku, prodejna v Itálii a pak do Čech. Cestuje skoro víc než já :) Co Vím tak na Moravě by měl být autorizovaný servis v Brně.

            0 0
      • Fenous  

        UPOZORNUJI timto vsechny majitele SCOTT Genius, aby si hlidali dotazeni hlavniho cepu zadni ztavby, ja uz vylagroval jedny loziska, mam tam novy dil zadni stavby a cep se stale povoluje. Jak mam to kolo rad a jsem s nim moc spokojenej, tak tohle me vazne sere.

        0 0
        • Vilém  

          loctite nepomaha?

          0 0
          • Fenous  

            Loctite tam byl, presto se to povolilo, v jednom hupu jsem slysel takovy rupnuti, to asi prasknul ten Loctite. Jeste bych poznamenal: pri kontrole dotazeni s citem, at prave ten Loctite nestrhnete.

            0 0
            • mar_tin1  

              po rozobratí treba spravidla novú vrstvu loctite. starý stvrdnutý už svoju funkciu neplní… takže očistiť a naniesť pár kvapiek nového.

              0 0
              • Fenous  

                To je jasny, mne tam montovali ten novej dil zadni stavby a Loctite tam dali, akorat nevydrzel.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.