Z které strany mt. Ventoux a Tourmalet?

13 nepřečtených
  • ant4

    Zdravím a pozdravuji, za týden se chystáme na Tour a chceme zdolat tyto pověstné kopce. Máte někdo zkušenosti z které strany je to nejlepší? ať už z jakéhokoliv důvodu a když, tak proč? díky za dodatečné info:)

    0 0
    • kuba.kuba1984  

      Hele jen bacha na to, že před a dost dlouho po zavodě vrchol policajti zavřou… a jsou docela nekompromisní. čekali jsme po zavodě asi 2,5 hodiny než nás pustili, a je to v tom větru docela psycho

      0 0
      • karliner  

        Jestli se nepletu, tak přes Mont Ventoux se letos nejede, takže by to mělo být v poklidu.

        0 0
        • ant4  

          jj Ventoux se letos nejede, tam to bude ok, ale na tourmalet chcem dorazit už v pondělí, a tam 3 dny a 2 etapy, tak nám to vadit nebude

          0 0
    • McBlacky  

      mě to přijde hezčí z Bedoin.

      ale dávám to jen na Imagicu /z obou stran/ :)

      každopádně závěr je poctivej, ale to z obou stran 10–13%

      0 0
    • soc  

      Loni jsme jeli Mt. Ventoux z Malaucene, dolu jsme se vraceli do Bedoin. Podle me je to hezky odkudkoliv, daleko vic jde o to, vyjet az nahoru. A rozhled shora je opravdu pekny, at uz prijedes odkudkoliv.

      0 0
      • ant4  

        tak s tím se počítá, že až nahoru, proto tam vlastně jedem:)

        0 0
    • Zbyněk  

      Na Mt. Ventoux se dá jet ze tří stran: z Bedoinu, Saultu (spojí se cca 7 km pod vrcholem) a Malaucene. Na Tour de France se vždycky jezdí z Bedoinu – je to kultovní silnice, proto doporučuji výjezd právě tudy. Z Malaucene je to po hlavní, obtížnost bude asi jen o kousek nižší než z Bedoinu. Ze Saultu je to dlouhý a lehký kopec. Dá se udělat pěkný okruh z vesnice Villes sur Auzon, kde je i kemp: Villes – Bedoin – Mont Ventoux – zpět na rozcestí – Sault – Villes. Okruh má cca 80 km a kromě Mt. Ventoux se projíždí levandulovými políčky (cestou do Saultu) a následně soutěskou Nesque. Nejprve se krátce stoupá, pak rovina, která přechází do mírného sjezdu, v závěru prudšího. Jsou tam pěkné výhledy a celé je to hezky jetelné.

      Na Tourmalet se dá buď od východu z St. Marie de Campan nebo z Luz St. Sauveur. Obtížnost je srovnatelná (převýšení o něco větší od západu). Na Tour se jezí oběma směry, i když více od východu). Já doporučuji přejet Tourmalet od západu na východ, a to hlavně proto, že silnice z Luzu je pestřejší a turisticky zajímavější. Opačná strana je méně záživná, po la Mongie jsou na cestě tuším jen dvě serpentiny, zbytek dlouhé rovné úseky lesem, ve střední části velmi těžké. Dolů je to ale rychlý, pohodlný sjezd téměř bez brzdění.

      0 0
    • kralovek  

      Nejlepsi je vyjet ho ze vsech 3 stran :o)

      http://picasaweb.google.com/…ontVentoux3×?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.