• lefty2

Zdravím, mám problém s předním kolem DT XR1501 , kde po demontáži kola a protočení osy jde hodně ztuha, v ruce téměř nejde protočit. Je to normální, nebo mám náboj rozebrat a zkontrolovat ložiska? Při sundání prachovek Boost náboje vše čisté, bez známek opotřebení, nečistot, či neodborného zásahu. Dík, Laďa.

0 0
    • Vilém  

Kdyz sundas prachovky, tak to taky jde ztuha? Pokud ano, tak je asi po loziscich.

0 0
      • lefty2  

Ano ,je to uplně stejné. Ale jde hladce, ne trhaně , jako když jsou těsná ložiska. Nevím, jak ty ložiska vylisovat. Návodů na demontáž zadní osy je milion, ale na přední ani jeden.

0 0
        • Vilém  

Mozna jeste spatne nalisovana loziska.

Hledat se mi to nechce, ale DT mela vzdy na strankach velmi pekne zpracovane servisni manualy, kde byla montaz i demontaz presne popsana.

0 0
        • Vilém  

Jeste dodatek. Jedna se o kola pro pouziti s normalni vidlici? Ja jen kdyz koukam na ten nick.

0 0
          • lefty2  

Lefťákem jsem od narození, jsou na kole Canyon Exceed s vidlicí SiD RL.

0 0
            • lefty2  

Tak jsem ložiska vyndal ven. Jsou v pořádku. Nalisoval jsem je tedy nazpět a už to chodí hladce.

0 0
              • Vilém  

Potom to opravdu bylo asi spatne nalisovane. Hlavne, ze se ted zadarilo.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz