• j_vrba

    Zdravim,

    poradte nejake trasy kolem Zell am See. Nejake www nebo vlastni zkusenosti. Budu moc vdecny.

    0 0
    • coplos  

      Na miste je k dispozici spousta map s cyklostezkami . Doporučuji výlet na Krimelské vodopády-tam vlakem a zpět na kole (asi 60 km).

      0 0
      • unking  

        Dolů pak vede docela pěkná šotolina, takže je škoda na ni nenajet a jet to po asfaltu. Na konci pak je elektrický ohradník, ale to je, oproti ostnatým drátům, které jsem zažil v jiných částech Rakouska, pohoda. :)

        0 0
    • beavis  

      Stav se z Zell am See v infocentru a tam maj mapy.

      0 0
    • ghostik  

      Asi největší lákadlo tam je Großglockner Hochalpenstraße. Tam si určitě zajeď, já sem tam byl letos a paráda. Z Zellu tam i z5 je to 70km.

      0 0
    • C.A.C  

      Zajda Ti poradí :-)

      0 0
    • Ali.g.i1  

      hundstein = krásná projížďka

      0 0
      • j_vrba  

        A predpokladam ze Rakusaci to maj dobre znaceny? Staci jen vedet ze chci jet tam a tam a uz me nejaky znaceni navede nebo je to po neznacenych trasach?

        0 0
        • beavis  

          Staci mrknout do mapy na znaceny stezky a muzes vyrazit. Jinak Hundstein je fakt super. Panorama Kaprunu opravdu nema chybu!

          0 0
          • j_vrba  

            Na tuto trasu jsem se dival driv nez jste ji psali a hned mne padla do oka.

            0 0
    • alinceb  

      Chceš MTB nebo silnici?

      Na silnici určitě Hochalpenstrasse, ale jde i na MTB.

      Na MTB po cyklostezkách do Leogangu, vyjet lanovkou na Asitz (nebo můžeš i na kole – cca. 3 hodiny stoupání), nahoře nějakou hřebenovku (jsou tam značené okruhy) a pak sjet do Saalbachu a údolím zpátky na ZaS.

      Delší, ale nenáročná vyjížďka (asfalt/šotolina s poměrně malým přvýšením): ZaS – Saalfelden – Leogang – Fieberbrunn – Waidring – Lofer – Weissbach (návštěva vodopádů) – Saalfelden – ZaS

      0 0
      • j_vrba  

        Jedem oboje. Silnice na Grossglockner a druhej den nejakej celodenni MTB. Nechcem nic brutalniho. Proste sotolina, lesni cesta, ale sjizdny. Ne jak Gard,a kdyz jsme jeli trasu co mela 3* a 8km jsme to snaseli, jelikoz se to nedalo jet dolu (teda my jsme to nesjeli). Prevyseni muze byt i brutatalnejsi.

        0 0
        • alinceb  

          Kde ste na Gardě 8km snášeli? Něco málo sem tam jel letos na dovče. Jeden kus sme taky nesli, ale to nebyla ani oficiálně značená trasa…:)

          Jinak celodeňák na silnici sme jeli: Leogang – St. Johann – Kitzbühel – Pass Thurn (tam je to celkem nepříjemný kvůli provozu) – Mittersill – Kaprun – Zell am See – Saalfelden – Leogang

          0 0
          • j_vrba  

            Garda byla po silnici z Mori na Monte Altisimo. Tam jsme dojeli k te chate co je nahore a pak po uboci toho kopce po super sotoline. Pak se projelo statkem a uz jsme to nesli. Singl jako prase. Kilometrovej sraz dolu. Jedna chyba a konec. A pak to slo dolu po kamenech a tam jsme to uz nesli, chvilu jeli a zas nesli.

            0 0
            • alinceb  

              Tak tuhle stranu sme vůbec nejeli – byli jsme na kopci na druhé straně Mori (St. Barbara a Ronzo Chienis) a pak na druhém břehu jezera (Tremalzo a Nino Pernici).

              0 0
              • j_vrba  

                my jsme jezdili spis tu stranu Montesimo. A jeden den kamosi jeli k tomu druhemu jezeru, ale to jsem vynechal.

                0 0
    • Martin_S1  

      Strávili jsme tam 2 dny cca před 14 dny.

