Xiaomi Amazfit Pace - zkušenosti/rady/tipy

110 nepřečtených
  • Razlik

    Ahoj,

    najdou se tu uživatelé chytrých hodinek Xiaomi Amazfit Pace?

    Pokud ano, podělte se prosím se svými zkušenostmi – jak fungují na kole, přesnost GPS, tepu, synchronizace se Stravou a další využití.

    Četl jsem, že mnoho uživatelů se potýká s různými problémy. Já na tyto hodinky zatím čekám, tak jsem zvědav, zda budou použitelné.

    Díky, L.

    0 0
    • Polka  

      Sem ti to uz nikdo duplikovat nebude, hodne je napsane v jinem vlakne.

      Jinak…mel sis koupit Amazfit 2 Stratos.

      0 0
    • Honzajs  

      Mám Amazfit Pace od vánoc. Dle mého je GPS dostatečně přesná. Měření tepu na ruce stojí za starou belu, čím rychleji jedeš, tím víc tepů. Synchro se Strava funguje, aspoň mě už od počátku. V současné době tam mám beta verzi firmware WOS 2 2.0.6.12 nebo tak nějak. Na tuto verzi se dá připojit přes BT tepak, myslím že funguje ten z Decathlon, Lidl mi to nenašlo. Pak je měření o něčem jiném. Měření nadmořské výšky v 3d módu celkem funguje.

      Pokud jsi biker a geek tak jsou to ideální hodinky. Pokud honíš kilometry, watty a kcal, tak jdi rovnou do Garmina 5.

      Výdrží 4 dny a bez nabíjení, s použitím GPS v podstatě celý den i déle. Stopky oproti tomu žerou baterku jak šílený…

      Tož asi tak

      0 0
      • Razlik  

        Super, díky za odpověď. To jsem chtěl přesně slyšet. Od těchto hodinek hlavně očekávám měření trasy a následný převod do Stravy při biku/běhu. Do teď Stravu pouštím přes mobil, což není moc pohodlné (na biku žere baterií/při běhu je potřeba mít mobil kolem pasu/ruky). Notky a další věci jsou u těchto hodinek pro mne bonus.

        Až hodinky dorazí, tak se taktéž podělím se zkušenostmi.

        0 0
        • Polka  

          No a prave GPS a synchro dost casto blbne jak jsem psal. Ted napr. po poslednim updatu synchro nefunguje a nejsem sam. Hlavne ti to nekde lehce zmokne a mas po barometru a hodinkach.

          0 0
          • Razlik  

            Jakože déšť je dokáže utopit? I přes tu certifikaci? Máš osobní zkušenost? Já jen jestli nemaluješ čerta na zeď. :-) Jinak co zatím zjišťuji, tak většině lidem, kterým něco nefunguje do toho cpou nové ROM, CZ jazyky, neprověřené Apps a ciferníky, atd.

            0 0
            • Polka  

              Ano, osobni zkusenost viz. to vlakno, ktery jsem odkazoval ;-) Nic jsem neprehraval, jen normal updaty. Po jednom lehkem destiku se rychle vybily, zacal blbnout barometr, pak trvalo nez se dostaly zase na plnou kapacitu a vydrz. Po case odesel barometr uplne. Problemy s GPS tak prubezne, jednu vyjizdku super, druhou otres, casto nepresne, misty se ztraci a uz se nechyti, vymaze cely zaznam apod. Proto kdyz, tak ty Amazfit 2, ktery jsou i na plavani a mely by bejt vychytanejsi, recenze jsou celkem chvalive.

              0 0
              • Honzajs  

                no vidíš, já s nimi problémy nemám a to jim dávám SW hodně zabrat. Pravda, do deště bych je netahal…Jo, STRATOS jsou lepší

                0 0
              • Motyll  

                Lehký deštík ;-)

                0 0
      • Kllasek  

        Souhlasim s Honzajs.. mám je už více než rok a zkušenosti jsou veskrze pozitivní. Používám originál global verzi v angličtině, včetně update. Za ty penize to ujde. Byl jsem s nima i ve sprše, parkrat jsem i zmokl a taky když jsou špinavé od potu a prachu tak je normálně umyju pod tekoucí vlažnou vodou. Na plavání nejsou, mají jen IP67! Přenos trasy do stravy probíhá automaticky po ukončení aktivity – taky bez problémů. Kdyz to porovnavam to se sporttrackerem, tak rozdíly tam jsou, ale není to ni vážného, otázka je co je přesné…

        0 0
    • antuch  

      Mam take od vanoc… Co se tyka notifikaci, tak nekdy to facha, nekdy ne… Kdyz se vzdalim od mobilu, tak to pak zlobi…

      Sw se docela aktualizuje, stejne tak app, ktera je celkem prehledna.

