• jIrI___

    Potreboval bych se zeptat zkusenejsich, jestli zvladnu vymenu prehazky doma a jestli k ni nahodou nepotrebuju nejake specialni naradi. Menil bych inverzi LX za novou X.7 nebo X.9. Minule jsem tam nemoh nejak dostat za patku takovy ten zobacek se sroubkem, kterym se potom reguluje predpeti. Jde mi o to, jestli mam koupit v obchode jenom prehazku, nebo jim tam cele kolo at mi to vymeni.

    0 0
    • Vilém  

      Lepsi by bylo jim to nechat vymenit, pokud nemas zkusenost.Bylo by totiz dobry aby Ti zkontrolovali hak prehazky atd. Razeni budes doufam taky menit..

      0 0
    • Blade  

      Počítáš doufám i s výměnou řazení…?

      0 0
    • cat  

      Doma, staci ti imbusy, sroubovak- Toto ti muze pomoct: www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

      0 0
    • jIrI___  

      Jeste jeden dotaz. Nevite, kde bych nasel navod k montazi x.7 v cestine? Na sramackych strankch v cestine neni a anglicky si moc nepoctu :-(

      0 0
    • Aldamore  

      Výborný návody na vše jsou na ivelo.cz Příklad www.ivelo.cz/domaci-dilna/

      0 0
    • pepek  

      Nezapomeň si vzít pak všechny ty manuály s sebou do lesa, kdybys tam potřeboval po cestě náhodou něco poladit :-)

      0 0
      • mr.nobody  

        to je nefér :DDD novou televizi taky ladím s návodem a příště už návod nepotřebuju. přece není dement, aby si nepamatoval, jak to podle toho návodu dělal poprvé :-)

        0 0
        • pepek  

          No kdyby to byla rozborka vidlice, nebo tlumiče tak neřeknu, ale tohle? Připomíná mi to soudruha, který tady nedávno psal, že když má defekt, tak zavolá telefonem odvoz.

          0 0
          • mr.nobody  

            hele já se mu nedivím, já třeba nemám problém cokoli rozmontovat a pak dát dohromady, ale nechtějte po mně, abych to seřizoval teda pokud to nejde pomocí měrek. Voči mám z kašparovic krávy a furt mám pocit, že nevidím, jestli řetěz jde rovnoběžně s pastorkem a podobně:-)

            0 0
          • jIrI___  

            Blbecci :-))), jsem to nikdy nedelal, tak fakt nevim do ceho se poustim. Co kdyby to bylo nejak slozite, neco bych bych blbe ohnul a prehazka by byla na vyhozni? Dneska jsem se ale do toho pustil a nic jednodussiho jsem na kole nedelal, to uz bylo slozitejsi sundat gripy :-))). Jinak diky vsem za rady (hlavne pepkovi-dal jsi mi spostu novych doporuceni a uzitecnych…) a jeste vetsi diky tem, co drzeli pri me :-)).

            0 0
            • pepek  

              Není zač :-)

              0 0
            • JSt  

              sundat gripy je taky death simple. injekcni strikackou pod ne striknes trosku vody a sjedou uplne samy ;-). nebo jen odsroubujes locko-ony…

              0 0
              • jIrI___  

                Na tu injekcni strikacku jsem po mnoha moznych neuspesnych zpusobech a sedrenych dlani taky prisel :-)))

                0 0
              • mr.nobody  

                já pod ně stříkám okenu, nebo líh tu chvilku na sundání ti to dá a rychle to uschne

                0 0
            • Gorgov  

              vetsinou kdyz na kole neco ohnes, je to blbě:)

              0 0
          • MlokCZ  

            Ale tak s tim defektem to je snadné. Já jsem loni po defektu také musel volat odvoz, to je hned :-) Mojí jezdeckou chybou jsem ve větší rychlosti na šutrech prorazil zadní a než jsem zastavil, tedy naštěstí zastavil a ne byl zastaven :-), tak bylo po ráfku (ráfek na několik místech hodně ohnutý + na jednom naprasknul) a mohl jsem volat odvoz.

            A pak jsem volal odvoz ještě jednou kdysi (více odvozů jsem nezažil) a to bylo mnohem kurióznější a tam se ukázalo, jak můžu být šikovnej :-) Normální defekt (myslím, že to byl trn), zastavíme, vyměním duši a chci vrátit zpět kolo a koukám, že jsem zbytečně moc povolil rychlopínák a tedy že jsem ho vyšrouboval úplně a matka rychloúpínáku nikdy. A oprava defektu byla v takové pěkné husté trávě a s tím opravovaným kolem jsem navíc ještě popošel tak 3m od kola. Skoro hodinu jsme hledali tu matku rychloúpínáku (bez té bych opravdu neodjel) a nic. Tak už jsem ze zoufalství zavolal odvoz. No a asi 2 minuty po zavolání jsem tu patku našel přímo v místě kde bylo celé kolo, takže se ta matka ani nikam dále nezatoulala (do toho místa jsme se dívali několikrát a to jako první a předtím nikdo nic neviděl). Takže odvoz odvolán ještě než stačil vyjet. Ale je vidět, že i při obyčejném defektu se dá při trošku šikovnosti dopracovat k volání odvozu :-)

            A pak jsem zapomněl ještě na třetí odvoz, který mi musel být zavolán a to předloni sanitka (a pro kolo museli dojet ostatní autem – to také opravdu nebylo schopné jet vůbec, díky jim za to).

            Celkově to ale není zas tak hrozné, za 20 let ježdění na kole 2 odvozy.

            0 0
            • pepek  

              Soudruh to ale psal jinak – že nevozí duši a když má defekt, tak volá… Já jsem za 15 let měl odvozy dva: jednou jsem měl přední kolo v urovni pedálů (fakt s tím nešlo jet :-) a podruhý jsem roztrhl plášť a první auto který jelo, byla ženská s nosičem na střeše- a kupodivu zastavila a dovezla mně až domů. Jinak jsem vždy dojel: 2× se zlomenými řidítky, 2× se zlomeným rámem atd.

              0 0
    • Tomcat  
      • potřebuješ imbus na povolení\dotažení čepu který ji připevňuje k rámu
      • potřebuješ křížový šroubovák na doštelování dorazů
      • řetěz musíš přehazkou nějak dostat, takže podle toho jak na tom seš jen rozděláš rychlo spojku, nebo imbusem odděláš spodní kladku, nebo nejtovák na řetěz.

      Jinak u výměny přehazovačky nezůstane , protože přehazovačka X7/X9 není kompatibilní s řazením Shimano, takže ještě vyměnit řazení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.