• Jenda

    Nevíte někdo, jestli vůbec lze a případně jak vyměnit ložiska v ořechu z kol DT Swiss Spline 1900. Nába je to konstrukčně ta na straně 36.

    Z toho manuálu i z toho jak jsem to prohlížel ty ložiska nějak inteligentně z toho ořechu vyndat nejdou?

    Bohužel vnitřní přidrhává a začíná se tak prověšovat řetěz :-/

    0 0
    • Vilém  

      Jde to. Viz treba toto vlakno.

      0 0
    • DrinkUP  

      Ložiska jsem měnil v ořechu DT350, nevim jestli na Spline 1900 je stejná nába, ale předpokládám, že výměna ložisek půjde provést podobně. Nejjednodušeji s pomocí vytahováku ložisek, kterej nasadíš místo osy, roztáhneš klíčem a vytáhneš/vyklepneš. Ořech by se asi při použití vytahováku musel vzít do hadru, vytahováky jsem zatim používal jen na ložiska v nábách.

      Pokud nechceš kupovat vytahováky (sada stála asi 1700 Kč), tak se mi to povedlo šroubem s několika podložkama a matkou – mezi ložisko a trubičku zastrčit podložku na šroubu (ale ne vždy se tam vejde), druhou větší podložku opřít o ořech a pomalu stahovat, občas podložka vypadne/vyklouzne, ale s trochou citu to takhle jde rozebrat. Pak vyndat segrovku a druhý ložisko vylisovat stejným způsobem. Při lisování ložisek zpátky je doporučuju nejdřív trošku naklepnout ať jdou rovně.

      0 0
      • Jenda  

        tak jsem objednal tu sadu, stejně rodině servisuju asi 12 kol takže sem tam nějaký ložisko vyndat musím a mlátit to na prasáka ven kladivem a šroubovákem mě vadí čím dál víc :-) No a náhradní ložisko stojí 50 kč tak snad se to povede. V zásadě se považuju za manuálně zručnýho ;-)

        0 0
        • DrinkUP  

          Tu sadu jsem pořídil nedávno a opravdu spokojenost, stahovák se roztáhne v ložisku, našroubuješ to stříbrný kladivo a na 2 – 3 tahy/klepnutí ho vytáhneš ven. Na lisování mam přípravky dle velikosti ložiska, ale jelikož k nim neni přesná opěrka na druhou stranu, aby tam šlo ložisko přesně v ose, tak většinou nestačí ložisko namáčknout rukou, ale chce ho opatrně přes vnejší kroužek lehce naklepnout, ať při lisování nezaleze křivě (takže to vychází skoro stejně, jako kdybych ho lisoval šroubem s podložkou ve velikosti ložiska).

          0 0
    • JudyN15  

      Máte někdo zkušenosti s výměnou ložisek v xD ořechu?

      0 0
      • joska  

        Up – potrebuju pomoct!

        • mam v coudu loziska v xD orechu … naboje Alpha (Commencal)
        • dokaze nekdo poradit jak zjistim jakej typ toho orechu to je? abych mohl dohledat jaky jsou tam loziska?
        • popripade „domaci“ figl jak sundat orech … potrebuji povolit matku osyna strane orechu a musim nejak chytnout osu tak abych motku byl schipnej povolit a osu neposkrabal
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.