• jakub sn

    Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, jestli si myslíte, že je pro moje ježdění lepší yt capra/jeffsy, protože jedno z těchto kol mám v plánu koupit a sám se nemůžu rohodnout…:D Bikeparky navštívím tak 2/3 za rok, trailcentra tak 8× za rok a mám v plánu zkusit některý enduro závody. Blbý je, že žiju v Pardubicích, kde je to vlastně celý placatý, takže potřebuju, aby to taky nějak jelo na rovině, ale kilometry zas nějak nelovim :D. Zatím se teda spíš přikláním k jeffsy, ale zas nechci, aby se mi to kolo po např. 1.5m dropu na chodník rozpadlo.

    0 0
    • Breakpain  

      Dle toho co píšeš, Jeffsy, ale jestli je to chytré na enduro závody… netuším. Rozhodně vím, že zdvih se v terénu neztratí ;)…

      0 0
    • novas752  

      Kolik vážíš?

      Jeffsy je dost odolný kolo a jede o poznání lépe než Capra (srovnávám starší modely Jeffsy 27 AL vs Capra 27 CF). Capra jede o něco líp z kopce ale pokud to neni dostatečně, je na tom trochu nuda – např. na Singltreku pod Smrkem to bylo takový fakt líný už – z pohledu Capry skoro furt placka nebo kopec, výzva žádná. Ale ani na Jeffsy mě to tam moc nebavilo.

      Takže pokud nemáš přes nějakých 80–85kg, asi bych šel do Jeffsy, jinak vzhledem k těm BP Capru.

      0 0
      • jakub sn  

        :) 60kg, ještě si to zkusím na testovacím dnu na Klínovci a uvidím, každopádně dík :D

        0 0
    • Rudyshy  

      jednoznacne jeffsy. bezne na jeffsyne skacu veci co znam nebo spis pridou okem na pohodu upto 7m gapiky. Nicmene omylem jsem v finale poslal drop (melo se to zjizdet) z 3,5m na placku. Do bajparku vozim sice sjezdaka ale verim ze by jsi poradila i tam.

      Jak je zmineno capra uz je v kotva v porovnani s jefssy ale je zas vic plush. Tezko uplne radit pokud jsi nemehlo a vse casujes a spis se ucis(pernamentne) na vlastych chybach a chces byt vic ve vzduchu mozna ta capra. ale je tam fakt dan na kterou se da zvynut :D

      neporadil jsem uplne ale jefsy je fakt supr stroj. Nebo pak bych jeste sel do HD4 je to fakt zehlicka cena ale jinde.

      0 0
      • jakub sn  

        :) Teď se spíš učím, ale skoky myslim, že dolítávám dobře :D. HD4 by bylo super, ale zas takovej rozpočet nemám, obzvlášť když ještě sám nevydělávám :D. Ještě si počkám na slevy a půjdu teda asi do jeffsy.

        0 0
      • jakub sn  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Marfy666  

      Máš kousek od baráku TT, pokud to nehrotíš z kopce na krev a neskáčeš velký věci, je podle mě lepší Jeffsy. Geo má ± stejnou jako Capra, jen je obratnější. Řešil jsem to samé jako ty, jen bydlím v kruškách. Utekla mi Jeffy CF Pro ve slevový akci, tak jsem skončil u Mondrakeru Foxy XR.

      0 0
    • nksh  

      Mno neni Jeffsy jako Jeffsy. Letosni CF bude myslim ideal na to co pises. Ale jestli vybiras mezi starym Al modelem a Al Caprou, volil bych Capru.

      0 0
      • novas752  

        Me teda prijde stary AL model odolnosti uplne v pohode i na mych 75kg, natoz na 60.

        0 0
    • coltcha  

      Do Pardubic se nehodí ani jedno kolo :) Ale lip se ti bude určitě jezdit na Jeffsy. Jinak třeba v Železkách se daji najít místečka, kde se mu bude líbit. Na TT se imho taky hodí víc Jeffsy. Maštale to samý. No a víc toho poblíž není :D

      Nevidim ale nikde velikost kol. Já mám podobné kolo původní 29” Jeffsy (SC Hightower) a jezdim s nim semtam i běžný vyjížďky kolem Pardubic a nemám pocit, ze bych se trápil. Na 80% vyjizdek mi sedí 29”, ale tam kde se bavím nejvíc/nejčastěji (TT), bych zase uvítal 27,5”. Takže ještě promysli velikost kol :)

      0 0
      • jakub sn  

        Njn :D Pardubice jsou na tohle špatný, ale třeba na Kunětickou horu to není zas tak daleko a na nějaký výlety atd. tady mám i XC :) A ohledně velikosti kol jsem rozhodlej pro 27.5, chci kolo hravější, na For Bikes jsem si taky zkoušel spoustu kol a ty 27 mně vyhovovaly víc.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce