vyber zakladnich komponentu ke kolu

15 nepřečtených
  • Hoza1

    Dobry den,potreboval bych poradit,jake si koupit zakladni komponenty ke kolu…Myslim tim zamek,blikacky,naky klice atd…tak do 2500Kc…Predem moc dekuji za kazdou radu…

    0 0
    • Schoscha  

      Pokud položíš v obchodě 2500Kč na pult,určitě ti něco dají.

      0 0
    • Daf  

      Rozmysli si, co vsechno si budes schopnej na kole opravit a podle toho se zarid s naradim. Multiklice jsou podle me zbytecnost. V praxi ti budou pravdepodobne stacit 3 zakladni imbuss 5, 4, 3mm. Kup je v zelezarstvi budou kvalitnejsi nez co ti prodaji v cykloprodejne a taky levnejsi ;) Velke imbusy na pedaly a kliky podle me nejsou treba. Pak se bude hodit nytovacka na retez, nejaky sroubovacek. Nahradni dusi, nejake lepeni a montpaky. Zamek si klidne kup. Na cem urcite nesetri jsou svetla. Blikacku muzu doporucit Smart Superflash. A u predniho si rozmysli jestli ho chces jako nouzove na dojeti, nebo hodlas jezdit za tmy. V tom druhem pripade se vyprdni na kompromisy a porid si aspon svetlo od Helly nebo rovnou Sigmu Mirage ;)

      0 0
      • Pavel  

        …nebo (a nejlépe k tomu) čelovku

        0 0
      • hmi  

        …este bych pridal pumpicku, elek. pasku a rychlospojku;)

        0 0
    • Lister  

      Pokud jde o multiklíč tak já můžu vřele doporučit ten kousek co je na obrázku.

      Stejný výrobek se prodává pod několika značkami, přičemž u nás asi bude nejmenší problém sehnat „verzi“ od Kellys a Acoru(myslím že to prodává ještě Noxon a několik dalších firem)

      Musím říct že je hodně povedený, má vše co potřeboješ a hlavně plně funkční nýtovač – a to byl pro mě ten hlavní impuls ke koupi.

      0 0
      • pepek  

        Kua co máte s těma multiklíčema, dyť to je jenom takový fetiš. Po 15 letech ježdění už vozím jenom 2 (slovy dva ) jednotlivé imbusy a miniaturní šroubováček. Když sem vozil véčka, tak eště centrklíč. Montpáky nepotřebuju. Eště se mně nestalo, že bych nedojel domů. Nýtovačku bych asi měl vozit, ale taky jsem ji na cestě ještě nepotřeboval. Každý tady ladí váhu pomalu na gramy a pak vozí deset deka železa, které nikdy nepotřebuje.

        0 0
        • Vymi  

          a pozor pan je odbornik… s necim mas pravdu ale vozim si jeste nahradni dusi mont paku jednu a nytovacku vidim jako nutnost… zalezi jak dlouhou trasu jedu a nekde v lese s rozpojenym retazem uz jsem jednou zazil…nikdy vice…

          0 0
          • pepek  

            Tak duši samozřejmě a lepení taky. Montpáku nemusím, když to vyjímečně někdy nešlo, pomohla páčka rychloupínáku. Tu nýtovačku by mi snad někdo pučil (ale když sem ju tak dlouho nepotřeboval…). Kliky dotahuju doma, ten klíč se nedá vozit, je obrovskej :-) Spíš by to chtělo kleště, zkroucenej řetěz už sem vyrobil, dále asi elektr. pásku, nebo drát .

            0 0
            • Lišák  

              Zkroucenej řetěz jsem už řešil 2×. Pomohly 3 a 4mm imbusy. Nýtoval jsem cestou taky 2×, nikdy svůj řetěz :-)

              0 0
        • Suly  

          nevim no… taková povolená klika, jeden nikdy neví, a žvejkat jí celou cestu domu nebo jít pěšky by se mi nechtělo, a imbusem z mulťáku jí v poho dotáhne. nejtovačku už sem taky využil. ale je fakt že lepení, pumpa a jeden imbus na řízení, kdybys s nim někde hnul po pádu, většinou postačí.

          0 0
        • Lister  

          asi takhle – jedotlivé klíče vždy postrácím, navíc kdybych měl vozit i klasickou 8 tak to váhově vyjde i hůř – taky už se hodila. Nehledě na to že ten mulťák má větší páku, líp se s ním dotahují věci na krev a díky větší opěrné ploše netlačí do prstů – jeden používám už několik let doma při servisování všech kol, zatím je bez většího poškození, zvykl jsem si na to tak, že klasické imbusy používám jen do blbě přístupných míst.

          Jinak na kole v terénu ladím věcí dost často – stačí třeba dělat doma něco s představcem a pak mi trvá tak 50km než najdu zase tu správnou kolmou polohu, nebo třeba sedlo (na žádném kole nevozím rychloupínáky), taky trvá než se najde ta správnáí poloha – a nejen horizontální, ale i náklon a nastavení ližin v zámku, na to vše se tohle hodí. 2× se mi povolila hlavovka.

          Navíc ten nýtovač se může hodit a somastaný nebude mít takovou velkou páku na otáčení a dohromady se samostatným mulťákem to bude vážit ještě víc.

          A k té váze – veškeré věci se přece vozí v batohu, tak proč těch pár gramů řešit.

          No a na silnici je mi to jedno, stejně tam mám 2litry vody, tak tohle už se ztratí, nehledě na to, že u silničky mi větší váha nevadí vůbec – nepotřebuji s ní skákat, nepřehazuju ji mezi stromy.........

          0 0
    • MITY  

      Tak nějakej takovej multiklíč co tu ukazoval Lister, pumpičku, duši, zámek a nějaký světlo, spíš ty prachy narvi do oblečení, tam se to nestratí ;-)

      0 0
    • Lister  

      Je zvláštní že ještě nikdo nazmínil helmu…koupit !!! i kdybys nahej jezdit měl :-D

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.