YT Jeffsy - vůle v uložení klik e13 na novém kole

10 nepřečtených
  • unking

    Ahoj,

    chtěl bych vás ostřílenější požádat o radu. Přišlo mi nové kolo YT Jeffsy a hned při první vyjížďce na lehký trail jsem měl při šlapání divný pocit. Po chvíli se ten pocit lokalizoval do uložení kliky. Na straně převodníku je obří radiální vůle, viz. video.

    Kliky E*THIRTEEN TRS

    Střed E*THIRTEEN BB92

    Po dotažení distanční matice není v celém uložení žádná axiální vůle. Radiální vůle se zdá být pouze na straně převodníku. Máte někdo tušení čím to může být a ještě lépe jak to opravit?

    Psal jsem už během týdne dotaz na servis YT, ale stále bez odpovědi, tak se mezitím snažím najít rady i jinde.

    Díky.

    0 0
    • Romancero  

      to kolo bylo už poskládané nebo sis ho dával dohromady sám..? Koupil jsi přes e-shop?

      0 0
    • Breakpain  

      Dotáhnout to dle manuálu, který jsi k tomu teoreticky dostal (na kliky ho tam obvykle dávají ;) …) a pak vymezit vůli tou plastovou maticí na druhé straně ;-) … doporučuju udělat to komplet od začátku ;). Pravděpodobně vyřeší tvůj problém – povolily se ti prostě šrouby. Nic neobvyklého, stalo se mi to samé u YT. Po první jízdě si to máš všechno zkontrolovat, podotahovat. Tady to asi hoši buď nevymezili nebo nedotáhli jak měli…

      U direct-sale se s tímhle „bohužel“ tak nějak počítá, od jisté doby kolo vždycky komplet rozeberu, promažu, složím a zalepím ;-)… servisy, kde tomu věřím bych spočítal na prstech jedné ruky ;)… Dělám i rozborku pružení a doplňuju mazací olej ;-)…

      0 0
      • unking  

        Díky za rady. Problém je, že to lítá kolmo na osu, nikoliv v ose. Proto to nevypadá pouze na povolené šrouby, které už jsem zkoušel povolit a dotáhnout. Zavání to spíše středovým složením nebo ložiskem. V ničem jiném tam nemá klika jak lítat.

        0 0
        • Breakpain  

          Pokud to dotáhneš a je to dotažené tak jak má být – v ose to nelétá, pak bude v háji střed. I to se může stát – jestli je to nový, asi bude stačit e-mal a pošlou nový ;).

          Ale jestli máš po ruce někoho znalého, doporučuju to nejdřív prohlédnout společně, občas se stane chybka :-)…

          0 0
          • unking  

            Tak nějak to vypadá. Nikdo ze známých to nerozebíral, ale při popisu chování nechápou, čím to může na úplně novém kole být.

            Jinak jsem minulý týden psal na YT a dnes na E13, tak uvidím, kdo bude rych … pomalejší.

            0 0
    • JEKL  

      Mam to úplně to samý, ale moje kolo je přes rok staré, stalo se to po celodenním ježdění na Klínovci. Celé jsem to rozebral a můj verdikt je, že je v háji ložisko u pily (bylo i dost orezlé). Plánuji kupovat nové ložiska, rád bych nějaké kvalitnější, ale zatím jsem se k tomu nedohrabal plus mě čeká výroba lisovacího přípravku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.