XC ..Maraton.. co vse pro to abych jel zavod

14 nepřečtených
  • abado

    Jake kolo musim mit pro XC .. nebo Treba jake se hodi na maraton??

     

    Pak musim mit nejakou licenci..abych mohl zavodit?? Myslim tim cesky pohar XC nebo cesky pohar XCM 1/2

     

    Diky za odpoved..

    0 0
    • Smazaný účet  

      když budeš mít natrénováno, můžeš to jet na tříkolce ;-)

      0 0
    • jIrI___  

      Neví jaké kolo pořídit a už chce rovnou licenci, divočák :-)). Mrkni na moje kolo co mám v profilu, to je na běžné neprofesionální závodění myslím dostačující. Pokud se do toho chceš vrhnout na plno, pak se porozhlídni po kolech typu Scott Scale, Merida FLX, Superior Team, atd. Záleží jen na stavu tvého bankovního konta :)

      0 0
    • roud  

      Moje rada je zkusit nejdřív maraton a časem třeba náký XC přeci jen na XC to je pro hobíka občas o krk :O)

      0 0
    • beeker  

      Jasně, kup si licenci a pojede to samo, při nejhorším ber tu tříkolku :-D

       
      0 0
    • McBlacky  

      závody ČP XC můžeš absolvovat v kategorii Open /18–30let/ jako příchozí bez licence.

      při těchto závodech na trekové kolo zapomeň. Obtížnost /Tempo i terén/ je nejvyšší při srovnání s 1/2 MX a MX. Rozhodně nedoporučuji začátečníkům, ostatně v této kategorii startuje tak 40–60 startujících a rozhodně to nejsou žádní turisti jako polovina pole MX závodů

      0 0
      • kámen úrazu1  

        No vida. Než se vymáčknu, napíšeš to samé s pětinovým počtem slov. :-)

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Licenci mít nemusíš, pak pojedeš v jedné z amatérských (hobby) kategorií rozdělených podle věku a pohlaví. V XC třeba Muži Open, Masters, v půlmaratonech (ale i v maratonech) bývá kategorií více, i v nepohárových závodech. Licen­covaný jedou v kategorii Elite, nehledě na věk, a na mistráku jako jediní závodí o oficiální titul mistra a mistryně republiky. Vítězové amatérských kategorií se sice můžou titulovat amatérským mistrem, ale prakticky mistři v každý cyklistický disciplíně bývají jen dva – muž elite a žena elite. Kdyby se Ti jednalo o tohle… :-)

      Jinak potřebuješ jen funkční kolo, XF pevňáka nebo fulla. Pokud ale chceš, můžeš jet i na sjezdovým kole. :-) Na půlmaratony klidně i krosový kolo, nebývá tam těžký terén. Dále potřebuješ přilbu. A pak už nic, můžeš jet klidně v civilním oblečení a v botaskách. Důležitá je i slušnost a ohleduplnost k ostatním – např. uvolnění stopy jedoucím, když tlačíš apod. Je toho tu na BF mraky.

      XC jsou technicky nároč­nější. Navíc na XC bývá nesrovnatelně méně účastníků - počet eliťáků je prakticky stejný, chybí ta masa amatérů. Takže se může stát, že si moc nezazávodíš – jak kvůli pravidlům (asi stále platí, že když Tě dojede rychlejší o kolo, musíš odstoupit – ale sama nevím, nikdy jsem to nejela) tak i pro absenci stejně výkonných cyklistů. XCM 1/2 jsou pro amatéry „uživatelsky“  přívětivější. Časové limity, pokud jsou, jsou velmi příznivé a závod stačí objet v limitu každý, kdo občas sportuje. Navíc z celkového počtu závodníků tvoří eliťáci nepatrnou část, většina účastníků jsou hobby všech úrovní. A tak si každý najde soupeře své úrovně, s kterými si zazávodí, ať patří mezi nejlepší české amatéry nebo dojíždí přes dvě hodiny za první­mi. To platí i pro nepohárové půlmaratony. Které mnohdy jsou atraktivnější a na hezčí trati…

      0 0
      • McBlacky  

        se zas tak často nestane, že někdo dostane v hobby rundu /asi taky proto, že to nejezdí žádní saláti :)/. Společně startují jen muži Open, 5 minut po nich Masters a jezdí se do hodiny a půl, spíš méně /vítěz/. Elite jede zvlášť.

        0 0
    • abado  

      No tak teda diky..  nee.. kolo mam..ale mam jen Pells Razer Comp D ..a tak sem se chtel poptat.. samlozrejme ze byhch si zajel nejake amatery nebo hoby,..ale zajima me to.. tak se ptam…;)

      0 0
      • Hádě  

        přidej si ho do našich bajků, ať ti můžou zasvěcení poradit i s komponenty na tvém kole

        0 0
      • jonti  

        Nemas co riesit, su aj lepsie biky, ale problem mat nebudes. A aspon sa budes moct tesit z toho, ze predbehnes par ludi na bikoch za 5× tolko penazi.

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce