• reza.traktor

    Čaute,

    disclaimer: pročet jsem historii a furt potřebuju poradit.

    Rok šteluju OEM tlumič DT Swiss na Canyonu Lux (vel. L, 100/100mm), foukám víc i míň, odskok zpomaluju i zrychluju, pořád to je znatelně horší ve srovnání s Foxem RP 23, se kterým jsem to stejné kolo vyzkoušel těsně před koupí. Tlumič má jen polohy lock/open, lock je tvrdý a naprosto neodpouští, když se nešlape důsledně a pěkně do kruhu. Výsledek – používám málo.

    Zkusím TF Tuned, ale váhám, jestli koupit Monarch nebo Fox RP 23, nabízejí obojí. Monarch i s poštovným cca 300 eur, Fox 450 (a to už mi přijde jako docela pálka, ale zas si pamatuju, jak to s tímhle tlumičem jelo už na první ťuk skvěle s foukáním prostě podle tabulky). Moc nevím, jaký to mělo tovární tune, ale to mi stejně pomůžou řešit v TF…

    Zná někdo oba tlumiče dost na to, aby mi řek, jestli i Monarch bude proti DT dost velký posun kupředu?

    0 0
    • Tina  

      Ja som podobný problém kedysi riešila na Scott Spark. Kvôli hmotnosti som tam namontovala DT Carbon, ale stále sa to za jazdy pohupovalo. Namontovala som Fox RP23 a bola to paráda. Neporovnateľný rozdiel.

      Ten Monarch môže mať podobné vlastnosti ako Fox, ale osobne som ho nejazdila a tak píšem iba skúsenosti s Fox PR23. Osobne by som išla do Foxu.

      0 0
    • Dan.45  

      já mám na meridě Dt swiss M 210 upravený přímo pro 96 a jsem maximálně spokojen, nafoukán ho mám malinko víc, lock ani neznám a to je to považované za velmi houpavý rám :)

      0 0
      • reza.traktor  

        Hmmm, závidím.:-) já s tím pružením od DT ňák bojuju – vidle je oproti Rebě U-Turn na předchozím hardtailu taky horší, ale tam to tak nepálí, prostě jenom moc nežehlí, ale když to začne drncat fest, funguje.

        0 0
        • JakeF  

          Nechcete oba zkusit těm vidlím změřit odtrh? Trochu o tom DTčku do budoucna uvažuju.

          0 0
          • reza.traktor  

            Zkoušel jsem podle návodu, co sem kdysi dával Mlok (nebo Milan?). Dávalo to asi 13–14 kilo.

            Jeden chlapík mi pak sliboval, že to zkusí při servisu vylepšit, ale rozdíl nepozoruju (a váha taky ne). Měl jsem v okolí další dvě DT vidle u lidí, co předtím jezdili s jinýma, jedna už je vyměněná za fox, o druhé jsem už dlouho neslyšel, tak nevím. Vždycky, když se svezu na něčem jiným, líbí se mi to víc.

            0 0
            • JakeF  

              A nová nebo zajetá? Oni horší kusy z RS a Fox produkce mívaj podobně, nezajetý ještě víc. No budu jí muset někdy vyzkoušet…

              0 0
            • Dan.45  

              u vidlice jsem stejného názoru, je to prostě závodní náčinní, lehké a relativně funkční, foxky jsou lepší žehličky…jsem domluvenej s Milanem z TT že se mi na ni podívá, tak pak dám vědět;), milulej rok byla na repasi v botticu, teď to zkusím dám jemu, stejně by šla zas do bottica, cenově to vychází ± stejně tak su zvědavej jestli v tom bude nějaký rozdíl ;)

              0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      mam RP23–120mm a jsem max spokojen, ikdyz vozim pomerne nizky tlak a radon kola se houpaji, tak pri propedalu3 se kolo nehoupe, pokud ano, tak malicko. Takze pokud budes mit 100 a nehoupajici se kolo, tak i pri vypnutem dojde k zehleni a zaroven nepohupovani. 23ka je podle me dobra volba.

      0 0
      • reza.traktor  

        no, to by byla fantazie – tak nějak si to pamatuju z toho testu, jel jsem to skoro celý na otevřeným a propedal zkoušel až ke konci (na dvojku, která tam byla, bál jsem se jim s tím moc verglovat).

        0 0
    • Palo TT  

      http://www.ebay.de/…ampfer-165mm

      Stickstoff-Ol-NEU-/290471374315

      0 0
      • Palo TT  

        druhy pokus s linkom http://www.ebay.de/…290471374315

        0 0
        • reza.traktor  

          Já už na něj koukal, stejný prodejce navíc nabízí i Monarch RT3 za 179 eur (jenom nevím, který rok). Jenže ten mi ho zas nepotuní a nenastaví na moje kolo jako TF…

          Na X-Fusion jsem nikdy nejel a přiznávám, že jsem se polekal nízké ceny – furt žiju v tom, že za víc peněz až na výjimky dostaneš víc muziky. Ale netvrdím, že to není bezva tlumič, jenom prostě absolutně nevím.

          0 0
          • Tina  

            Pokiaľ by si mal záujem predávam 3 mesiace jetý Fox RP23 s toho Sparka čo som písala. Rám som však už dávno predala s originál Scott Nude tlmičom a tento mi doma už od minulého roka leží v krabici.

            0 0
            • destr  

              Můžeš mi napsat na mejla, kolik by si za něj chtěla?

              0 0
            • destr  

              Teda pokud je to 165mm.

              0 0
              • Tina  

                Ahoj Peter, ten tlmič mám v BF bazári. Cena 3.990,– Kč a je to samozrejme 165mm pretože na Sparka by iný nepasoval :)

                0 0
          • cvalda69  

            Buď v klidu, X-fusion naprosto v pohodě. Podle mne funkčně i spolehlivostí naprosto srovnatelný s Foxem.

            0 0
            • Palo TT  

              Osobne s nim nemam ziadnu skusenost, ale na zaklade viacerych diskusii som tiez nadobudol tento pocit a za tu cenu by som ho bez vahania kupil. Servis a pripadna kupa nahradneho tesnia vzduchovej komory priamo v CR by nemala byt problem, to uz som tu tiez viackrat spominal :) http://www.x-fusion.cz/

              0 0
    • BB  

      4 roky jsem vozil DT Swiss Carbon. Nějak jsem se s chováním tlumiče smířil, ale za ty roky se mi ho nepodařilo vyladit. Buď byl jakž takž pohodlný, ale měl jsem pocit, že šlapu do bláta, nebo to bylo tvrdé. Taky docházelo k tomu, že po nasednutí měnil chování a jako by postupně tvrdnul. Stačila chvilka třeba v hospodě a zase se rozpomněl na slušné vychování. A to jsem ho nechal pravidelně servisovat v Botticcu. Letos jsem přešel na Kashima coated Fox Float RP23 with Adaptive Logic Boost Valve a jsem nadšený. Kolo je pohodlnější, tlumič chodí ochotně do zdvihu a na asfaltu nemám pocit, že bych šlapal v blátě. To, co jsem nevyladil za 4 roky tady fungovalo okamžitě, rovnou z „krabice“.

      0 0
      • reza.traktor  

        Vytahuju, protože tohle je pro mě supr zpráva. Potrávil jsem nějaký čas telefonováním s TF Tuned. Původně jsem chtěl vědět, kdy můžou mít černou verzi Monarcha (teď mají jen bílou).

        A oni mně řekli, že u Luxu MR bude spíš důležitý, kdy pudou mít PUSHovanou verzi jakýhokoli Monarcha, protože jinak to proti současnýmu DT bude sice posun, ale ne moc velkej.

        Tož prej si mám počkat, až bude PUSH, nebo… aaaano, jsou to dobří obchodníci a prodali mi dražšího Foxe RP23, kashima, kam oko vidí.:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.