      Gps funguje docela presne, stejne tak i ty jejich grafy jsou fajn… Jen uplne neverim spotrebe kalorii. Naposled v nedeli jsem dal 43 km v terenu s podkrokonoskym prevysenim a za 2 a ctvrt hodiny jen 917 kcal…

      Ale pro zobrazeni trasy na mape a jako docela pouzitelne vec za par susni je to celekm dobry. Pouzivam standardni sw, zadny neofiko, bo to neumim tam dostat.

      Dost info najdes na huafan.cz

      0 0
    • Karlos14  

      Ahoj, také vlastním hodinky Amazfit Pace 1. Jsem s nimi celkem spokojen až na jeden pro mě dost zásadní problém s funkcí auto pause. Při vyjížďce zastavím ,stojím na místě a na hodinkách skáče rychlost třeba 0–5 km/h a neustále se tak přepínají z režimu jízdy do režimu pauzy. Výsledné statistiky z vyjížďky jsou tak značně nepřesné. Jediná možnost je vypnutí auto pauzy a aktivitu přerušovat ručně což je pro mě značně nepraktické ,protože na to pořád zapomínám. Skoro vždy mám výsledný průměr nižší než při měření mobilem nebo tachometrem. Docela mě to štve, protože jinak jsou hodinky super.

      Má někdo podobný problém a jak ho řešíte?

      Díky za rady

      0 0
      • Polka  

        Tak zrovna auto-pause mi na nich fungovalo ok, akorat kdyz jsem si pri neaktivite dal ruku pres ruku na displej, tak se zaznam kupodivu znovu rozjel (dotekem kuze nebo co) aniz bych se hybal :-) Ve stratosu auto-pause neni (mozna bude) a vubec mi to vlastne nevadi, protoze jde zaznam pauznout/spustit rychlym stiskem bocniho tlacitka asi ala garmin a je to takove vic pod kontrolou.

        0 0
        • Karlos14  

          Pohnu rukou a záznam se znovu spustí, za pár vteřin znovu pauza a takhle pořád dokola. Jediná možnost je nehybně stát :D .

          0 0
          • Polka  

            Rozumim, to mi nedelalo, klidne jsem mohl i par kroku udelat a bylo to ok.

            0 0
          • Razlik  

            Funguje mi to úplně stejně jako popisuješ ty. Předpokládám, že to mají takhle všechny hodinky, takže to není chyba, ale vlastnost. A ano, je to dost na prd. Auto-pause dlouhodobě drží jen když nedělám prudké pohyby rukou a opravdu stojím na místě. Ale například při tlačení biku do nějakého šíleného výjezdu neustále skákaly z/do auto-pause.

            0 0
          • Karlos14  

            Tak dnes vyšel nový update. Je zde mnoho novinek. Nově je možnost nastavit manuálně rychlost kdy se aktivuje auto-pause. Přesně to co jsem potřeboval :)

            Konečně se zobrazuje čas a další info při pauznuté aktivitě. Před tím zde byl jen nápis motion paused a člověk nevěděl kolik je hodin.

            Teď jsem dokonce našel v nastavení možnost add accessories (přidat přislušenství) přes BT. Takže pravděpodobně přibyla možnost připojení hrudního pasu. To teď asi také využiju.

            Celkově je systém rychlejší, přehlednější a je zde více možností nastavení. Dnes mi Xiaomi udělalo radost :)

            0 0
            • Razlik  

              Tak to jsou super novinky! Jakou vlastníš verzi ROM (International nebo English)? Je se svojí English stále na update čekám, zatím mi aktualizaci hodinky ani aplikace nenabízí. :-(

              0 0
              • Karlos14  

                Verzi mám teď 2.8.0.5. Jestli International nebo English bohužel nevím. Ale kupoval jsem to na českém eshopu exasoft.

