SCOTT Genius - servis tlumiče - prosba o radu

23 nepřečtených
  • Maris

    Zdravím uživatele Genia případně i jiné lidi, co s tímto kolem resp. tlumičem mají zkušenost. Jde o model 2007 tedy nikoliv ten uplně nový (mod. rok 2009). Můj dotaz zní: Servisujete pravidelně tlumič v autorizovaném servisu? Tzn. jedenkrát za rok? V servisu mi řekli, že za tu „legraci“ budou chtít cca 3000,–Kč, což se mi moc dávat neche, ale zase bych nerad přišel o prodlouženou záruku… Moc jsem toho sice v první sezoně s tímto kolem nenajel, ale na to by prodejce asi stejně při případné reklamaci neslyšel. Sdělte mi tedy prosím své zkušenosti s tímto tlumičem a zda jej dáváte do servisu, případně jak často.

    Díky za odpovědi a případné rady…

    0 0
    • Madrid  

      Vlastní zkušenost s tím nemám, ještě jsem neřešil (mám to kolo od května 08). Ale psal jsem si o tom nedávno s RBwebem, který na Geniusu jezdí od 08/2006:

      Tlmič som zatiaľ neservisoval, stačí udržiavať čistý piest a zvonku strieknuť silikón alebo niečo teflónové. Myslím, že nemá význam ho dávať predajcovi – ten ti s ním nič neurobí, na to sú autorizované servisy a zatiaľ neviem, že by v Čechách nejaký bol. Asi myslíš servisnú prehliadku kvôli záruke, tu na Slovensku to predajca vybavil tak, že ten servis netreba a záruka na tlmič nepadá, takže sa na to najskôr opýtaj, inak zaplatíš 70Eur za Basic service. Servis tlmiča sa ti oplatí tak raz za 3 až 4 roky – vyber si De Luxe – vymenia v ňom všetko pohyblivé za 110 Eur, tvoj predajca ti ho pošle asi do Nemecka.

      Asi to udělám, jak on – tedy pokud by podmínkou záruky bylo vysolit 3000 za povšechnou prohlídku, tak se na to vykašlu. Stejně moje zkušenost se zárukami je oběcně dost špatná, většinou se prodejci na něco vymluví a můžeš se snima leda tak soudit…

      0 0
    • scoty  

      TC tlumiče se posílají do Německa (Hannover) sem.

      Stáhneš u nich na webu servisní list, vyplníš jaký servis požaduješ, list přiložíš do zásilky a pošleš.

      Jezdím Genius od 2005 a nemám s tlumičem problémy. Tlaky drží, olej nikdy neteče, ani na konci servisního intervalu. Servisuji bez zřejmého důvodu, každé 2 roky. Najedu tak 2500, hlavně v terénu.

      Běžná údržba-silikon, hadr

      Servis tedy vychází na cca 1500Kč ročně/asi jako vidlice.

      0 0
      • Madrid  

        Jo, to je ono :) Jen teď koukám na tohle upozornění:

        The Scott genius Service provided by KOEHN is only available for customers from Germany and Austria. Customers from other countries than Germany and Austria, please see http:// www.scottusa.com/…t/europe.php#… for your nearest servicve center. 

        Ta stránka nefunguje.

        Tobě tlumič na servis vzali, i když nejsi z Německa/Rakouska?

         
        0 0
        • Maris  

          V servisu (ATREX Brno – Bubeníčkova) mi právě řekli, že tlumič posílají do Německa, že u nás to nikde nedělají, takže je dost možné, že je to právě tento servis na výše uvedených stránkách bez ohledu na to, že mají uvedeno, že je to jen pro DE/AT zákazníky.

          Ale asi to vážně udělám tak, jak píše scoty i vzhledem k tomu, kolik najedu a jakým způsobem…tzn. po cca dvou letech.

          A pravdou je, že u našich obchodníků není taková morálka, že by obvykle uznali nějakou reklamaci, spíš dělají problémy a to nemluvím jen o kolech, to je všeobecný problém…ale jistě s tím máte své zkušenosti také. A soudit se kvůli 10.tis 10 let s nejistým výsledkem se mi oparvdu nechce…

          0 0
        • scoty  

          Je zajímavé, že v německé verzi webu f.KOEHN se toto upozornění nevyskytuje…

          Pravdou je, že já jsem své dva tlumiče (dcera má FX15) posílal přez národního distributora. Přišlo mi to pohodlnější, mám od nich kolo.

          Každopádně tlumiče byly u f.KOEHN a na mé dotazy ohledně servisu mi pan Norbert Koehn obratem odpověděl.

