• Modelar

Zdravím,

můj dotaz bude pro mnohé z vás evergreen, co se týká vidlic, ale dnes mi po roce „dosloužila“ Suntour XCM (zdvih 80) na kole Fuji Nevada 2.0 a uvažuji, že bych ji vyměnil za Odkaz:http://www.kupkolo.cz/…mm_2276.html kvůli příznivé ceně Epicona. Není to pro ten rám příliš velká změna, aby někde nenapraskl?

Díky.

0 0
    • JakeF  

Všechno jednou praskne… XCM je vidlice, co nezná sag, rozumně nafoukanej Epicon 120mm bude mít sag okolo 2,5cm a 1,5cm rozdílu bych u takovýho rámu moc neřešil.

0 0
      • Modelar  

nerad bych to prasknutí tím výrazně urychlil..sag to bude pro mě novinka.

0 0
        • JakeF  

Věřil bych tomu, že jak bude Epicon výrazně líp tlumit nárazy, tak to rámu ve výsledku prospěje.

0 0
    • BigKarel2  

120 to snese, a když bude nafoukaná na míň tak to ani těch 120 nebude…jinak ten Epicon jde předělat na nižší zdvih…

0 0
      • toram  

já teda nevim ale víc jak 100 bych na to nedával..tomu rámu to neulehčí a bude to vypadat sakra divně..

0 0
        • Georrge  

ani ne…

0 0
        • BigKarel2  

já osobně bych to tam taky nedával…max 110..ideálně 100, ale říkam že to snese…

0 0
        • Modelar  

ta XCM na tom vypadá taky sakra divně :-) a v nejhorším bych ten zdvih snížil viz. výše. Dobrý vědět, že u týhle to jde snížit taky.

0 0
          • toram  

tak to si ale rovnou můžeš pořídit stovku.. no zkus uvidíš.. já na starym kole mel 80ku „nějakou“ flák sem tam 100 a už to je takový zvláštní..:D nedokážu si to představit z 80 na 120..

0 0
    • Modelar  

podotázka: na jaký typ rámu jsou ty 120-tky koncipovany resp. na jaký rám by jste se 120 zdvihem neváhali?

0 0
    • BlackRider  

Měnil sem 80mm za stavitelnou 100–130, trvale ji vozím na 120 a ničeho jsem si nevšim, kromě zvýšení pohodlí, oproti původní verzi. Mám to tak 3 roky a zatím žádné negativa, ale o mě je známo, že nejdu s davem :)

0 0
    • Ruprt2  

no tak např. moje kolo nesneslo přechod ze 100 na 120.

Já bych tak hrrr nebyl.

Ale Epicon se dá snížit, takže když to nesedne, tak ho dáš na 100

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.