                0 0
                • Karlos14  

                  tak teď mám zase tento problém:

                  Při vyjížďce zastavím. Aktivuje se auto-pause. Když jsem venku tak bez problému. Ale vejdu do budovy a aktivita se neustále spouští a přerušuje a na displeji to ukazuje rychlost třeba 8kmh i když stojím… asi kvůli špatnému signálu gps

                  Ach jo, to prostě nemůže fungovat normálně

                  0 0
                  • Razlik  

                    Až někdy vyjedu, tak to schválně vyzkouším a dám ti vědět, jak je to u mě. Ještě jsem s novou verzí nebyl na kole, mám nastaveno auto-pause pod 5 km/h. Jak to máš ty?

                    Jinak z minulé zkušenosti co vím, tak jsem při delší pauze nespoléhal na auto-pause, ale snažil jsem se dělat tu ruční pauzu (zmačknutí tlačítka a pause).

                    0 0
                    • Karlos14  

                      Mám také nastaveno 5km/h. Zkoušel jsem i 8km/h ale to už se mi pauzovalo v prudkých výjezdech.

                      Jak píše Mlok, tohle je asi neřešitelný problém a jediná šance je při delší pauze přerušovat ručně. Problém je, že dost často zapomínám aktivitu znovu spustit.

                      Taky jsem si všiml, že se úplně změnil algoritmus výpočtu tepů. Ukazuje mi to v průměru tak o 10 tepů víc než před tím. Už jsem na ali objednal externí puls metr, tak to snad bude fungovat v pohodě.

                      0 0
                      • Honzajs  

                        Externí pulsmetr přes BT , tak to ti vycucne baterku na hodinách asi tak za 3–4 hodiny

                        0 0
                        • Razlik  

                          Taky jsem to slyšel. Externí snímač je v kombinaci s těmito hodinkami bohužel nesmysl.

                          0 0
                          • Karlos14  

                            to jste mě nepotěšily… ale tak stálo to pár korun… uvidíme

                            0 0
                          • Honzajs  

                            Já to zkoušel. BT pás z Lídlu a za 4 hodiny záznamu trasy s tímto BT tepákem byly hodinky na dně. Ale na kratší švih, nebo běh je to v pohodě… To samý to udělá při připojeni BT sluchátek

                            0 0
                            • Karlos14  

                              to mi bude stačit… stejně to budu používat jen občas a vetšinu výjezdů mám do 3h

                              0 0
                      • Razlik  

                        Tak můžu potvrdit, že ten auto-pause je k ničemu, protože se neustále pouští i v uzavřeném prostoru bez pohybu. Jedině pauzovat na tvrdo, když je delší přestávka.

                        Jinak nastavení pod 5 km/h je bohužel taky na nic. V lesních vyjížďkách, kde je zaprvé špatný GPS signál a za druhé člověk jede pomalu (7–10km/h), tak si hodinky skáčou dost často do auto-pause. Další den na vyjížďce jsem to změnil na 3 km/h, to člověk reálně opravdu už nejede nikdy, ale hodinky díky tomu, že rychlost berou z GPS signálu se prostě občas zblázní a dávají pauzu. Teď to mám na 1 km/h což asi vychází jako standing still bych řekl.

                        Jinak po novém updatu mi u prvních 2 aktivit hodinky nezměřily nastoupané metry. Na konci aktivity jsem měl „0“ a musel jsem si to nechat opravit Stravou. Změnil jsem v nastavení aktivity 3D Data na „ON“ a provedl reboot. Po poslední vyjížďce už to naměřilo, ale obávám se, že ty data nejsou moc přesná. Například po vyjížďce ukazovaly hodinky Elevation gain 950m a po opravě na Stravě to bylo 1116m. Jak to děláte vy? Necháváte si to také opravovat?

                        0 0
                        • Karlos14  

                          Jo ten auto-pause je na prd. U příštích hodinek už budu chtít senzor rychlosti.

                          Taky mi asi 3 vyjížďky nezměřily nastoupané metry a pomohl restart.

                          Vůbec nevím ,že je na stravě nějaká možnost opravit. Kde to tam je?