      První den jsme se škrábali na Schmittenhohe, zvláštně pokažený ale ještě čitelný GPS záznam je tady http://www.everytrail.com/view_trip.php…, je to krpál jak sviň a doporučovat bych to asi neměl, protože už se tam nejspíš na kole oficiálně nesmí, ač přes 5 let stará mapa od Kompassu říkala něco něco jiného. Ale hezké výhledy jsou na trase ze Schmittenhohe pod hřebenem směrem na západ, kam povoleno jezdit je.

      Něco z druhé dne doporučit určitě můžu, GPS záznam viz http://www.everytrail.com/view_trip.php…, z Leogangu na Asitz je to hezký kopec po slušných cestách a stojí za to, pak by mohla být pěkná cesta po JV straně hřebene směrem k Saafeldenu, resp. ona i pěkná byla, jenom jsme z ní museli sjet do údolí k Viehofenu (ten sjezd do údolí a to údolí dole už tak pěkné nebyly), protože se blížil slejvák.

      Co se týče map, přišlo mi, že v každé byly trasy značeny jinde (naše stará neaktuální od Kompassu, plánek získaný v kempu, vyvěšená mapa v Leogangu, online mapa na http://www.kompass.de/). Ale v kombinaci se značením v terénu jsme neměli s orientací problém.

      0 0
    • malamala  

      Doporučuji hezkou cestu přes 3 kopce.

      Vyjedeš na Schmitten, sjedeš do údolí na druhou stranu k Saalfelden, potom vyjedeš na Gr. Azits, sjedeš do Leogangu. Odsud do Saalfelden a přes pidi kopec do Maria Alm. Odsud vyjedeš na Hundstein a potom závěrečný sjezd do Zell am See.

      Je to něco málo přes stovku, ale hezké výhledy, romantika, technicky nenáročné. Převýšení tam nějaké je, ale není nijak velké.

      0 0
    • Cavendish  

      Vykopnu mrtvolu. 31.8 jedu na 8dní do Zell am See a v plánu je i zdolání vrcholu Edelweissspitze na silničce. Chci se zeptat,zda tam někdo z Vás byl a poskytl by mě o tom vrcholu nějaké informace :)

      0 0
      • Schmiten  

        čau, pozor na marky aut, vychytat počasí a jen posledních 300m je po kostkách je dost ošidných.

        0 0
        • podvlada  

          Přesně tak, byl jsem tam asi 4 roky zpátky na MTB, kopec je na hlavu, na konci kus dlažba – jen pár metrů – a výhled určitě pěknej (třeba na Grossglockner nebo co to je za potvoru), když vyjde počasí, což nám nevyšlo. Dolů to je za odměnu.

          Ještě pozor na brzdy, trochu na auta, dost lidí ocení když ukážeš, že je za zatáčkou volno, a tak dál, nic co by překvapilo :)

          A jestli se nepletu, je nahoře i občerstvení? Minimálně obchod se suvenýry. Nám se šiknul na schovku před lijákem…

          0 0
      • Zbyněk  

        Jak píší kluci, je to taková vysokohorská dálnice. Silnice je ale kvalitní široká, hodně zatáček. Vyhlídka na Grossglockner je z opačné strany od Franz-Josefs Hohe (na můj vkus dost komerční místo).Jinak zázemí s restauracemi a obchůdky je na Fuschertorlu v cca 2400 metrech. Ještě bych dodal, že na severní straně bývá často horší počasí, než na jižní a vůbec počasí je tady dost loterie. Někdy sněží i v létě. Tak tedy hodně zdaru!

        0 0
        • Zbyněk  

          Tady máš parametry toho stoupání od severu:

          http://www.salite.ch/grossglo1.asp…

          0 0
        • Cavendish  

          Pojedu na ze směru od Kaprunu,tak uvidíme jak se projeví počasí. Snad bude převod 39×28 stačit :) Mám letos sotva 3000km.

          0 0
          • Zbyněk  

            Je to od mýtnice víceméně konstantní stoupání kolem 10% a maximum nejde nad 12%. Já to jel na 34–27, ale šlo by to i na o chlup těžší převod. Najeto jsem měl přibližně stejně, možná ještě o něco míň.

