• Scadar

    Zdravíčko, tak jsem tři čtvrtě roku po nákupu kola, a po (zatím) více než 2000km už mi došla trpělivost a udělal jsem si trochu času popemejšlet nad nějakým mírným vylepšením…

    No zkrátka chci rozhodně novou vidli, tam jsem si vybral předběžně epicona, ale taky jsem koukal, kde by se dalo ušetřit pár gramů (originální oxygen není zrovna střízlík). Postavil jsem si vedle sebe cvičně Oxygena a Magnuse (teda ročník 2010) a koukal jsem, že tam zas tolik rozdílnejch komponent není, a přesto je rozdíl skoro 1.5kg (a to sou na magnusu hydry).

    http://www.kellys.cz/…-oxygen-blue

    http://www.kellys.cz/…magnus-white

    Tak by mě zajímalo, v čem vězí velká část toho rozdílu. Můj tip byly kola a je to zároveň komponenta, která se mi líbí z celýho kola asi nejmíň, a tak jsem se po nějakejch předběžně koukal, a padnul jsem třebas na tyhle:

    http://www.kupkolo.cz/…V-_2784.html

    Má otázka tedy zní, má smysl můj oxygen vybavovat něčím podobným, ušetřím na váze či získám na funkčnosti? Nebo jsem úplně mimo a vylepšovat mám na úplně jiným místě?

    Myslím si, že ten rám je vcelku solidní ( http://www.kellys.cz/…gen-blue-ram ) a že nějaký to vylepšení by to moje kolečko uneslo a na funkčnosti a estetice bych moh něco nabrat a na váze naopak ubrat. :-)

    Takže předem díky za názory a zacházet se mnou citlivě, i když jezdím víc a víc, tak jsem pořád cyklolama :-)

    0 0
    • PatrikL  

      ak kúpiš napr. epicona 2010 tak oproti tej vidlici čo máš ušetríš nejakých 400g, čo je už dosť veľký rozdiel… A hlavne by to pružilo a tlmilo, nie ako Gila :)

      Tie kolesá dajú pár stoviek gramov dole tiež… Ideš na to dobre :)

      0 0
      • Scadar  

        Jo, mám zálusk na Epicon LOD 2010, akorát pořád váhám, jestli ten „Milanův“ nebo ten z kupkola :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jestli jsi princezna na hrasku tak od milana.. jestli chces spise chrti nastaveni tak z kk

          0 0
        • DaSnail  

          jestli jsi princezna na hrasku tak od milana.. jestli chces spise chrti nastaveni tak od milana a přifouknout.

          0 0
          • Scadar  

            Vypadá to, že to tak asi dopadne, čet sem na ní jen veskrze pozitivní názory a pak – vidle dělá kolo, tak ať je solidní :-)

            0 0
    • šlapatko  

      Tak tak, vidla,kola,pláště a pak už to jde do peněz:-)

      0 0
      • Iwo  

        no jako u kazdeho. ;-)

        Jsem take na Veckach a porad jsem rozmyslel ktera nova kola poridit a nakonec jsem koupil zapletena shimanovska XTecka a jenom prosta vymena kol a uzasne zlepseni pocitu z jizdy a rychlosti. Predtim tam byly obycejne Remerxy (rafky) na nejakem obyc naboji.

        0 0
        • šlapatko  

          Časem příjde myšlenka,mám dát kotouče?A kolotoč se znovu roztočí:-)

          0 0
        • Scadar  

          Myslím, že zažiju minimálně podobnej skok, když se podíváš na čem jezdím teď :-) I když XTčka už jsou teda jaksi vejš než co jsem ochotnej utratit :-)

          0 0
      • Scadar  

        Vzhledem k tomu, co mám za vidlu teď, je myslím bez podivu, že to je nejhlavnější kandidát na výměnu … No a ty kola jsem si evidentně tipnul docela dobře, takže teď ještě zjistit jestli jsem si vybral i dobrýho náhradníka, takže co na ně říkáte? :-)

        btw. zrovna Speedmaxy mi s hmotností moc nepomůžou … ale zas pěkně jedou, když už jedou … :-)

        0 0
    • t29  

      mrkni se tady do Hmotností a najdeš:

      RST Gila TnL (Kellys Oxygen) = 2690g

      Suntour XCR LO (Kellys Magnus) = 2225g

      takže rozdíl skoro půl kila je jenom vidle. Další rozdíl bude v pláštích, Racing Ralph EVO (Magnus) je do půlkila kus, KBIX Nomady tipuju kolem třičtvrtě kila. Na dvou pláštích ušetříš půlkilo, možná až deko ubyde na výpletu, zbývá ani ne čtvrt kila rozdílu na zbytku součástek.

      Mimochodem, Suntour Epicon LOD váží kilo a třičtvrtě = o půl kila míň než XCR, o kilo míň než Gila. Když k Epiconu přidáš Crossridy, dostaneš Oxygena váhově na úroveň Magnusu.

      0 0
    • Dlabka  

      nebylo by lepší připlatit rovnou za kotoučovky deore 2010?

      0 0
      • jonti  

        Myslim, ze nemelo, kdyz ma V tak nema cenu to upgradovat.

        0 0
    • Scadar  

      Tak díky, vypadá to na „Milanův“ Epicon a ty Crossridy. Časem třeba vylepším zas něco, když bude dostatek času a nálady na ježdění :-)

      0 0
      • t29  

        U Crossridů (a kol obecně) popřemýšlej, jestli na tomhle kole budeš do budoucna uvažovat o kotoučovkách, nebo ti budou stačit véčka. Abys pak nemusel kupovat další kola kvůli nábojům pro kotouče.

        EDIT: akorát nevím jestli se dělají nějaké kola na kotouče i véčka..

        0 0
        • Scadar  

          Vím o tom, s véčky si hodlám na tomhle kole vystačit, mám docela dobré špalky (Kool Stop černo-hnědé) a nemůžu si na brzdy stěžovat. :-) Přesto díky za starost. :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.