                          0 0
                  • MlokCZ  

                    To je bez senzoru rychlosti neřešitelný problém u všech zařízení, které určují rychlost pouze dle GPS.

                    Trochu můžeš problém zmenšit nastavením limitu autopause jak píše Razlik, ale ani ten to úplně nevyřeší. Při špatném signálu lítá rychlost dle GPS opravdu hodně a mohou tam skákat hodnoty i kolem 10km/h a tak vysoký limit na autopausu už dát nemůžeš, protože by to pausovalo i při pomalé jízdě do kopce.

                    I těch 5km/h už mi přijde moc pro autopausu.

                    0 0
                    • Polka  

                      To nastaveni je tam po 1km/h a to 1–10km/h, dale „Standing still“ a „Off“. Teda takhle to ma Stratos, ale v Pace by to asi melo byt stejny. Ja to teda nepouzivam, tak nevim jak se to chova.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Já jsem používal chvíli nastavení 3,5km/h u Garminu, když jsem tam ještě ze začátku neměl rychlostní čidlo. I tak se to spouštělo někdy při zastavení a vyšší hodnota zase pak už začala občas dělat autopauzu i za jízdy.

                        Jakmile dané zařízení umožňuje rychlostní čidlo, tak je vyřešeno a funguje to jak má.

                        0 0
      • Honzajs  

        Jaký FW v hodinkách ? Případně onen často doporučovaný Hard Reset, to přepínání je docela divný. Někdy to zkusím, autopause nepoužívám…Možná bych si vypnul zapnutí hodinek na dotyk displeje a aktivací podsvětlení pohybem ruky…

        0 0
        • Karlos14  

          FW mám origo – poslední verze 1.3.8a . Na mobilu v apl Endomondo autopauza fungovala bez problému. Tady je to moc citlivé na jákýkoliv pohyb. Možná že to řeší nějaká custom rom, ale nikde jsem nic nenašel.

          0 0
    • Sid82  

      Čau , koukám po sportovních hodinkách okolo 3k , padly mi do oka právě Amazfit Pace. Na kolo což je primární sport, mám Edge takže tam je nepotřebuji , ale hodilo by se mi něco na běh , chůzi , a možná do posilovny přes zimu + mě zajímá klidový tep a monitoring spánku. Jedinou velkou nevýhodou která ve mně hlodá je to že se nedá připojit klasický tepák a absence více sportů a personalizace- i když s tím co tam je bych si nejspíš vystačil. Vy co je již máte , zvolili by jste je znovu na použití jaké chci já ? Tj. doplněk na ostatní sporty kde to s cyklokompem není zrovna komfortní ? No a nebo jestli nevíte o alternativě v podobné cenové relaci.

      0 0
      • Razlik  

        Ahoj,

        podle mě právě na běh/chůzi podávají poměrně přesná data (i vč. tepu) a rozhodně jsou na tyto aktivity vhodné. Do posilovny ti jsou na nic, nemají tam žádnou aktivitu pro silový/intervalový trénink, maximálně nějaké kardio na rotopedu/pásu. Co se týče klidového tepu – já mám snímání vypnuté, protože právě klidový tep nelze ze zápěstí změřit přesně, jsou tam obrovské odchylky, takže to nebude nikdy přesné. A obecně mně ty data přišla k ničemu. :-) Monitoring spánku – tomu taky upřímně dvakrát nevěřím, hodnoty jsou podle mě hodně náhodné a každý den téměř stejné. Opět nevidím výhodu těchto dat.

        Tepák se již dá s novou verzí (2.8.0.5) připojit, ale hodně žere baterii. Údajně vydrží 4 hodiny, což na běh asi stačí v pohodě. Já běhám se sluchátky a ty žerou baterií také více, to je v podstatě to samé – bluetooth zařízení.

        Na tvém místě bych možná uvažoval již o Pace 2 (Stratos), které v akci ze zahraničí vyjdou na 3,5 až 4 tisíce. Já bych si Pace znovu koupil a v té cenové relaci (2 500,– ze zahraničí) nic lepšího není. I když je tu občas spousta kompromisů či drobných chyb, tak nakonec splňují to, co jsem potřeboval. Já osobně s nimi běhám a jezdím na kole.

