Zadní adaptér Flat Mount na 140 mm

21 nepřečtených
  • RaBL

Ahoj, potřeboval bych 140 mm zadní adaptér Flat Mount na silniční kolo. Na netu jsem našel jen redukce z FM na PM, což není to, co potřebuji – mám k tomu třmen Shimano 105 BR-R7070.

Něco jako toto, ale pro 140 mm kotouč – dělá se vůbec něco takového nebo jak to řešit?

0 0
    • kubad  

pro 140mm se to montuje napřímo na rám bez adaptéru.

Záleží ale na co je rám dělaný, občas jsou na 160mm a tam menší nedáš

0 0
    • MI.KU  

Využiju tohle vlákno. Hledám a né a né najít. Chtěl bych adaptér z FLAT MOUNT 160mm na FLAT MOUNT 180mm. Ví někdo kde to sehnat?

0 0
      • jIrI___  

Shimano – https://r2-bike.com/…-160-mm-rear

Sram – https://www.bike-components.de/…0-mm-p47253/

Oba bych měl mít doma nadbytečné v bordelšuplíku…

0 0
        • MI.KU  

Nojo ale u obou píšou, že jsou na 160mm kotouče a já hledám na 180mm

0 0
          • jIrI___  

Ten adaptér posunuje třmen o jednu velikost kotouče. Takže pokud máš rám stavěný na 160 mm kotouč bez adaptéru, pak s těmi odkazovanými adaptéry posuneš třmen do pozice pro 180 mm kotouč. Pokud máš rám stavěný na 140 mm kotouč (standard v počátcích flat mount), pak ty adaptéry posunou třmen do pozice pro 160 mm kotouč.

0 0
            • MI.KU  

Aha tak super díky moc.

Stále čekám na dodání gravelu Topstone 3 GRX 1×12, ale na předku je adaptér a 160mm kotouč na zadku je to bez adaptéru a 160mm dle specifikace výrobce jak předek tak zadek povoluje 180mm.

Vzhledem k tomu, že bych chtěl nahodit nějaké lepší kotouče jako MT900/CL900 a kolo má deklarovanou zátěž až 150kg tak si říkám pro nějaký bikepacking s tím že já sám mám 90kg nahej a chci nahodit 50mm pláště možná i 2,1 by se už 180 mohla hodit pro pohodlné brždění – neb stojí to samé co 160 tak proč nenahodit rovnou větší.

0 0
              • macomb  

Ahoj, já mám originál 140mm s adaptérem na 160mm (Giant revolt) a používám tento adaptér na 180mm

https://www.bike-eshop.cz/…bike_gmc=ccz?…

Používám to více jak jednu sezónu (s kotoučem RT-MT800 180mm), původně na sadě GRX, aktuálně Sram Rival AXS mám 100+kg (aktuálně cca 110 po vánocích), používám i na bikepacking a v pohodě. Můžu ti případně udělat i fotku ze správné strany ;)

0 0
              • macomb  

Tak jsem našel i ze správné strany :)

0 0
                • MI.KU  

Ahoj dík. To vypadá hrozně odsunutý ;)

To se mi ta první postnutá variantá zdá ,,kompaktnější”

Ted jsem tedy dohledal tohle.

https://bikepacking.com/…-flat-mount/

Vypadá to docela esteticky ale stojí to nesmysl.

0 0
                  • macomb  

Tak zvážení už nechám na tobě, já s tím mám dobré zkušenosti a ani esteticky mě to nijak nedráždí (i když brzdová hadice musí dělat větší „esíčko“). Nicméně za 2 kila se to dá v pohodě zkusit a pak si to můžeš sám vyhodnotit ;)

P.S. Používám to ke spokojenosti i na silničce Giant Propel

0 0
                    • MI.KU  

Jo 200 za adaptér je fajn ale 2500 za kotouče které bych jinak asi neupevnil to uz je dost.

Ten Shimano adaptér co postnul kolega vejs ma fungovat jen ze 140 na 160 a ne ze 160 na 180 takze ten je asi mimo hru.

Takze bud ,,zrůdička” nebo ten z toho článku za nesmysl a tedy taky nechápu proč ho neudělali rovnou v kuse aby se nemusel používat původní adaptér.

1 0
                      • macomb  

Já právě ty RT-MT800 180mm loni chytil na TS Bohemia za 600.- kus a i když jsem už měl na kolech levnější 180mm kotouče, tak jsem za ty prachy přezbrojil na lepší :)

0 0
                        • MI.KU  

Jo ja bych kvuli te cene ani nebrečel – vedet ze proste v klidu koupím adaptéry které budou pasovat.

Ten cos poslal je na předek ted jeste na zadek kde to mam rovnou na 160 takze 160 na 180.

Nebo se na to vykašlu a zůstanu na 160 jen koupím tu lepsi verzi kotoučů. Ale rikal sem si kdyz uz tak proc ne rovnou 180 kor na větší zátěž.

0 0
                          • macomb  

Na zadek mi přišla 180 zbytečná, takže jsem to neřešil, stejně 90% brzdím jen předkem a ani při brutálním brzdění oběma mi nepřišlo, že by aktuálně brzdy 180/160 nestačily. A to se toho nebojím ani v náročnějším terénu, i když samozřejmě ( i vzhledem ke svému věku ) nejsem žádný střelec, že bych do toho šel úplně po hlavě.

0 0
            • MI.KU  

Tak podle toho co jsem dohledal tak ne – zvětšuje to o jednu velikost to mas pravdu ale jen ze 140 na 160 ze 160 na 180 ne – nebo ne přesně.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.