            0 0
            • Cavendish  

              Nahoru to asi nebude takový problém,jako dostat se dolů :D Sjezdy nejsou moje parketa

              0 0
              • Zbyněk  

                Ona ta silnice je primárně určená pro autoturisty, takže je docela velkorise postavená a asfalt je rovný bez děr. Dolů se proto jede pěkně, pokud zrovna nemáš smůlu na počasí jako třeba já :-). Když jsme tudy projížděli od Lienzu od jihu, tak bylo na té jižní straně polojasno cca 10–15°C. Za Hochtorem něco přes 5°C, mraky a mlha tak hustá, že nebylo vidět na druhou stranu silnice. Nakonec začalo ještě mrholit. Dolů to tenkrát bylo o hubu. Podruhé jsem to jel opačně, to nám i trochu zasněžilo, ale na jižní straně opět o dost lépe a slunečno.

                0 0
          • karelH  

            Sjezd se mi taky moc nelíbil (hlavně po kostkách). Škoda té spousty aut, ale jinak to stojí za to.

            0 0
      • malamala  

        Přispěji také svojí troškou do mlýna.

        V tomto období jsou zde pouze samí arabové, mají půjčená velká auta a neumí řídit a tak si dávej pozor ať tě někdo nesestřelí, mají zvyk přebržďovat zatáčky a vyjíždět do protisměru. Pozor na velkou spoustou aut, motorek, autobusů …

        Počítej s teplotou na kopci kolem cca 0 – 2 st.C, tady už léto skončilo. Hlídej si počasí, na kopci se dost točí a teoreticky už by tam mohlo i zasněžit ;).

        Určitě tam nejeď o víkendu, ale ve všední den.

        Čekají tě krásné výhledy na Vysoké Taury.

        Pokud budeš v nížině, tak se vyhýbej centru Zell am See a Kaprunu, ať si nezkazíš ideály o Rakouských alpských městečkách.

        Herzlich Willkomen in Pinzgau

        0 0
        • scret  

          prave jsme se vratili ze saalbachu a vzhledem k tomu, ze jsme meli jeden den fakt hnus, jeli jsme se mrknout na zell am see…

          Zaprvy mestecko nic extra, bohuzel jsem cekal asi „neco vic“, zadruhy vsude samej bubak, zatreti jezero taky zadna hitparada:(

          Celkove jsem z toho byl dost zklamany, mozna diky tomu, ze jsem v minulosti byl uz u nekolika rakous.jezer a tam mi to prislo taknejak hezci…

          0 0
      • alinceb  

        Byl jsem nahoře 2× – pokaždé z Leogangu a pak zpět. Poprvé jsme ve 2000m vjeli do mlhy, pak mrholilo a byla fakt kosa. Podruhé azuro až nahoru. Rozhodně je potřeba vybrat den a počasí + koukat na webkameru.

        Poprvé jsem jel na klasice 38/26 – to se fakt nedalo. Byť jsem celkem silový typ, tak tohle jsem jel skoro celé ze sedla po 500–1000m úsecích a pak pauza. Vřele nedoporučuju – bylo to fakt trápení.

        Podruhé nahozeny CT s 34/26 a to už byla pohoda. Z Fuschertörl na Edelweissspitze pojedeš určitě ze sedla – to už je dost nepříjemná stojka.

        Určitě si s sebou vezmi dost jídla a vody (jídlo je tuším ve 1200, 1600 a pak až skoro nahoře; voda se dá nabrat z potůčku) a teplé oblečení + plášťenku na cestu dolů. My jsme poprvé hodně vymrzli a neměli teplé rukavice. Cestou dolů jsme pak museli stavět a prokřehlé prsty ohřívali o ráfky…:) Hodí se i náhradní špalky a určitě náhradní duše.

        Pokud pojedeš „jen“ z Kaprunu, tak si určitě pojezdi ještě nahoře, když budeš mít síly.

        Většina řidičů je celkem v pohodě, ale najdou se i závodníci, kteří se tam jezdí vyblbnout a to už úplně fajn není. Vyloženě nepříjemný byl snad jen úsek asi 300 výškových nad mýtnicí, kde jsou všichni závodníci ještě nažhavení, jinak to docela šlo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.