• Zerocool

    Ahoj, uvažuju o koupi nových zapletených kol, respektive vypletení ráfků. Co říkáte na Crossride 2007?? Vypadají pěkně a i váha není nejhorší. Oproti tomu jsem zvažoval ráfky Mavic XC 717 Disc, náby DT Swiss Cerit Disc. Co je lepší podle Vás?? Poraďte rovněž výplet za rozumnou cenu. Jsem vděčný za každý názor, díky…

    0 0
    • Vilém  

      Lepsi podle me je to druhe,tj samostatne zapleteno.Jinak odledne Croosridu se tu dost debatovalo,tak projdi historii nebo uzij vyhledavani.

      0 0
    • MlokCZ  

      Mavic 717 + Cerity bude určitě lepší, ale taky výrazně dražší. Prostě Crossridy nejsou špatný kola, ale taky žádný zázrak. Když se ale veme za jakou jsou cenu, tak to je solidní volba.

      0 0
      • vik  

        myslim, ze jestli je to na kotouce, tak radeji klasika. novy crossridy sice na kotouce jsou (spis jen tim, ze nejsou na V), ale tech dratu je tam proste malo:-)

        0 0
        • MlokCZ  

          A jezdil jsi je? Sice klasika, co navhrje bude tužší, ale to neznamená, že by Crossridy měly nějaký problém, když jsou s kotoučema (a to ani univerzální model 06).

          0 0
          • vik  

            nejezdil…kdybych je jezdil, prihlasil bych se se zkusenosti:-) ale vetsinou se u kotoucovek doporucuje min. 32 dratu- nejsem sice zadnej rigida, ale myslim, ze s 24 (i plochyma) dostava koleso s kotoucema docela zabrat. dostava nebo ne?

            0 0
            • MlokCZ  

              Kolik dostává kolo zabrat v závislosti na počtu drátu fakt nevim (to by se muselo nějak změřit), ale s 24 dráty prostě žádný problém s kotouči není. Mraky lidí tu jezdí Crossridy (včetně mě, taky jezdim sezonu Crossridy na kotoučích) a Crossmaxi (V-čkové verze mají jen 18 drátů) na kotoučích a problémy nejsou. A těch zapletených kol na kotouče s 24 dráty je spousta i jiných (třeba Shimano WHM-765). Že by všichni výrobci dávali nedostatečný počet drátů na kotouče?

              Já bych se volil dle váhy. Pokud má do 80kg, tak klidně Crossridy (pokud nechce rovnou dražší tužší klasiku), při váze 90kg a více bych se Crossridům asi vyhnul.

              0 0
              • vik  

                jo, asi mas pravdu…

                0 0
              • Dag  

                Myslis ze by mohl byt problem s kombinaci Crossride a vaha trochu nad 90kg?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Těžko říct. To bude hodně záležet na tom jak a co jezdíš. Pokud sjezdy trošku víc prasíš a občas i skáčeš, tak bych se jim už určitě vyhnul a vzal nějakou klasiku s 32 dráty. Moje jsou jak nový a centrovat (tedy rovnou rozplést, zkontrolovat ráfky a zase zaplést) potřebovaly jen jednou za celou sezonu, když jsem v 50km při karambolu, kdy mě odvezla sanitka trošku zrušil (ale po přepletení bez výměny jediného drátu byly ok). Jenže mám 70kg a moc nějak extra jim zabrat nedávám.

                  0 0
                  • Dag  

                    Ve sjezdech se toho zrovna nebojim. Myslim si ze mam ale celkem slusnou techniku jizdy a na hrbolech(kameny, koreny, atd. se snazim kolo odlechcovat. Najaky ten skok si tez sem tam skocim(v ramci XC) Kola uz mam doma, tak doufam ze pri moji vaze neco snesou. Jednodusi bude asi zhubnout a tim setrit Crossride:-)))

                    0 0
      • Zerocool  

        Cena bude 2.500 ráfky, 1.300 výplet, 2.500 náby. Takže dražší o nějakých patnáct stovek. Musím zvolit centrlock nebo ten druhý systém mám kotouče upevněné na náby shimano pomocí 6-ti úchytů. Díky

        0 0
        • MlokCZ  

          Rozdíl je víc, ty jsi napočítal 6300, Crossridy (07) jsou za 3900. To je rozdíl 2400. Já bych asi těch 2400 připlatil. Ale Crossridy o 2400 levněji jsou taky dobrý.

          0 0
          • vik  

            je fakt, ze jestli crossride zase jeste spadne o par stovek dolu, cenou se tomu bude tezko konkurovat, protoze naby a rafky jakakoliv sleva mine…ale tech 3900 je pro CL, ne? nebo jsi nekde videl i „sestidiru“?

            0 0
            • MlokCZ  

              Neviděl, moc jsem to nehledal. Jsem našel první odkaz na Crossridy a hodil z něj cenu. Ale pokud jsou na 6 šroubů jen dost přes 4k (na Trinnity určitě mají, ale tam budou aspoň tak za 4200), tak já osobně bych vzal klidně 06-ky (já na ten design nejsem, mě je úplně fuk, že jsou univerzální i na v-čka).

