zadni vzduchovy tlmič 5. element

21 nepřečtených
  • kungpao

    Nazdar, narazil som na cgi.ebay.com/PROG­RESSIVE-5th-ELEMENT-AIR-REAR-SHOCK-228g_W0QQitem­Z250087888217QQih­Z015QQcategoryZ42317QQcm­dZViewItem#eba­yphotohosting

    myslím že sa buď dávali alebo ešte stále dávajú na Santa Cruzy. Chcel by som sa opýtať na názor občanov na tento tlmič, prípadne či sú známe nejaké chyby, problémy pri servise, nedostatok náhradných dielov, a pod. Proste hocičo s čím máte skúsenosti, počuli ste a tak (samozrejme ohľadom tohto tlmiča). Díky

    0 0
    • Peslezedirou  

      He he, vozil jsem ho cca půl roku 200/55 mm. Asi nejlepší tlumič co jsem měl, ale nikdy víc! +/- To samé co Man. SPV s tím, že 5th je o něco víc lineární, můj dojem. Po půl roce komplet vytek, v servisu přetěsnili, ale nedokázali ho naplnit, tak aby fungoval, po třetí reklamací jsem dostal nový tlumák, teda uplně jiný. Náhradní díly 0 a nejbližší servis pokud vím tak je na ostrovech :) jo a ještě jsem měl problém s kulovým čepem. Takže never more :)

      0 0
    • Peslezedirou  

      Jo a ještě mi vypadla celá ta část do které se montuje ventilek. Ale to už byla taková maličkos :o)

      0 0
      • kungpao  

        Na mtbr sú na to veľmi rozporné reakcie. Niektorí tvrdia že je úplne super, niektorí že je úplne na prd. Chod hodnotia väčšinou pozitívne. často spomínané sú problémy s únikom vzduchu a s tečením oleja. Vyzerá to tak že je to kus od kusu, kopec ľudí ho tam má 2 roky a hodnotenie bolo že nikdy neboli problémy. Niektoré sa posrali až po mesiaci, niektoré hneď. Pre nákup by hovorilo to že je relatívne lacný, z obchodu (internetového) na SR – t.j. záruka platí. Ako to bude ale s vyjednávaním ohľadom uplatnenia záruky neviem.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Jo jo to sedí, funkce je super (stejně jako hmotnost), teda do té doby než se pose*e. Já ho měl taky v záruce a bylo mi to na prd, protože v ČR nemají ani ň z náhradních dílů :o/. Celý srpen kdy člověk chce nejvíc jezdit, jsem měl kolo na reklamaci :o/ nakonec to skončilo tak, že mi dali nový tlumič Manitou swinger 4 :o( 5Th je trochu exoický tlumič, moc lidí ho nejezdí, ale já bych do něj už nikdy nešel.

          0 0
          • kungpao  

            Díky.

            0 0
          • Manas  

            Ja ho mam na sjezdaku a modlim se aby se neposral :-)

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Tenhle uz je vyreklamovana funglovka, tak treba… :D Jinak snad nejaky servis je i v Polsku.

              0 0
            • Peslezedirou  

              5th lemente náš, jenž jsi na manasově Norcu, posvěť se jméno tvé. Přijď na sjezdové tratě tvé. buď vůle tvá minmální v čepech, tak i v tlumicím oleji. nárazy od trati vezdejší tlum Manasovi dnes. A odpusť maňsovi technické chyby, jako i on odpouští tvému tlumení. A neuveď ho v pokušení, ale zbav Manase všeho hrbolatého. Amen.

              :o)

              0 0
              • Manas  

                :-DDDDDDDDDDDD

                0 0
                • hanz  

                  ten tvuj umím udělat a nahr díly se daj obědnat z tftuned…tak nebud až tak nervozní :-)) jinak 5th element se kompletně vykašlal na mtb..prostě už asi 1–2 roky nevyrábí nic do mtb

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Vsak taky pro tu nevdecnou pakáž. Se podivej tady. Nic jim neni dost dobry :D

                    0 0
                  • Manas  

                    Tak fajn, budes muj oficialni opravar tlumicu :-)

                    0 0
                  • Manas  

                    Umis Fox Float? :-)

                    0 0
                    • hanz  

                      je to stejný jako jinej tlumák ale pak je tlakovanej dusíkem(místo vzduchu u spv, 5th) a to nedokážu…to umí švec

                      0 0
    • hanz  

      celkem dobrej tlumič, problemy ale s těsností..jeden jsem už dělal, aj ho umím naplnit lae bohužel neseženeš nahr díly..vzduchový 5th elementy nedělaj ani v anglii

      0 0
    • bam  

      Chvili jsem s nim jezdil, davali se i na Intense. Jestli to ma fungovat jako SPV/Propedal to nevim, ale kazdopadne se to houpalo a bylo to mekky v zaberu. V terenu to chodilo docela pekne. Dobre nastaveny SPV ale celkove chodilo o dost lip. Hlavni nevyhoda je asi ze je to moc exoticky a byl by problem s opravou..

      0 0
      • hanz  

        5th elemenet má cvt…spv je licencované cvt…a první kdo to všechno vymyslel byl stejne curnut

        0 0
        • bam  

          Jo tak to jsem cetl ve Velu taky :) Vyvyjeli to v 5th elementu nejak dal nebo je to historicka zalezitost? S SPV precejenom za ty roky neco udelali..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.