• Jenda

    Tak jsem se podival na sve zadni kolo a zjistil jsem ze je na case zacit resit zadni rafek. Puvodni SunRims equalizer v siri 21 mm se zda byti spis hranatym nez kulatym, nicmene slouzil 3 sezony.

    Otazka je co misto nej. Rozhoduju se mezi WTB i23 a Remerxem Hurry.

    Hmotnost by mela byt snad podobna, WTB mi prijde uz velmi UST kompatibilni (jezdim bezduse) a je sirsi. Nicmene cena je vic nez trojnasobna oproti tomu Remerxu. Remerx na me dela dojem ze s bezdusi by si mohl rozumnet taky slusne, mam NoTubes gumovou pasku s motorkovym ventilkem v siri pro ten 21 mm rafek takze by vse slo snadno, 21 mm rafek je pro me jezdeni v pohode.

    No ale zasadni otazka je jak jsou na tom tyhle dva rafky s odolnosti. Bude ta i23 vyrazne odolnejsi nez hurry? Nebo se vyprdnout na oba a sehnat mavic 521 ci 721? I kdyz mavicu bych se rad vyhnul, prijde mi ze ma hur reseny patky pri pouziti bezdusaku.

    A ZTR mi nedoporucujte, ty proste nechci :-)

    hurry http://www.remerx.cz/hurry-3/

    i23 http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

    0 0
    • deekay  

      Ja ted i23 nechavam zaplest na nahradni kola, takze moc nepomuzu zatim s dlouhodobejsima poznatkama.

      Hurry neznam, nicmene i23 nema vareny spoj (jen kolikovany), uvidime jak to bude vadit.

      Nicmene co se tyka ceny, tak nevim za kolik muzes mit i23, ale to by ten hurry musel bejt ultralevnej, aby to bylo 3× drazsi.

      aha uz vidim jakou ceny i23… to je nesmysl ta cena na CRC :)

      0 0
    • rexa  

      Šel bych do WTB, pokud bys neřešil až tak cenu. Jezdím od WTB Laser Disc Trail, 21 mm vnitřní šířka. S I23 nají podobnou tu vertikální výztuhu. Odolnost je dle mne slušná. Ještě jsem nikdy necentroval. A to s tím zavítám i od bikeparku (ale bez nějakých velkých poletů).

      Mám to na bezduších s Gorila páskou a Rubena ventilkama a drží to dobře. Má to tvar podobnej TLR ráfkům. Jakmile zaskočí patka tak tam plášť drží i bez tlaku.

      Akorát ta cena je dost vysoká :(

      0 0
      • maajkee  

        Frequency má přímo ust patku narozdíl od laser discu, ten ráfek je eloxovanej a je lehčí, upřímně frequency nejsou žádný extra odolný ráfky, jsou prostě lehký, ale příjde mi, že ta výztuha uprostřed opravdu trochu pomáhá a jsou o něco tužší než ztr ráfky, s tím, že jsou za o něco lepší cenu než ztr.

        0 0
        • Jenda  

          prave si rikam jestli nejit do toho remerxe, tusim ze Hnoj se vyjadroval ze mu zatim zadnej nerupnul jak je u remerxe nejak posledni dobou standard. Ja to nejak moc nedrtim ale obcas nekde blbe jebnu sutr a rikam si ze znicit rafek za 450 preci jenom boli min jak rafek za 1300.

          0 0
          • deekay  

            pokud hurry fakt stoji 450, tak bych to neresil pokud ti staci 21mm rafek a klidne kazdej rok to vymenil .)

            0 0
        • rexa  

          Patky jsou takřka stejný, krom toho horního okraje. Pokud toto odlišuje UST a ne-UST patky. Liší se hlavně středovým žlábkem, kterej má být u i23 daleko vhodnější pro nahození pláště.

          0 0
          • Jenda  

            copak pro nahozeni ale ten hranatej je porod vylepit tak aby to tesnilo, u uzsiho rafku (laser XC) jdou diry na niple uplne do ookraje to stredovyho hranatyho rafku a vylepit to snad ani nejde, sada od rubeny se taky nechytla :-(

            0 0
            • Vegan  

              chce to tu zlutou pasku poradne natahnou a hned potom nahodit plast s dusi, kterou poradne nabombis ta tu pasku vytvaruje jak potrebujes.

              0 0
            • rexa  

              Já to zkusil takto a bylo to bez problémů

              0 0
              • rexa  

                Pásku jsem koupil na Amazonu, tuto a do LaserDisců Trail sedla šířkou perfektně. V někteých návodech ji ještě ořezávaj, pokud je moc široká. Tady konkrétně vylepujou právě i23

                0 0
              • Jenda  

                tak pasku na vylepeni mam stejnou jako dava NoTubes do predelavkovy sady s gumovejma vlozkama. Je fakt ze jeste nejaky 24 duse s galuskacem mam tak tomu dam jeste jednu sanci. Akorat ty Laser Disc XC jsou o neco uzsi takze je to jeste vetsi oser to vylepit. No uvidim, zima bude dlouha tak muzu laborovat :-)

                0 0
                • rexa  

                  Vylepit LaserDiscy tou Gorilou bylo k mému překvapení naprosto snadné. Bál jsem se toho hranatého žlábku, ale šlo to krásně osadit, tak aby to kopírovalo tvar. Každopádně jestli zvolíš i23 tak tam ten profil je pro vylepení parádní :)

                  0 0
            • martinpav  

              Laser disc sa da pekne vylepit modrou maskovacou paskou na omietky. Je makka a mierne pogumovana, dobre sa da vytvarovat do profilu. Niekde som tu uz daval aj foto. Cena ± 2e. Nevyhoda je akurat trosku vyssia vaha ako NT paska (neriesim, hlavne ze to funguje).