              0 0
        • MlokCZ  

          A kde jsi viděl ty Cerity za 2500, já zatim našel nejlevněji za 2.330 zadní a 1.360 přední. Nehledal jsem nějak moc, ale že by někde cena o tolik nižší?

          0 0
    • black.horse  

      sorry za bazar, ale budu mám doma navíc přední DT Onyx fungl novou i s papírem a zadní DT Onyx lehce jetou nábu, pokud bys měl zájem… proti původním plánům to totiž nakonec nevyužiju:-( tak mi kdyžtak napiš mejla

      Jinak k tématu, můj názor je, že vypletené sety se vyplatí až od určité cenové hladiny, určitě jsou designovým přínosem, ale do určité „úrovně“ se furt vyplatí postavit klasický výplet z lepších dílů…

      0 0
      • MlokCZ  

        No ale když zas půjdou Crossridy na super cenu dolů, tak už za ty prachy asi lepší kola nepostavíš. Už teď jsou 07 k sehnání za 3900 a když budou pak ještě o chlup levnější…

        Nebo pokud někdo chce Pythony, tak ten set je za ty prachy super www.kupkolo.cz/…uct_info.php?…

        Pokud by chtěl něco extra levného, tak www.koloshop.cz/index.php?… je o něco málo levněji, ale to bych radši bral Crossridy.

        No a např. www.koloshop.cz/index.php?… nebo to co navrhoval na Onyxech, to bude už jasně lepší než Crossridy, ale už je zase o 2k výše.

        0 0
        • black.horse  

          jj, o 2litry výše, ale já si třeba radši připlatil a nelituju… navíc já jsem třeba tzv. těžší postavy a tak mi navíc ručně udělanej set vyhovuje i případným servisem při nehodě:-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Jasně, každý má něco do sebe a já kupovat samotný, tak si asi taky připlatim.

            0 0
        • black.horse  

          mimochodem crossridy kolu nepomůžou ani designově, jelikož jsou univerzály na kotouč/véčko, fuuuuj:-) a jsou na kchákchá moc těžký a na enduro bych jim nevěřil…

          0 0
          • jecnak  

            07 jsou ve dvou verzich – disk a V.

            0 0
            • vik  

              07 jsou myslim jen ve verzi disc. pro V zustava lonsky resp. jeste letosni model

              0 0
            • Zerocool  

              jaký je rozdíl mezi centerlock a tím druhým systémem? Píše se, že shimano používá centerlock, ale já mám náboje shimano a upevnění na šest nějakých nýtů nebo co to je… takže už tomu nerozumím…

              0 0
              • MlokCZ  

                Rozdíl je pouze v tom, že potřebuješ na každý jiný kotouč. A pak že je to jinak uchycený. Ale jestli je lepší 6 děr nebo centerlock tu rozebírat nehodlám, to by zas byl dobrý flame (to se koukni případně do historie).

                Shimano standardně používá centerlock, ale dělá náboje i na 6 šroubů, aby se daly shimano náby použít s alternativními brzdami (s originálními kotouči těch brzd).

                0 0
            • black.horse  

              to je konečně dobře:-) ale každopádně jsem reagoval na jeho odkaz s ročníkem 06

              0 0
              • vik  

                a navic, crossride uz jsou masovka, takze to bude tahat kazdej druhej:-) ja porad myslim, ze je minimalne srovnatelny kolo z nejakyho slusnejsiho alexe (td17?) ci mavicu a s ceritama, napriklad. i s dt spicema se da dostat na podobnou cenu jako maji crossride 07

                0 0
                • MlokCZ  

                  S ceritama už hodně těžko (to máš jen 3000 za náboje, těch 2500 co uvedl výše by mě zajímalo, kde se dá tak levně), to by musel být fakt extra levný ráfky + výplet k tomu. Ale netvrdím, že klasika je špatná. Pokud ale klasiku, tak bych si něco připlatil a postavil kola lepší než Crossridy (třeba zrovna tu kombinaci za těch 6300 co uvažuje výše).

                  0 0
                  • black.horse  

                    za trojku bych uměl oba Onyx:-P

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      A kde ty ceny berete všichni. Těch 3000 za Cerity jsem jen tak nadhodil, protože jsem je za 2500 neviděl nikde (jak píše výše) a teď koukám a i Cerity vidim jen přes 3500.

                      0 0
                  • vik  

                    cerity novej model jsou za dvojku komplet. uz vypadaji i docela k svetu, jak odfrezovali prirubu a pajsl je, jak se zda, stejnej s onyxem. pak se ale neco musi usetrit na rafku- a je otazka, zda je to dobry misto pro setreni.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Ale kde je za ty prachy mají? To by mě vážně zajímalo, by se to mohlo hodit. A na ráfku já osobně bych určitě nešetřil, navíc jedno z mála míst, kde se vyplatí gramařit.

                      0 0
                    • vik  

                      ceny jsou od bottica, uz tam par dni visi novy cenik. cerit 04, na CL i IS, odfrezovana priruba…

                      0 0
                      • vik  

                        black ty sympaticky ceny bere ve svym ceniku:-))))(viz vyse)

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        No jo, k dovozci jsem se nepodíval. Tam jsem nečekal dobrou cenu.

                        0 0
                        • vik  

                          a jeste sladke tajemstvi: koupis-li u nich, mas automaticky 10% slevu z MOC. teda aspon tak to dlouho bylo. jeste k tomu setreni- zajimalo by mne, na cem setril Mavic s Crossride

                          0 0
                      • raceman  

                        nikde nevidim napsanou tu odfrezovanou prirubu…

                        0 0
                        • vik  

                          jeste tam nemaji fotky, ale vypada to takhle

                          0 0
                          • raceman  

                            jestli ty cerity vypadaj stejně jako onyxy, tak je to super cena a bral bych je taky(vykašlal bych se na crossridy 07) a k nim mavic 717. takový malý dotaz je nějaký zásadní rozdíl mezi Ceritem a Onyxem?

                            0 0
                            • vik  

                              krome ceny:-) to vypada stejne. nekde v kompu mam manual k onyx a cerit, jsou tam rozkresleny dily, mozna bude mit onyx o nejaky to tesneni vic, ale orech a loziska atd. se zdaji stejny. ale nevim presne, takze tak 50/50, jo?:-)

                              0 0
                              • raceman  

                                jasne :-) podle tech tabulek ma cerit labyrintové těsnění a onyx kvalitní těsnící sysntém. tak a ted si vyber :-)

                                PS: jstli najdes ty manualy, pošli mi je prosim na emajl. díky

                                0 0
                                • vik  

                                  tady mas odkaz…www.dtswiss.com/…15101788.pdf

                                  0 0
                                • Extremist  

                                  U Onyxu je oproti ceritu jen trochu jina prchovka a drive nemel frezovany uchyt na kotouc. Jinak je system uplne stejny. (oba jsem mel rozdelane).

                                  0 0
                                  • Extremist  

                                    Samozrejme ze opacne. Cerit nebyl frezovany.

                                    0 0
                                    • vik  

                                      takze kdyz je ted cerit frezovanej, rozdily jsou minimalni, ze? mozna matros celyho tela bude jinej, ne? sakra, ta cena se musi nekde preci nahnat:-) jo a rozebirals je s „domacim“ naradim?

                                      0 0
                                      • Extremist  

                                        Matros bude taky stejny. Cerity byly pro oem prodej, nemely se normal prodavat. Jinak na rozdelani ti staci 13 klic a kladivo (radeji umele), pak neco cim odtahnes takovy krouzek vevnitr. Nic vic

                                        0 0
                                      • Radek Broz  

                                        Onyx bracha rozebiral uplne normalne, takze asi jo.

                                        0 0
                                      • raceman  

                                        kua synci, vy ste mě ale poradne nahlodali… asi do nich pudu.

                                        0 0
                                        • raceman  

                                          ještě pridám dotaz, jaká je dostupnost náhradních dílů DT Swiss (např. ořechu) a cena oprati mavicu?

                                          0 0
                                          • vik  

                                            dily jsou u bottica snad vsechny skladem, ceny nevim. ale dovozce se zda hodne dobrej, rychle odpovidaji na dotazy a tak. ale to je kastar u mavicu asi taky.

                                            0 0
                          • borda  

                            to je onyx s jiným nápisem :-)

                            0 0
                      • MlokCZ  

                        No a když jsem u těch DT, tak by mě zajímaly ještě zapletený xrc 180. Už jsem sice našel na německém fóru fotku a něco málo k nim německy, ale podrobný popis zatím ještě nikdy. Docela by mě zajímalo, co to vlastně budu na novém kole vůbec mít :-) To je jediná neznámá, co netušim, co to bude.

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          Tady jsou dole v tom threadu fotky těch xrc 180. www.mtb-news.de/…owthread.php?… Každý tam tvrdí v německých diskuzích něco jiného, co by to mohlo být. Pozná někdo podle fotky o jaké se jedná náboje a ráfky? Zatím nejvíc názorů je, že náboje by mohly být 340-ky, já to podle fotek nepoznám a třeba je to něco jiného.

                          0 0
                        • vik  

                          netusim…jo a opravuju moje propocty, pac mi tam nekde vypadly nejaky penize za rychloupinaky:-( takze crossride bude vzdycky levnejsi, ale ne zas o tolik.

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          Tak kdyby to náhodou někoho zajímalo, tak ty XRC 180 jsou složené z následujího: ráfky: X455 Disc náby: Onyx Disc dráty: DT Competition 2/1,8

                          0 0
              • MlokCZ  

                To byl odkaz na 06 kvuli te setove cene, jinak rozdil 06 a 07 samotnych je malej, to bych vzal uz radsi 07.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.