        Jako plus vidím: velice dobrá výdrž (4–5 dní bez aktivity, 2–3 dny s aktivitami), možnost notifikací, možnost poslechu hudby z hodinek, krokoměr, velký výběr aktivit a jejich měření trasy + sync. se Stravou, výběr ciferníku a jejich modifikace, neustálá podpora ze strany vývojářů i několik let po vydání

        Jako mínus vidím: sportovní data nejsou občas přesná (hlavně tep např. na kole, ale to je obecně problém všech hodinek), sem tam nějaký bug (většinou pomůže reboot hodinek a záleží na kusu), nejsou vodotěsné a i menší déšť je může poškodit (kvůli tomuhle bych šel do Stratos v akci)

        0 0
        • Karlos14  

          Dovolím si tvrdit ,že Amazfit Pace 1 vodotěsné jsou. Už několik měsíců se s nimi koupu, sprchuju a bez problémů. Možná bych se bál plavání v bazénu, kde může působit vyšší tlak. Hodinky splňují specifikaci IP67:

          V praxi to tedy znamená, že pokud zařízení splňuje stupeň krytí IP67, je kompletně odolný vůči vniknutí prachu (číslice 6 v označení) a zároveň je chráněn proti vniknutí vody až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut (číslice 7 v označení).

          Jinak bych s doporučením souhlasil. Na běh jsou podle mě za tu cenu super. Jen na ježdění na kole bych vybral jiné.

          0 0
          • Razlik  

            Tak to máš dobrý kus a věřím, že jich je určitě více. Ale já obecně IP67 nevěřím a za risk mi to nestojí. Na sprchování sundávám pokaždé a před větším deštěm je chráním taky. Znám už tolik utopených případu zařízení s IP67, které neprošly reklamací, že mi to za risk nestojí. A to nemluvím jen o těchto hodinkách, ale i o zařízeních jako je např. iPhone.

            0 0
            • Karlos14  

              Před tím jsem měl asi rok náramek miband 2, který má také IP67 a rovněž bez problémů. Vodotěsnost byl jeden z mých hlavních požadavků na hodinky. Nebaví mě je neustále sundávat.

              0 0
            • petyn  

              Mam je druhy rok a koupu se s nimi normalne na zahrade v bazenu i na koupaku a jeste se mi nestalo, ze by se jen zarosili.

              0 0
            • Polka  

              +1. Já je po ani ne půl roce prohnal prudším deštíkem a vyply se, skoro plná baterka najednou v čudu, barometr v hajzlu. Stratos je v dešti ok, ale do bazénu si je i tak pro jistotu neberu.

              0 0
              • Karlos14  

                To je divný. Déšť by jim neměl vadit… Pak už nešly zapnout? Zkoušel si je reklamoval ?

                0 0
                • Polka  

                  Šly, ale baterka se víc vybíjela a barometr odešel, jsem tady o tom někde ve vláknu už. Na reklamaci číňan ani Ali zatím vůbec nereagovali.

                  0 0
              • Honzajs  

                Stratos je určený i pro plavání, pokud se nepletu.

                0 0
          • antuch  

            Tak já si dovolím tvrdit, že vodotěsné nejsou. Bohužel jsem utopil na dovče. Jdou zapnout, ukáže se nastavení jazyka, ale nefunguje dotyk…takže mi jsou na 3 věci…v současné době mám nové Lemfit LM 6 s androidem 5,1…jsou sice fajn, ale oproti amazfitu vydrží baterka daleko méně.

            0 0
            • Karlos14  

              Jo taky už jsem je utopil. Kolegové měli pravdu. Půl roku koupání ve vaně, sprcha, déšť. Všechno v pohodě. A na jednou baterie vydrží sotva 2 dny. Co jsem zjišťoval tak to je výrobní vada. Dostane se tam voda přes dírku mikrofonu, která způsobí korozi a následný zkrat v barometru a mikrofonu. Jediná šance je hodinky rozdělat a buď odpojit vadné moduly, nebo je vyměnit. Na youtube je návod.

              Budu je reklamovat. Pouhé namočení ,nebo déšť by neměli vadit dle specifikace IP67.

              U tebe se voda dostala asi ještě dál, když ti nejde ani dotyk.

