• vertor

    Čau borci, koukal jsem různě po fóru, ale úplně jsem nenašel odpověď, tak se zeptám. Nikdy jsem neměnil řetěz předtím, tak proč se nezeptat. Mám najeto lehce přes 800 km a včera se mi stalo nemilá věc, měl jsem uvolněnou kazetu (nevěděl jsem o tom) a když jsem včera zabral při rozjetí tak hrozná rána a kolo mi přehodilo, byl jsem na nejmenším kolečku. Celou cestu pak nejmenší dva převody blby, furt se přehazovali a kolo dělalo zvláštní zvuk, podle frekvence to bylo něco s řetězem. Říkal jsem si, že doma kolo umyju a bude to v pohodě, jenže jsem zjistil, že mám teda povolenou kazetu, dvě nejmenší rychlosti (utáhl jsem) a taky že jeden článek na řetězu je extrémně tuhej. Zkusil jsem ho ještě jednou umejt a namazat a furt nic. Je tam taková malá rýha mezi ložiskem a řetězem, která brání ložisku pohyb. Řetěz je tam od výroby, takže bude možná delší o jeden článek, ale nemám doma rychlospojku a ani nýt. Jde použít starý čep na spojení? Rozbitej článek bych dal pryč a spojil bych to čepem, půjde to?

    Ještě bych se rád zeptal, jestli má někdo zkušenost s tímto řetězem: https://www.decathlon.cz/…_/R-p-300692

    Díky moc za každou pomoc.

    0 0
    • Alojs01  

      Pokud mam vice jak 9rychlostni kazetu, potrebujes rychlospojku. Puvodni cep nedrzi.

      0 0
    • zat.  

      Nějak nechápu kde máš ložisko na řetězu ale pokud myslíš ten středovej kluznej článek tak to bych chtěl vidět fotku jak tohle si dokázal zničit .

      Jinak zatuhlej řetěz jde rozhejbat v místě kde není pohyb tím že ho trochu silou propneš jako luk tím znikne vůle ,,propnuti toho řetězu se dělá do boku né nahoru a dolů,,

      1 0
      • zat.  

        Jo jinak se samostatně prodávají i čepy

        0 0
      • vertor  

        Je to tam snad trochu vidět, že je tam rejha. Ložisko se netočí a sám článek se velmi špatně ohýbá. Zkoušel jsem teď i do stran, ale myslím, že jak je tam ta rejha, tak to drhne a nehejbe se to kvůli tomu.

        0 0
        • zat.  

          No tak to tam pod tím válečkem máš šponu na čepu, ale ta dělá jen kluznost válečku na převodníku ,ten zatuhlej řetěz je v těch osmičkách ,jak sem psal , pokud je to takhle okousany jen na jednom místě tak ho v tom místě rozhod a přenejtuj ten jeden článek zas tak chybět nebude kór jestli je na nej najeto skoro litr

          Jinak když zvětším fotku tak ta špona tam je asi i vidět zkus to vydloubnout něčím úzkým

          0 0
          • vertor  

            A můžu použít už použitej čep nebo ne? Nemám doma novej, ani spojku nebo nýt.

            Nebo mě napadá, šlo by tohle zkusit reklamovat? Kolo nemám ani rok, takže je v záruce, nevyměnili by mi novej podle záruky? Úplně nevím jak zrovna řetěz se řeší, kdyžtak si tam zavolám.

            Díky moc.

            0 0
            • jmaselnik  

              jeblej řetěz docela určitě nevyreklamuješ. Přepoužít nýtek není problém, když to uděláš dobře, nebo to vezmeš do servisu.

              0 0
            • zat.  

              Záleží jak je řetěz dobrej , ale stává se že při roznejtovani pokud to není spojovací nejt že se strhne hrana a ten nejt tam ,,drží na hovno,, takže osobně bych radši koupil novej ,

              ohledně reklamace ,,byl si na garanční prohlídce?,, Asi ne co ..nehledě litr na řetězu už tak trochu není závada na reklamaci takže pokud nebyla g.prohlidka kde se má všechno dotáhnout po zajetí ,bych řekl že ti toto neprojde .

              Zkus ten šmelc vydloubnout a nemusíš to roznejtovavat

              0 0
              • vertor  

                Na garanční jsem byl. A přijde mi zvláštní, že po 800 km by se uvolnila takhle kazeta stalo se tohle, ale nevím jestli by to úplně prošlo.

                0 0
                • zat.  

                  Bohužel někteří doladí jen hazku a brzdy a hotovo :-/.

                  Tátovi v autorizovaném servisu dělali n.rozvodák a když se mu po 1500 km potkal motor tak mu řekly že se mu museli někde proklouznout kola :))). Idiotů je všude dost …

                  0 0
                  • vertor  

                    Tak jsem zavolal a že mi tam ten jeden článek vymění zadarmo, velice fér jednání.

                    Díky

                    1 0
    • vertor  

      Díky všem, zadarmo se tam dala v servisu spojka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.