• Georglove

    Ahojte. Mám kolo Kross Level 8 2020 s přední vidlicí Rock Shox Recon RL R SA se zdvihem 100mm. Rád bych jí chtěl vyměnit za něco kvalitnějšího a kdyby bylo možné, tak bych uvital o málo větší zdvih. Nemá někdo zkušenost s tímto kolem a výměnou přední vidlice? Nebo jakou vidlici by mi kdo doporučil? Děkuji za reakce.

    0 0
    • novas752  

      A kolik za to tak hodláš utratit. Recon RL neni špatná vidlice, znatelně lepší budou dost drahé.

      0 0
      • Georglove  

        myslel jsem něco kolem 10tis. Ale co jsem tak koukal, tak cena některých vidlic, které by šly na mé kolo, tak jejich cena přesahu víc jak 50 až 70 procent ceny mého kola. :-D

        0 0
        • novas752  

          Je to tak no, odpružení je dost drahé.

          Nejvýhodnější mezi dobrýma vidlicema je ten Suntour Axon. Pak by bez ohledu na cenu v úvahu připadal RockShox Sid, Fox 32 Performace (Elite) nebo Factory, Fox 34 SC, Lefty Ocho…

          A zdvihu 120 bych se nebál. Ty 2cm zdvihu – v sagu jen nějakých 1,5cm navíc geometrii nijak strašně neovlivní. Na druhou stranu to ale z kola žehličku taky neudělá.

          0 0
        • Gaper  

          taky máš 100mm osu, koupil bych staršího Axona, třeba tady, nebo prostě kde ho seženeš. Je to dobrá vidle a dají se sehnat levně.

          Kdyby si investoval do nové a drahý vidlice tak bych uvažoval i o přepletení na boost. Možná kdyby si našel jó dobrou nabídku, tak ne.

          0 0
        • Lachtis  

          Být Tebou kašlu na to. Koukal jsem ti do profilu a nemáš špatné kolo a ten Recon není špatná vidla. Měl jsem Golda a byl cajk, ale chápu a rozumím, proč bys rád upgradoval…

          Osobně bych šel buď takto:

          1. kolo prodal a koupil již adekvátně osazené, co by Ti vyhovovalo – ostatně, toto bývá mnohdy nejlepší a hlavně v konečném důsledku nejlevnější volba.
          2. neřešil, nechal vše, jen měnil spotřebák a když budu vědět, že chci jezdit víc, tak bych postupně prostě šetřil a jednou koupil něco lepšího.
          3. když už nutně tu vidlici, tak třeba sledovat bazar a třeba se jednou najde něco zajímavého, lepšího a za dobrý peníz.
          0 0
    • Gwaihir  

      To mě zajímá. Recona mám na kole taky a pořád přemýšlím, jestli to za to stojí.

      0 0
    • scalar  

      Recon RL má asi hlavní nevýhodu v ocelových nohách, tedy v hmotnosti. Vyšší hmotnost má vliv i na kvalitu a jízdní vlastnosti kola. O moc dražší není Suntoru Axon, to je tu ale už v desítkách vláken. Možnost většího zdvihu je dána geometrií rámu, o tom je tu další stovka vláken…

      0 0
    • Gwaihir  

      Otázka je, jestli upgrade vidlice je ten nejlepší upgrade pro kolo. Za mě a v úvahu beru svůj Exceed mi přijdou adekvátní tyto upgrady:

      1. teleskopická sedlovka (mám)
      2. karbonové kola
      3. vidlice – dle doporučení asi SR Axon nebo o dost dražší RS SID/Fox

      https://www.kupkolo.cz/…osa_z109038/?…

      1. brzdy – mám MT500 a nejjednodušší je upgrade na Deore
      2. pohon – mám 2×11 SLX a celkem spokojenost, upgrade na 1×12 XT připadá v úvahu, ale rozhodně nespěchá (nutnost přepletení zadního kola nebo provedení zároveň s upgradem 2).
      0 0
      • mirorek2  

        Za mě je to přechod na fula, to je dobrý upgrade. Karbonová kola mnohdy nepoznáš, spíš to bude nepohodlnější :-)

        0 0
        • Gwaihir  

          Tím pádem jsem ušetřil a moc nad tím nebudu špekulovat a o to více jezdit. Dík.

          0 0
          • mirorek2  

            brzdy – mám MT500 vyměnil bych jen třmeny, ty jsou od deore výš fakt lepší a max kotouče

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.