• cousimple

    Zdravím, sháním vidlici do 8.000 Kč, ale nevím, jestli vybrat vzduch, nebo pružinu, vážím cca. 63 Kg. Rozmýšlel jsem mezi Rock shox Tora 318 Solo air a pružinovou.. Díky

    0 0
    • MlokCZ  

      www.bike-forum.cz/…6/forum.html#… www.bike-forum.cz/…4/forum.html#…

      V tom druhém threadu to máš i s grafem zástupců dobré pružinové a vzduchové vidlice, kde si můžeš pěkně srovnat i průběh.

      U Tory se pak ke vzduchu musí přičíst k obecnému srovnání ještě nevýhody, které jsou specifické pouze pro sólo air systém (najdeš podrobně v historii).

      0 0
    • IDF  

      na tvoji váhu bude lepší vzduch,lépe si to nastavíš podle potřeby.

      0 0
    • MlokCZ  

      Projdi si ty thready. Rady, že máš jít jednoznačně do vzduchu jsou úplný nesmysl. Na 63kg pružinu určitě seženeš, maximálně ji budeš muset proti originální vyměnit za měkčí (to jsou sice peníze navíc, ke vzduchové vidlici zase potřebuješ pumpičku, pokud už ji nemáš). Vzduch i pružina má svoje výhody a nevýhody a musí se posuzovat vždy na konkrétní vidlici. Pružina je ciltivější než vzduch, ale pouze v případě, že zbytek vidlice bude zcela totožný. Tzn. např. pružinová Tora bude citlivější než Solo air. Ale neplatí to obecně. Spousta vzduchových vidlic může být ciltivějších než jiné vidlice pružinové. Vzduch a pružina má jinou charakteristiku. Vše je podrobně rozebrané v tom druhém odkazu, co jsem dával.

      Vybrat si musíš sám podle všech výhod a nevýhod obou systému a podle tvojich preferencí (citlivost vidlice, charakteristika vidlice, váha).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.