výměna pružiny prosím o radu

21 nepřečtených
  • breznev

    Zdar, chci se zeptat… je možné vyměnit pružinu o délce 2,5 palců za pružinu o délce 2,75 palců? Tlumič mám Roco Coil R

    0 0
    • Vilém  

      No rozdil zdvihu je sice jen cca 6,5mm, ale zalezi o kolik bude ta pruzina ve skutecnosti delsi. Aby ti pak vlezla na tlumic a chytl jsi vubec zavit na matce, kterou ji predepinas.

      0 0
    • Vegan  

      u 2.5" pruzin jsou dost naknap mel jsme vsecky od tvrdosti 500 a zadna znich nesla sundat/ nasadit bez toho abych ji pred tim stlacil a pomoci zdrhovacich pasek ji predepnul Takze kdyz nic jineho tak 2.75" bude pekne psycho ji nasadit, ale zalezi na tvrdosti pokud bude trebas 400 tak to bude asi podobne jako nasazovat moji 700 2.5"

      0 0
      • breznev  

        jedna se o tuhost 450… takze myslis ze bude lepsi shanet delku 2.5" jo?

        0 0
        • Baba-Ji  

          Muzes mit pruzinu v podstate jakekoliv delky, ale jen tak dlouhou, abys ji tam nasadil, delsi tam davat uz je dle meho blbost, logicky ;). Muzes tam dat i kratsi pruzinu, resp. nizsiho zdvihu, ale tim pohrbis kus zdvihu celeho tlumice.

          Takze si v podstate zmer vzdalenost od toho vyndavaciho kovoveho krouzku po konec zavitu s tim sroubovacim koleckem pro pritahovani pruziny, odecti od toho ± vzdalenost potrebnou pro povoleni a vytazeni pruziny a mas max. delku pruziny, kterou muzes pouzit(bez toho, abys ji ruzne pred montazi stlacoval, svazoval, nebo provadel jine zverstva). …snad jsem to napsal jakz takz pochopitelne, na vysvetlovani ja jsem machr 8)

          0 0
          • breznev  

            super, pekne vysvetleno…diky. jeste se chci zeptat, nevis jakou bych mel volit tuhost, kdyz vazim cca 75kg, mam konu stinky 2008

            0 0
            • Baba-Ji  

              hmm, to nevim, nejake hodne obecne pravidlo rika neco o 650 pro 80–85 kg jezdce.

              Ale zalezi na to mj. na tlumici, geometrii ramu, stylu jezdeni/pozadovanem „zehleni“

              …ja mam taky tak kolem 75kg(odhadem) a na Monsteru s X-Fusionem Vector je na mne defaultnich 650 moc tvrdych, proto jsem tam hodil 450, ta zehli krasne, ale je to setup na fest DH, kdy po nasednuti na kolo jde tlumic do nejakych 40–45% zdvihu. Takze ted shanim 550, ta by tak mohla odhadem sedet, kdyz chci SAG(tlumeni jde do zdvihu-stlaci se, kdyz sednu na kolo) nejakych 25–30% zdvihu.

              Ale co se tyce tebe, popatrej spis u majitelu Stinkiny.

              0 0
            • Vegan  

              Pokud mas sedlo v miste 75% vzdalenosti mezi osama obou kol brano od predni naby tak na 80kg mi vychazi 600lbs na sag 21% pri predepnuti o tri otacky (muzes tedy dat i 650, ale ta uz podle me bude dost nahrane ), prumerne prepakovani tlumice u tohoto ramu je tam 2.8:1

              0 0
              • Baba-Ji  

                no ja mam sedlo prakticky nad/tesne pred zadni nabou, netusis jakou bych tam mel narvat tvrdost ja, at to nevalim furt od oka?(evidentne disponujes jakymsi vzorcem pro vypocet8))

                0 0
                • Vegan  

                  Promin Monstera jednak v Linkage nemam a jednak je to dost odhadni (kolikrat to od oka vychazi lepe :) ), ale neni problem to dopocitat, kdyz mi reknes jaky si mel sag na te puvodni pruzine 650

                  0 0
              • Vegan  

                Zmer si prosimte na tlumici delku OKO – OKO. DIKY!

                0 0
              • Baba-Ji  

                ještě k tomu předepnutí, při 3 otáčkách, o kolik se změní tvrdost pružiny? nebo jinak, kolik otáček dělá ztvrzení o ,např., 50lbs (450lbs > 500lbs).

                0 0
                • Vegan  

                  no ono to takto nefunguje, ta pruzina ma porad stejnou tvrdost, jen ji predepnes tzn umrtvis jeji chod na podnety jdouci pod urcitou hranici a snizis na ty vetsi jak moc jde do zdvihu ponevads od zacatku musis odecist tu silu o kterou je predepnuta… a aby to nebylo tak jednoduche tak u kazde pruziny dle jeji tvrdosti je jedna otacka predepnuti jina hodnota pritvrzeni. Dalo by se to laicky a odhadne spocitat tak, ze se spocita o kolik se zkrati pruzina pri jedne otacce a pak o to rozpocitat pole hodnoty lbs: kdyby trebas jedna otacka byla 6.35 pak to bude u pruziny 400lbs rovno pritvrzeni o 100liber … neni to ale uplne presne takze je to spis orjentacni

                  0 0
    • Baba-Ji  

      kdyz uz tady resite ty pruziny, nekula se komu doma jaka 550-ka, idealne 66mm „zdvih“? Shanim, paac moje 650 uz je tvrdsi nez bych chtel a 450 uz musim fest utahovat a stejne je to o kousek mekci, nez bych si pral :).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.