          Možná by nebylo od věci se zeptat se p. Koehna na možnost přímého servisu tlumičů TC od majitelů z ČR. Stejně jsme napojeni na stejnou síť a vše se posílá oklikou k nim.

          Jinak servis byl vždy proveden tak, že tlumiče vypadají i fungují jako nové.

          0 0
          • Madrid  

            Obávám se, že tlumič nebudou moct vzít napřímo kvůli obchodní politice Scottu… Ale až přijde čas, zkusím to.

            0 0
            • scoty  

              No, pokud kupujeme stejná kola od stejných lidí jako němci a rakušané, tak by snad pro nás měla platit stejná „obchodní politika“.

              A distributorovi by ubyla práce s pozáručním servisem.

              Nevidím problém.

              0 0
              • Madrid  

                Jsem rád, žes měl pravdu:

                Dear sir/madam, can I send my Scott TC Shock directly to you for the maintenance? There is no authorized service centre of Scott shocks in my country, Czech Republic. Thank you for your replay. Best wishes Vit Sebor

                Dear Sir, thank you for your mail! Please feel free to send your shock for maintenance to our service department at Goettinger Chaussee 12–14 D 30453 Hannover Germany Phone: +49 (0) 511 473204 40 Fax: +49 (0) 511 473204 49 info@reset-racing.de www.reset-racing.de

                Please use the the attached form for your service request. With best regards, Norbert Koehn 

                Formulář, který mi poslal, je i zde: http://www.reset-racing.de/…scott_tc.pdf

                0 0
                • scoty  

                  Tak je to spravne, tak to ma byt…:)

                  Po neděli mu tam z Brna pošlem kontyš TCček, ať mají na čem makat…když je ta krize…:-)

                  0 0
    • kesu  

      mel sem tlumic TC a posilal bych ho jednou za dve sezony.Pokud najedes rekneme do 5tis km/rok.Ono totiz za ty 3tis ti v tom vymenej temer vsechno takze dokud ten tlumak funguje vykaslal bych se na to.

      0 0
      • Maris  

        Já bych nad tím normálně ani moc nepřemýšlel a servis bych udělal až po delší době resp. víc ujetých km, ale celkem mě vyděsila cena případnéno nového tlumiče…dle některých je to něco kolem 500EUR nebo i víc…ikdyž je pravdou, že člověk hned nemusí kupovat nový tlumič a stačí oprava nebo repase…

        0 0
        • kesu  

          ja bych se tim tolik nezabejval mechanik od dovozce scotta mi rekl at to neresim dokud to funguje,neznam snad nikoho kdo by to repasoval casteji nez ob rok

          0 0
    • Smazaný účet  

      Dával jsem to za rok ježdění k prodejci na roční servis, který je v podmínce prodloužené záruky. Vidlice šla do Písku a tlumič do Německa. Celkem jsem platil 4000,– Kč. Protože servis FOXe stojí asi 2000 tak tlumič stál stejně. Mám pocit, že poslali zcela nový. Nebyl na něm ani škrábanec ani smítko. 

      0 0
      • kesu  

        jj oni na tom vymenej fakt vsechno,prelepej nalepky atd

        0 0
    • RUDY CZ1  

      Díky moc za rady. Poslal jsem tam email,jestli mi ten můj TC tlumič zrepasují ? A vypadá to , že to pořád funguje.Posílám tam ten můj tlumič a dám vědět potom, jak to dopadlo.

      ADRESA :

      • Shockservice-

      KOEHN- RESET Racing Components

      Göttinger Chaussee 12–14

      D-30453 Hannover

      service@reset-racing.de

      Dík za info hledal bych to asi marně po ČR.

      0 0
    • Elwing  

      Ahoj,

      servisoval jste někdo poslední dobou v zahraničí tlumič z jekylla? Případně kde a za kolik?

      Ď.

      0 0
      • goofy  

        Švec Jekylla neumí?

        0 0
        • Elwing  

          Při pomyšlení na jednání se Švecem se mi otevírá kudla v kapse. Mám to tam předjednané, ale nemají nějaké těsnění, tak si připravuji plán B.

          0 0
          • goofy  

            Hlavně s ním člověk nesmí nic řešit a povznest se nad tím, jaký je to k*kot… :-D Pak to jde bez problémů. :-)

            0 0
            • Elwing  

              Na řešení mám naštěstí lidi, ale i tak mě mrzí každá koruna, kterou jim dám vydělat.

              0 0
        • Elwing  

          Tak jo, domluvila jsem se v dampferklinik v Berlíně. Dneska jsem to tam poslala, tak jsem zvědavá, co s tím provedou :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.