              0 0
              • antuch  

                Na ja si to vubec neuvedomil a sel se koupat do more… Byly pod vodou tak pul hodiny… Blbec, no… :-D

                0 0
                • Karlos14  

                  to bude tou solí. Rozežrala to těsnění co tam je. Kdyby to bylo v obyč vodě tak se to nestane. Ale kdo to může tušit.

                  0 0
            • Honzajs  

              Rozděláš a vyhodíš modul barometr s mikrofonem a mohly by jet dál…

              0 0
        • antuch  

          Ještě mrkni na Lemfo LF22. mají standardní čínský SW, ale fungují docela dobře. tchán má jiný model se stejným SW a funguje to obstojně. Výhodou jiných značek oproti Amazfitu jsou živější barvy, nevýhodou to, že musíš zapínat displej.

          0 0
    • Karlos14  

      Neví někdo co znamená ta funkce 3D Data a realtime stats v novém firmwaru 2.8.0.5 ?

      0 0
    • Honzajs  

      Realtime stats je to, že ti to na jedné obrazovce ukazuje statistiku, třeba graf nadmořské výšky, nebo puls a ty si to můžeš nechat jako hlavní obrazovku. Ty 3d data by mělo být zpřesnění výškových dat, zejména v režimu climbing a trail run, ale v praxi nevím, nějak tak jsem to pochopil…

      0 0
    • Karlos14  

      Ukazuje se vám stejný výsledný průměr na hodinkách i na stravě? Hodinky mi ukazují průměr 27,9kmh a na stravě mám 27,3kmh. Každou vyjížďku mám na stravě o pár minut delší čas než v hodinkách. Čím by to mohlo být?

      Ten rozdíl není velký ale přece mě to trochu štve…

      0 0
      • Karlos14  

        A ukazuje to i jiný tep. Na hodinkách průměr 152. Ve stravě 161.

        Fakt divný…

        0 0
    • Honzajs  

      Vzhledem k tomu, že jsem hobík, tak takový věci neřeším. Pace beru jako nějaký registrátor a výsledky beru ze Strava. A jsem spokojený. Za ty prachy… Až budu chtít přesnější výsledky, zaplatím 8× tolik za Garmin… Ale to je můj názor..

      0 0
      • Karlos14  

        Jako máš pravdu za ty prachy to není špatný. Jen mě příjde ,že před updatem to bylo přesnější.

        0 0
    • Martin  

      Přátelé, kamarádi, rozmluvte mi nákup hodinek Amazfit 2 Stratos… Miband 2 mě nějak přestává bavit :) a vymýšlím pičoviny.

      Takže, proč bych si je neměl koupit?

      0 0
      • Honzajs  

        Když je miluješ, není co řešit.

        Je to hnusná, odporná Čína, není to cool.

        Šmírují tě na každém kroku a data posílají někam do rýže.

        Mimochodem, zítra uvádí xiaomi nějakou novinku na poli hodinek…

        No, objektivně za ty prachy good, až na to, občas blbne nadmořská výška a měření pulzu není zrovna dvakrát přesný

        0 0
        • Martin  

          Přesné měření pulsu mě neštve, MiBand2 to taky neumí přesně. Na přesné měření mám pás a Garmina.

          MiBand se mi prostě okoukal, tak bych rád zas novou hračku, se kterou můžu jít i mezi „slušné lidi“ někam na služebce… u Amazfitu 2 se mi líbí klasický kulatý hodinkoidní dyzajn, takže když si tam naklikám ciferník s rafičkami, tak budu vypadat jako „slušný člověk“ :)

          A vůči Samsungu mám na poli smart věciček iracionální odpor.

          Nejraději bych nějaké pěkné Garminí hodinky, ale tolik peněz zas do hodinek narvat nechci.

          0 0
          • rasken  

            Miband 2 další level je amazfit bip, ale asi to nebude na služebku:)) jinak spokojenost velká, na kole ale garmin 810+Cidla pás

            0 0
            • Martin  

              ty se mi nelíbí :)

              0 0
              • rasken  

                Jasan to chápu, jsem zvědav co zítra představí za novinku

                0 0
      • vylizplech  

        Hodně nepřesný v měření pulsu a s tím spojený výpočet VO2 max a regenerace.

        0 0
      • Martin  

        Ještě dotaz, zkoušel někdo přecházet z Mibandu na Amazfit 2? Dá se nějak převzít historie z Mibandu resp. z MiFit?

