• Sipal

    Jedeme na víkend do Ktové, neměl byste někdo tip na svižnější bajkový výlet pro HT, plusmínus 50 km? Něco jezdivého, ne enduro nebo lezení po skalách. Klidně i kopce, ale nebude moc prostoru k bloudění, takže asi po značkách. Podle mapy mě napadlo vzít to spíš na sever, třeba se napojit v Rovensku na červenou a vzít to po ní přes Kozákov a Malou skálu, Turnov a Hrubou Skálu. Ale netuším jestli je to celé sjízdné, třeba Hamštejnský hřbet ve mně vzbuzuje respekt.

    A ještě prosím o tipy na nějaké atrakce pro děcka na pěškovýlety, kvalitní hospy a podobně. Zatím máme v plánu Trosky a Štastnou zemi, v Prachovkách už jsme byli loni tak ty letos vynecháme. Díky všem.

    0 0
    • martin_bakov  

      podivej se na trasu zavodu 50 ceskym rajem, par lesnich cest z te trasy urcite muzete objevit, dovede vas to treba ke kosti

      nekde to bylo vlakno o sjezdech v ceskem raji : http://www.bike-forum.cz/…em-raji.html#… tak snad se tam neco jednodussiho najde, nebo diky tomu muzes alespon nektere cesty vyfiltrovat jako moc narocne

      0 0
      • martin_bakov  

        a za kulturou treba vylet na zamek do mnichova hradiste, sychrov nebo se zajet podivat na jested (autem)

        0 0
      • karliner  

        Člověče, spíš bych mu (vzhledem k místu pobytu) doporučil trasu Krkonošského maratonu, podívat se k Lomnici a vyjet si na Kozákov.

        0 0
        • Mug  

          Ta trasa Krkonošáku je velmi nudná, ale zas tam bude mnohem méně turistů s pobíhajícími psy a dětmi.

          0 0
          • karliner  

            Stopro není nudnější, než ten Český ráj…

            0 0
            • Mug  

              Jak myslíš. Já to vidím jinak a oboje znám docela dobře. Záleží co ti přijde nudný. Ale ať si to klidně projede a sám posoudí. Možnost to jistě je. ;)

              0 0
              • karliner  

                To je jasný, v sobotu si střihne tu 50 Českým rájem, v neděli kus Krkonoš a pak sem šoupne svůj názor :-)

                Btw – hospůdka Antimony funguje nebo je furt zavřená?

                0 0
                • Mug  

                  Jel jsem tam před 14ti dny v týdnu a byla zavřená. Ale o víkendu pokud bude hezky tak třeba otevřou. Každopádně během prázdnin mají pátek až neděle otevřeno.

                  0 0
            • scoty  

              Buď to tam znáš…nebo se nudíš..;-)

              0 0
      • Sipal  

        Jo, díky, to vlákno jsem předtím nějak nenašel, tam jsou dobré informace. 50 Českým rájem mi přijde z mapy spíš jako silniční závod, navíc předpokládám že nebude značený celoročně, to by asi neprošlo. Podkrkonošský maraton už je z ruky, to by se muselo cuknout autem, na to nebude prostor.

        0 0
    • gallardo  

      Myslim, ze sis sam vybral peknou trasu. Hamstejnsky hrbet je krasny a v cele delce se da jet, zrovna nedavno jsem tam projizdel ;-) na Hruby se drz cerveny turisticky a mas dalsi krasnou trasu, pro HT je peknej i sjezd po cerveny dal az k Vezickymu r. a kolem rybniku je to vubec pekny, na Vidlaku je solidni hospoda se zahradkou, jen tu byva dost lidi, kdyz je pekne. Jo z Vidlaku na Trosky spis po silnici nez po cerveny, tam se musi kolo dost nest…

      0 0
      • Sipal  

        Asi u toho zůstanu. Neměl bys ještě tip jak se nějak záživně dostat z Malé Skály do Turnova, třeba abych nemusel po hlavní silnici? Červená přes Frýdštejn je prý zakázaná a stejně vypadá spíš na horolezeckej terén. Případně jestli vůbec do MS nesjíždět a z té červené uhnout na Turnov třeba už dřív, u Sokola?

        0 0
        • rigby  

          Po sjezdu z Hamštejna do Koberov se napoj na modrou do Rotštejna nebo Klokočí. Odtamtud jdou skály buď objet, nebo projet – vzít kolo na ramena a vyběhnout schody v Klokočských průchodech a nahoře buď přímo nebo to objet po okraji skal po červené směr Turnov. Poraď se s mapou, jen vynech žlutou mezi Klokočím a Rotštejnem, abys nemusel kolo víc nosit. Turnovu bych se vyhnul, nic tam k vidění není – pokud tě nezajímají rozkopané uzavřené silnice.

          0 0
          • Sipal  

            Jo, dík, to vypadá pěkně. Kromě těch schodů je ta červená normálně sjízdná? Turnovu se rád vyhnu, mě šlo hlavně o jednoduchou navigaci, abych se dostal bez bloudění po červené na Valdštejn a Kavčiny. Vůbec to tam neznám a nechce se mi stavět na každém rozcestí a řešit kudy dál, pak člověk nic neujede a jen kouká do mapy.

            0 0
    • Elwing  

      Můžu doporučit taky kolem rybníků – Vežák, Vidlák, ve Věžáku se dá i koupat (do začátku prázdnin, pak už bývá špinavý)

      0 0
    • Joseph de Sax  

      já bych to pral na Trosky…

      0 0
    • prvniodkonce  

      Dá se tam jezdit různě, třeba na Tábor a Kumburk, po trasách Krkonošského maratonu mapa

      Na pěší výlet pro děcka doporučuju Riegerovu stezku ze Semil podle Jizery.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.