• vzduch

    Byl jste někdo v polském Zakopaném? V letě jedeme s rodinou, bereme kola, pohory a taky chceme trochu té historie, kultury, relaxu. Máte někdo nějaké tipy či osobní zkušenost?

    0 0
    • tomfree  

      Moje osobní zkušenost je projet tímto místem v časných ranních hodinách a jinak se mu zdaleka vyhnout,pokud teda člověk nevyhledává koncentraci lidí a vozů podobnou Praze.

      0 0
    • rb  

      Centru Zakopaneho bych se rozhodně vyhnul.

      Byli jsme tam loni a i za deště tam byla hlava na hlavě.

      V okolí skokanských můstků to bylo stejné.

      Jinak v okolí je několik termálů.Takže pro případ špatného počasí je kam jít.

      Akorát doporučuju do termálů vyrazit hned ráno,v poledne už tam je půl polska.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Za návštěvu Zakopané rozhodně stojí. Je ale opravdu nutné počítat s větším množstvím lidí v sezoně. Zakopané je v létě opravdovým hlavním městem Polska a snad polovina Poláků se sem v létě stěhuje.

      Doporučuju, v případě jízdy vlastním autem, nechat auto na některém ze záchytných parkovišť dál od centra a do centra dojít pěšky.

      My jsme v Zakopaném loni strávili jeden celý den a rozhodně nelitujeme.

      0 0
    • jIrI___  

      Zakopane je velice pěkné horské městečko, ale jak píšou ostatní – i v nevlídném počasí je tam hlava na hlavě. Pokud chceš jet lanovkou na Kaspruv vrch, doporučuju koupit lístek předem a přijít hodně brzy před otevíračkou, o víkendu klidně 1,5 h. My jsme udělali chybu, že jsme tam byli jen o necelou půlhodinu dřív a už v tu dobu měla řada cca 200–300 m a když jsem si přečetl kapacitu lanovky, namátkou spočítal množství lidí, tak mi vyšlo, že za pár hodin bych se do lanovky možná dostal… :). Ale je fakt, že to bylo o prázdninovém slunečném víkendu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.