        0 0
        • Kantyro  

          Jo přecházel jsem, z Mi Bandu 2 na Stratosky (Amazfit 2) a naprosto bez problému. Prostě jenom Stratosky spáruješ prvně v Amazfit watch (přes ten čárový kod) a pak ještě v MiFit (už bez kodu). Náramek musíš samozřejmě prvně z MiFitu odpárovat.

          0 0
          • Martin  

            Super… jdu objednávat, pičovinám zdar :)

            0 0
      • jIrI___  

        Po zkušenostech s „levnou“ čínskou elektronikou (včetně prvních Amazfit, Xiaomi telefonu apod.) jsem se rozhodl pro Garminy a konečně nemusím řešit, jak doladit všemožné nedodělky a špatně fungující věci… A mezi slušné lidi a na obchodní jednání na služebkách samozřejmě patří poctivé mechaniky.

        0 0
        • Martin  

          Garminy konkurující Stratosům jsem měl v ruce, má je kolega, jsou taky pěkné, ale já zas mám blbé zkušenosti s garminím softwarem – garminí inženýři mají geniální schopnost pokazit vynikající hardware špatným softwarem. Zamrzající a restartující se Edge 705, pár hodinek s podobnými problémy…

          0 0
          •  

            To u Samsungu je ještě svět v pořádku, mohu vřele doporučit galaxy watch 46mm:-), abych předešel hloupým poznámkám tak garmin i suunta mám také odzkoušené, několik modelů jsem vlastnil

            0 0
            • horny  

              Také spokojenost – cca 2 roky Gear S3 Frontier. Jen nerozumím, proč nemají v základních funkcích možnost připojení hrudního pásu přes BT. Ten optický přece jen není tak přesný jako externí na hrudi.

              Už jsem sice našel způsob – jde to přes aplikaci Sporty Watch , ale je to trochu kostrbaté. Mám v Gear i Endomondo, ale ani tato aplikace a ani samsungová Health připojení externího pásu neumí. Možná je to záměr, nevím…

              Nebo je to u Galaxy Watch již vyřešeno?

              S připojením hrudního pásu se Gear/Watch stávají téměř plnohodnotným přesným sporttesterem, se kterým můžu jít sportovat, jít na jednání i do divadla. Píši téměř:-)

              0 0
          • jIrI___  

            S tím jsem se u FR230 zatím naštěstí nesetkal. Žena si před dvěma lety pořídila FR230, já Amazfit a poplácal jsem se po rameni, jak dobře jsem nakoupil za zlomek ceny FR230. A pak jsme je začali používat… Ona nic neřešila, já byl neustále na internetu a hledal, jak vyřešit to a to. Po dvou měsících mě to přestalo bavit, Amazfity jsem prodal a pořídil taky FR230, od té doby mám klid :). Z toho jsem usoudil, že věci od Xiaomi jsou vhodné pro lidi, kteří si je rádi dolaďují k obrazu svému a neotravuje to, mě to vrcholně sralo :D

            0 0
            • Martin  

              Já to budu používat primárně jako hodinky + upozornění a krokoměr, víc od toho nečekám.

              0 0
              • jIrI___  

                Tak to pak naprosto mění situaci a Garminy nemají smysl, už ti Amazfit 2 nerozmlouvám :D

                0 0
                • Martin  

                  Na sport mám buď Edge a nebo Stravu v mobilu. Sice mě trochu lákala možnost synchronizovat denní kroky do Connectu, ale vyhodnotil jsem to jako okrajovou funkci, kterou nepotřebuju. Denní kroky v aplikaci v mobilu bohatě stačí.

                  0 0
      • Martin  

        Tak, stratosy mám druhý den a zatím spokojenost…

        Synchronizace s MiFit v pohodě, podle návodu níže stačilo odpárovat MiBand a připárovat hodinky.

        Čitelnost na slunku super, dotyková vrstva v pohodě, ovládání docela logické, některé návyky si musím pořádně osvojit :)

        0 0
    • Honzajs  

      Dá se připojit hrudní BT pás, ale rapidně žere baterku

      0 0
    •  

      tohle nevypadá marně za ty prachy https://www.mobilmania.cz/…default.aspx

      0 0
      • Martin  

        Zajímavé, ale Stratosy 2 IMHO, podle obrázků, vypadají líp :)

        0 0
      • Polka  

        Funkcne mozna, ale jsou hnusny. Na prvni pohled jak Forerunnery od Garminu, ale ty jsou asi o neco hezci.

        0 0
    • Pan.Fazole  

      maji ty AMAZFIT PACE barometr nebo ne? různě na fórech o tom mluví jako že mají, ale tech. specifikace říká že ne, tak nevim.

      0 0
    • Pan.Fazole  

      Kolik hod vydrží se zapnutou gps? za ty prachy na to moje informativní použití se mi vcelku líbí

      0 0
      • Polka  

        Z mych zkusenosti:

        Pace – 12–15 hod.

        Stratos – 20–24 hod.

        0 0
    • Martin  

      Prosím o radu

      Baterka ve Stratosech je za cca 2 dny mrtvá. Co mám zkontrolovat? GPS mám snad vypnutou, nepoužívám activity tracking… tak nevím, jestli jsem někde něco blbě nezapnul.

      Díky.

      0 0
      • Karlos14  

        Nebyl si s nimi v bazénu? Mám stejný problém s Amazfit Pace. Taky vydrží jen 2 dny. Problém je vniknutí vody do hodinek a následný zkrat

        0 0
        • Martin  

          V bazénu ne, jen ve sprše… plus samozřejmě potící aktivity – kolo, turistika. A já se potím jak něco.

          0 0
      • Honzajs  

        Hard reset, neboli tovární nastavení. Pokud to nepomůže, tak asi vlhkost. Nicméně Stratos je designován i pro plavání

        0 0
      • marbl1  

        Mě se baterie vybíjí rychle v době, kdy se hodinky odpojí od mobilu a nechtějí se už připojit. Potom musím udělat na mobilu i hodinkách letadlo a zpět, hodinky se připojí k mobilu a pak se zas vybíjí pomalu. Hardreset nepomůže.

        0 0
        • Martin  

          Jo, to by mohlo být, o víkendu jsem spal 4 noci daleko od telefonu… budu sledovat.

          0 0
          • Razlik  

            To je nějaké prapodivné, to by snad nemělo mít vůbec vliv. Větší váhu bych přikládal k tomu, že si se s nimi sprchoval. Tenhle model není do žádné vody vhodný …

            0 0
      • Martin  

        Factory reset asi pomohl. Ráno jsem donabíjel na cca 74 %, teď mám 66 %.

        0 0
        • Martin  

          Druhá kontrola – ráno kolem 6. dobito na 100 %, nyní 98% baterky :)

          0 0
          • Polka  

            Ty uz vypada ok, bez GPS mivam neco nad 10% za den dolu.

            0 0
          • Tekka78  

            Jo to vypadá dobře. Mám je cca 2 týdny jako ty a dobíjím tak po 6 dnech. Z toho během té doby i několik hodin aktivit na GPSce.

            0 0
        • Martin  

          Zas blbý dotaz, může spotřebu ovlivnit množství nainstalovaných ksichtů? Nahrál jsem nějaké ksichty ve formátu APK a hodinky zas začaly žrát jak rakovina. Včera kolem 20. hodiny jsem je sundal z nabíječky, dneska mám cca 80 % baterky. A to jsem jen šel na nádraží a pak jel vlakem.

          0 0
    • joska  

      AHoj, nemel nekdo problemy se strasne pomalym nabijenim. Mam modej Stratos2. Ted je nabijim a z 69% na 76% jim to trvalo 1.5hod! Nikde na forech jsem zatim neasel podobny problem ani reseni.

      0 0
    • satanus  

      Zdravím. Takový dotaz. Stratos 2 Při běhu se dají nahrát intervaly do profilu, nejdou exportovat z mobilu. Tlačítko save je neaktivní. Neví někdo co s tím? Chyba APK? Díky moc za případné rady

      0 0
    • Martin  

      Tak, po roce a měsíci dávám Stratosy na reklamaci, odlepilo se mi sklíčko kryjící snímač tepu. Nevěřím, že by se tím neporušila vodotěsnost. Tak uvidíme, co k tomu řekne prodejce :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.