• PetrMi

    Ahoj mám asi miliontý dotaz na pneu. Na starém kole Trek 26" jsem měl originální obutí nějaký bontragery a najel jsem na nich asi 3000 a i když už jsou samozřejmě zralý na výměnu problém jsem nepozoroval a byl jsem s nima spokojenej a bez jediného defektu. Přešel jsem na jetou karbonovou 29 hardtail kde jsou obuty tyhle https://www.koloshop.cz/…-kevlar.html

    jsou taky hodně za svými nejlepšími dny. A teď kam směřuju dotaz. Potřeboval bych poradit čím je nahradit protože po přechodu na nový kolo jsem nějak ztratil jistotu jakoby mi kolo pod zadkem utíkalo, občas nepěkně uklouzlo a vylekalo mě. Nevím jestli to bylo přechodem na větší průměr (zjistil jsem samozřejmě že jezdím rychleji) , nebo podstatně lehčím kolem a nebo právě za to mohli ty pneu. Jezdím tak 50 % asfalt (ráno do práce) a zbytek stezky, občas nějakej Singltrek třeba Lipno a nebo Pod Smrkem. Díky za názory

    0 0
    • Kouba_2005  

      Tak tohle bude oříšek.

      0 0
    • filipino_23  

      per tam velkou

      0 0
    • Esi  

      A proč to nepřidáš k některému z těch milionů vláken o pneu a zakládáš další? Nebo je tvůj dotaz tak ojedinělý že si zaslouží vlastní vlákno?

      0 0
      • PetrMi  

        Nevím co jste viděli z mého příspěvku, ale mě se ukázalo jenom prvních pár slov takže jsem to psal znovu. Specifikum mého dotazu spíš bylo zeptat se zkušenějších bajkerů právě s tím přechodem na větší kola a mé nejistotě z chování kola jestli to je tím průměrem nebo za to můžou pneumatiky?

        0 0
        • Esi  

          Já jen tu první větu :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          29" má větší styčnou plochu, pokud je sjetý kup nový, ale kompromisní guma asfalt/terén je problém.

          0 0
          • PetrMi  

            Jo to chápu že nic univerzálního neexistuje tak jsem to nemyslel, to bylo jen pro upřesnění jaký mám zhruba profil jízd. Pročítal jsem zdejší příspěvky, ale vždycky jsem se nějak ztratil. Nikdy jsem neřešil defekty nebo valivý odpor a po tom co jsem tu četl mám strach něco koupit. Já 7 let nevozil sebou ani pumpičku natož náhradní duše, lepení nebo pneu. A když už mám něco koupit nechal bych si poradit od lidí co mají víc zkušeností právě třeba ohledně trvanlivosti, ovladatelnosti a odpor zase tolik neřeším

            0 0
            • Rychlej turista  

              Dopředu Veirwolf a když dozadu k němu přidáš MotoRaptor, tak ti to určitě neuklouzne. Nerozbiješ to, nesjedeš to, ale ani to nerozjedeš. A to ty zase tolik neřešíš, takže jasná volba :-)

              0 0
              • Esi  

                To je na asfaltovou cyklostezku přesně ono, a jako bonus nepotřebuješ zvonek už pro rychlosti 15km/h tě uslyší půl kilometru daleko :-)

                0 0
        • Auditor  

          Taky to chapu jako dotaz na to jaky gumy… nediv se reakci kdyz misto aby to bylo v jednom vlakne, je jich tu hafo, ktery musis prochazet.

          Hele bych mozna mel dvoje kola. Jedny na asfalt a tak a druhy do tezsiho terenu, popr prezuvat Kdysi jsem to taky tak delal.

          0 0
        • Esi  

          Tak to takhle těžko říct, může být problém v tlaku, moc nafouknutý gumy kloužou, moc měkké se žvýkají (máš pocit v zatáčce že se to kolo vlní) ideální tlak je o trošku vyšší než je ten kdy se žvýkají. Na předním mám teď nově Mitas Kratos, to je hrubší plášť než to co píšeš a jsem z něj nadšený, v terénu krásné drží a ani na silnici nemám pocit že by klouzal, vzadu mám Race King a spokojenost. Měl jsem vzadu i Mitas Scyla to je o trochu hladší než to co máš ty a taky jsem byl spokojený.

          0 0
    • AussigBiker  

      Svy plaste si musis najit, vyzkouset. Zkus se mrknout na neco od Continentalu se smesi Black Chilli, Race King nebo X-King. Nebo neco od Schwalbe, maj ruzny smesi, pohledej tady na foru, o plastich je toho dost a dost. Jestli navic chces lehci slupky nebo s protipichem, s mensim nebo vetsim vzorkem to uz si musis vyzkouset.

      0 0
    • novas752  

      Jaký tlaky na kolik kilo foukáš?

      0 0
      • PetrMi  

        Jo dobrej dotaz

        0 0
        • PetrMi  

          Nevím proč ale když dám smajlíka a potom normálně pokračuju v psaní tak se příspěvek uloží pouze do toho smajlíka a dál už nic není i když já mám text napsaný. Takhle to mělo být ---- Jo dobrej dotaz loni jsem končil sezónu s 93 kilama a letos začínám na 84 a tak nějak pocitově jsem to zmáčknutím vyzkoušel a když se mi to zdálo měkký tak jsem přidal. Chápu že tahle odpověď vyvolá u někoho pohoršení a někoho rozesměje a asi se dost schodim ale nelžu si do kapsy. Proto se ptám zkušenějších bajkerů. Na starým kole jsem najel asi 2500 km za 5 let no a na tom novějším loni za 3 měsíce skoro 1000.

          0 0
          • Auditor  

            Ja to delam stejne – foukam pocitove. Aby predek nebyl moc mekej, nezjvekal se a mel grip, ale aby nebyl i prefoukanej.

            0 0
    • Auditor  

      Skoro stejný dotaz … – tedy, ten podil co se jezdí je skoro stejnej.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.