Životnost tlumiče SCOTT Genius

8 nepřečtených
  • Maris

    Potřebuji radu od majitelů kol SCOTT Genius!

    Jsem již téměř rozhodnutý, že půjdu do tohoto kola (model MC-40 r. 2008 nebo MC-50 r. 2007), nicméně mám jisté obavy ze složitého zadního tlumiče… Proto se obracím na Vás, majitele tohoto kola nebo i jiné osoby, které s tím to kolem resp. jeho tlumičem mají nějaké zkušenosti případně informace o něm.

    Měl s ním někdo nějaké problémy? Jakékoliv… Jak je to s jeho údržbou, nastavením, atd.? Co servisy, jak to probíhá resp. dělají je běžně prodejci? Našel jsem již nějaké informace zde na foru, ale nejsou moc kompletní a moc „chytrý“ jsem z nich nebyl.

    Prosím pomožte a podělte se se mnou s jakýmikoliv zkušenostmi s tímto kolem, budu velmi rád!

    0 0
    • Sarnafil  

      zdravím, přesně s tímto tlumičem moc zkušeností nemám, ale jezdil jsem Equalizer na Ransomovi, a myslím si, že to s ním bude podobné co se servisu týče. Servis u nás fungoval tak, že zde v republice není nikdo kdo by to opravdu uměl udělat a ty jsi nestratil záruku, ale dodavatelé to mají vařešné tak, že ti tlumič buď pošlou do autorizovaného servisu a trvá to asi měsíc nebo jsem dokonce slyšel, že to dělají formou výměny kdy ty doneseš svůj tlumič a oni ti ho přímo v krámě vymění za nově zrepasovaný, alespoň takhle to fungovalo u mě.

      0 0
    • fo  

      Zdravím-jsem sice majitelem Scotta Geniuse 40, model 2007, ale pouze asi týden, takže zkušenosti nemám ještě žádné.Na tlumič jsem si z petky udělal blatníček, první dojmy z krátké jízdy skvělé (předtím jsem měl hard taila s 80mm vidlí a véčkama). To, že Scott dělá toto provedení tlumiče asi už čtvrtý rok beze změny mne prostě přesvědčilo. Nechci dělat reklamu, ale na bikestore.cz mají nyní výprodeje, Genius MC-50 je tam lehce přes 37 tis. Původně jsem chtěl toto kolo, ale protože Genius MC-40 tam byl za 43 620č, šel jsem nakonec do něj.

      0 0
    • kesu  

      Co se tyka geniusu tak osobne sem se nesetkal s nejakym problemem na tlumici nicmene neco malo se ke me doneslo.Kazdopadne to neni nijak rozdilny od ostatnich vyrobcu,proste bych se toho nebal.Navic scott resi reklamace tak jak napsal sarnafi.Tzn budto ti vymenej tlumic okamzite za novej a nebo za jinej zrepasovanej.Nebo si muzes pockat cca 3–4tejdny na svuj.Ale nemyslim si ,ze by to byl tvuj pripad.Geniuse uz delaj fakt dlouho a tak je pomerne logicky, ze se cas od casu neco objevi.Nicmene znam dost majitelu tedlech kol a slysel sem jen o jednom problemu.Takze do toho v klidu bez

      0 0
    • kesu  

      jinak co se tyka nastaveni :

      • tak mas klasiku zpetnej utlum a pak nastaveni zdvihu na riditkach.Kaz­dopadne pozor,neni uplne dobry to kolo pretezovat na ten polovicni mod.Jeste co se tyka foukani,dodrz postup popsanej v manualu,uz si ted nejsem jistej ktera komora se fouka prvni ale chce to proste dodrzet postup.Vicemene se mi osvedcilo dodrzet doporucenej pomer tlaku pozitivni/negativni komora.

      co se tyka servisu:

      • tlumic se posila dovozci,viz vyse
      • kazdopadne ja mam v manualu na ransoma servisni interval 20 000km nebo rok s tim,ze se to repasuje az kdyz to zacne chodit blbe.
      0 0
    • Maris  

      Tak jsem se rozhodl a toho Genia objednal! V pondělí bych snad už měl mít toho krasavce doma…a pokud to počasí dovolí, tak snad již příští víkend první vyjížďka! :-)

      Tímto Vám všem chci poděkovat za poskytnuté informace a praktické zkušenosti.

      Na závěr: Jelikož jsem nejen panicem co se týče FS, ale také na poli kotoučových brzd(vzhledem k mému dosavadnímu vybavení to bude přímo revoluce :-)) ), tak mi dovolte ještě další dotaz, co se týče jejich spávného zajetí, abych je hned neupekl… Jak nejlépe na to? Nicméně založím nový thread.

      0 0
      • kesu  

        na brzdy kasli normalne brzdi,na zajeti se rika cca tricetkrat zabrzdit z triceti.Nicmene idealne si to sedne po stu az dvou kilometrech.

        0 0
    • iron.hide  

      viete mi poradit, ci sa da kupit niekde novy tlmic od Scottu? mam napisat do firmy, aby mi nejaky poslali?

      chcel by som asi Scott Genius TC, alebo TC125.

      ide o to, ze oprava stareho (5 rocneho) by trvala moc dlho, a ja jazdim stale, aj v zime. zimaka nemam, jedine silnicku :(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.