              0 0
    • PatrikL  

      A inak zadný náboj nie je pred smrťou? :)

      0 0
      • Jenda  

        zadni naba je dt240, ta me prezije :-)

        Sun Ringle ktera tam byla original na X12 osu se mi vali v supliku kdyby mel nekdo zajem :-)

        0 0
        • PatrikL  

          Aha, podľa profilu som myslel že tam ešte je Sun Ringle… :) Inak ja by som bral hurry, to ale iba kvôli cene a dostupnosti. A zatiaľ som nepostrehol žiadne negatívne skúsenosti, čo ma trochu prekvapilo :)

          0 0
    • Kubiczech  

      Hurry mi na Monstru, ač nejsem zrovna pírko, zatím zdárně a bez větších obtíží přežívají. Bezduše zprovozněny se žlutou NT páskou a Caffé ventilkem celkem jednoduše. Srovnání přirozeně nemám, ale nevím, v čem by WTB museli být lepší, abych si ospravedlnil vyšší investici.

      0 0
    • kesu  

      Ahoj,

      Šárka jezdí frequency i23 na DH kole a světe div se, po sezoně držej jak tvar tak i patky jsou v pohodě. Hurry jsem nejezdil.

      0 0
      • Jenda  

        no uz jsem rozhodlej ze vezmu hurryho a v nejhorsim ho po sezone vyhodim a popremyslim nad necim pevnejsim. Porad asi nemam uplne mentalne na rafek za 1500.

        0 0
        • maajkee  

          Za dobrej ráfek mi to nepříjde v dnešní době nějak zvlášť moc.

          0 0
        • Atilla  

          Za mavica 721 jsem dal 12kil a je úplně v pohodě, takže si myslím, že mi ještě nějakou sezónu vydrží.

          0 0
        • Luma  

          A co Spank Subrosa http://www.frbs.cz/… tady jsem je našel nejlevněji,zeptej se Martina Tr. ten je jezdí a na Fritze budou skvělé.

          0 0
        • Draw in soul  

          :) Já naopak třeba 1,5–2k za ráfek dám,ale nedal bych 20k za vidli,50k za rám nebo 6k za teleskopickou sedlovku (i když bych ji chtěl).Každej to máme jinak noo..

          0 0
    • Kejmil  

      Taky se připrdnu k tématu, přemýšlim nad novým rafkem a do oka mi padl zrovna WTB I23 ale jak tak vidím tak u nás nejde nikde moc sehnat, máte nějaký jiný tip na odolný, lehký a široký ráfek z cenou kolem 1500,–?

      0 0
      • kubad  

        WTB I23 je fajn, 2navic mám když tak mejl.

        jinak třeba ZTR Flow EX

        , ale trochu dražší

        0 0
        • Kejmil  

          No prave o moc vic se mi nechce davat protože už tak me finance posledni dobou fest zaplakaly.Zpočátku jsem chtěl zaplétat nový náb na staré kolo, rem. fastdisc ale jak už zaplest tak asi na novy rim. :D poslal jsem ti maila.

          0 0
    • toomuch  

      Zneužijem vlákno aj ja. Tiež hľadám bájny lacný, ľahký a odolný ráfik – niekto skúsenosti s Mach1 Karma? A nekameňujte ma :-)

      0 0
      • šlapatko  

        Nazdar, Mach karma mám na svém kole.Zatím moc neřeknu, prdlajs jsem najel.Od podzimu jsem je zaplétal pár lidem a zatím žádný problém.Váha 458g.

        0 0
        • toomuch  

          Tak hmotnosť je veľmi pekná na to, že má 21mm vnútornú šírku a cena je pod 400 Kč, asi pôjdem do nich :-)

          0 0
      • volodaj  

        Tento ráfik by zaujímal aj mňa. Za tie prachy to vyzerá celkom fajn.

        0 0
    • toomuch  

      Ešte som sa zabudol spýtať odkiaľ si ich bral? Edit: zle zaradené, mala byť reakcia na šlapatko

      0 0
      • šlapatko  

        V tom moc neporadím.Máme je na krámu, nevím odkud je obědnávají.Jsem na dílně a tyhle věci neřeším :-)

        0 0
        • toomuch  

          sorry, že otravujem, ale nepamätáš si ERD na tých karmách, nech si môžem objednať dráty zároveň s ráfkami.

          0 0
    • kali222  

      budte pozdraveni! uz nekdo predeslal toho hurryho do kopru? ja myslel jaka je to horka novinka, ze to nikdo jeste nejezdi/neprodava se, ale jak koukam, opak je pravdou. budu rad za zkusenosti. podle popisu by to mohl byt lidovy flow, nebo snad pocitaj v R u 4× rafku, ze dostane trosku pokourit!

      0 0
      • Georrge  

        jezdim je a jsou na pohodu, pred nima jsem jezdil 7325 a ty vydrzely dost, hurry budou asi jeste odolnejsi, no nemam s nima problem. Notubes funguje taky dobre :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.