X-fusion Vengeance HLR vs. Lyrik RC2DH coil vs. Durolux

11 nepřečtených
  • Atilla

    Ahoj,

    kámoš chce vidlici na svoje specialized SX (140mm).Teď má MZ Z1SL 130–150 zdvihu výška 540mm

    Lyrik coil – by byl asi jasná volba, ale kámoš váží 58kg, takže se bojím, že na něj budou všechny pružiny tvrdé, nevím jak je na tom X-soft, ale to je zase další litr navíc.

    X-fusion HLR – ten starší s výškou korunky 560mm což už je fakt dost, ale ta cena 12,5 tis je prostě super.

    Durolux RC2 TAD – super cena, možnost snižování, ale horší váha. Asi bych bral bez TT a předělal na olej( i když co jsem zkoušel novou v Brně , tak chodila dobře i s vazelínou).

    Anketa: Co pro 58kg kluka?

    0 0
    • standa.nera  

      Promin kliknul jsem omylem.

      0 0
    • deekay  

      Starsi Vengeance meli nektere problem s divnym klepanim ve vidli a prenosem vibraci. U novych uz udajne vyreseno ale tam je cena jina. Pokud by vadila vyska korunky, snizil bych klidne zdvih. Nicmene u tech starsich taky byl maly rozsah reboundu, kdy pro lehke jezdce i nejnizsi nastaveni bylo moc.

      Durolux se mi zamlouva, ale rek bych ze na vase jezdeni pocitite absenci HS expanze. Navic pokud se da uplatnit zkusenost z predelanim na olej Epiconu i na pripad Duroluxe, tak bych to spis videl na TT, pac milan asi dopasuje i pouzdra. Konstrukcne totiz ta vidle pocita s vazelinovym mazanim a treba kamosovi se na epiconu po predelani na olej objevil slusnej vaklik. A dokud byla predelana na vazelinu, chodila pekne pokud nebyla zima, pod 5stupnu docela fest bida.

      Ale je to zkusenost z jednoho kusu, treba byl problem i jinde.

      Takze bych to videl taky na lyrika a doufat ze sezene Xsoft pruzinu a ze bude stacit. Treba odpovi antik, kterej mel Lyrika taky zpocatku na pruzine a imho taky nevazi moc (i kdyz teda 58kg je na chlapa uz fest malo)

      0 0
      • Atilla  

        Předělával jsem 3 epicony a u 2 z nich velké zlepšení u 3tího jen malý rozdíl v citlivosti, ale u všech bez vaklu. Ale třeba jsem měl taky kliku.

        Jestli lyrik na pružině chodí jako totem, tak by to bylo super. Do vzduchu u RS bych asi nešel to propadání do zdvihu se mi nelíbí. Dělá to i ta jeho MZ, ale ta k tomu není ani moc citlivá, ale váha 2kg nní špatná. Jde o to kdy bude mít Milan nové Duroluxy k prodeji a jaká bude cena. Aby nevyšel stejně jako Lyrik. Dík

        0 0
      • navlcinci  

        nevím jestli má durolux 36mm vnitřní nohy,jestli jo ,tak volby pro něj. jinak vengeance 2013 by už měla být bez problémů,kdy křupaly spoje korunka -sloupek u některých kusů. taky pro rok 2013 má u pružinové verze možnost volby z 5 druhů pružin ,oproti 3 druhům u lonských modelů.

        0 0
    • Draw in soul  

      Lyrik RC2DH coil – cena začíná od 16k nebo jde sehnat podstatně za míň?Váha necelých 2400g.

      Durolux RC2 TAD – zkoušel si 2012 a zdála se ti dobrá i bez TT?Tady zmiňuješ jako negativum váhu,ale má stěží o 40g víc než ten Lyrik,aspoň podle výrobce.Cena za 2012 v TT asi kolem 11k max.

      0 0
      • Atilla  

        Podle výrobce, který ale udává váhu s konickým krkem v duralu, ale klasika je podle toho co jsem vyčetl ocel a ta bude rozhodně těžší.

        Lyrik za 16tis nejlevněji i v Německu a UK

        0 0
        • Draw in soul  

          Těžko říct jaká je realita,na oficiálním webu suntouru se mohli aspoň rozepsat,kolik vidle váží s jednotlivýma sloupkama.Otázka je,jestli třeba někomu –200g na vidlici stojí za příplatek 5tisíc.

          Zkoušel si teda model 2012 ve verzi 160–120mm a ten kamarád by chtěl případně až 2013?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.