Výběr silničního kola Cannondale

66 nepřečtených
  • romachain

    Zdarec. Rád bych si pořídil silničku na občasné použití. Primární je pro mě enduro a DH, ale občas bych silničku rád provětral. Měl jsem kdysi retro kousek https://www.bike-forum.cz/…782-ex-sirer a byl jsem s ní mega spokojenej, bohužel mi ji ukradli. Měřím 193 cm, váha něco přes metrák… Zhruba se v současné nabídce orientuju, ale vybírám i trochu podle toho, aby se mi to líbilo a měl jsem z toho radost, nejen podle nejlepšího poměru cena/výkon. Rozpočet mám docela volnej, je jen na mě kolik se nakonec rozhodnu utratit. Hodně se mi líbí tento bazarovej SuperSix: https://www.cyklobazar.cz/…e-evo-hi-mod Velikost se mi zdá cajk. Oproti popisu v inzerátu je to podle mě ročník 2010. Jasně že nakonec záleží na skutečném stavu, ale předpokládejme, že bude ucházející. Rád bych si poslechnul názory na tento kousek co vás napadnou, jakýkoliv podněty. Jako dokonalej by mi přišel tento: https://www.cyklobazar.cz/…edivo-zelena ale tam už to asi bude za víc než si dovolím do toho vzhledem k předpokládanému využití uvalit… Jo a pochopili jste to správně, chci Cannondale…

    0 0
    • nooski  

      To první je SuperSix, ne EVO. Je to tuhý závoďák na galuskách a s ráfkovýma brzdama na více než 10 let staré sadě. Synapse má úplně jinou geometrii, kotouče a bude o dost pohodlnější, ale nebude taková střela.

      0 0
      • romachain  

        Jo jo, tohle vím. Ten popis u SuperSixe je jakej je, fotky ale nelžou a podle toho jak si s borcem píšu ani pořádně neví co prodává, jestli jsem to správně pochopil, tak to ani není po něm, ale po „kamarádovi“ jak psal. Ale to je mi jedno. Já mám se silničkou jen dvě zkušenosti. Miloval jsem toho ocelovýho Šírera, pak jsem měl ještě duralovýho Forta, ale ten mě z nějakýho důvodu nechytnul, ani nevím proč. Vím, že potřebuju, aby se mi kolo líbilo, pak je šance, že se na něm budu cítit dobře a budu na něm rád jezdit. Ten SS se mi líbí a myslím si, že pokud by byl v zachovalým stavu, nemuselo by mi vůbec být na škodu že má svoje roky. Neumím si asi pořádně představit omílané pohodlí/nepohodlí u endurance/spor­tovních silniček. Na pohodlí mám enduro, od silničky očekávám především rychlost. Na to Šírerovi jsem neměl problém ujet cokoliv jsem si umanul (nejsem polykač stovek km naráz) jestli to je jako informace k něčemu vztáhnutelný…

        0 0
        • skaj  

          Jsou dve veci – pohodli a jestli se na to kolo poskladas. Je relativne velka sance, ze se na „vostry“ kolo clovek poradne neposadi – bude mu dlouhy, nizky, moc predkloneni, slaby stred tela atd. Moznosti muze byt vic. A to pak z jizdy dela muceni. Navic pohodli a rychlost se nevylucuje, ale na spravne vybranem kole jde ruku v ruce. Protoze blby posed te zacne zpomalovat sam o sobe.

          Pohodli na uz vybranem kole nejvice ovlivni sirka plastu a pouzite tlaky – tohle je znat nejvic, vic nez karbon, kola… Osobne bych kolo, kam bezpecne nedam alespon 28mm plaste nechtel. a s tvoji vahou bych rozhodne koukal po bezdusich, umozni ti jezdit fakt prijemne tlaky.

          Pokud ti Sirer sedel, zkusil bych nekde splasit jeho geo, alespon stack a reach a porovnat s tim, co vybiram.

          1 0
          • nooski  

            Ten SuperSix 28mm pláště nedá.

            0 0
            • kubad  

              Jj s bidou 25mm měl sem ho

              0 0
              • skaj  

                Jo, ja vim, ale nechtel jsem to psat hned tak nahulvata, kdyz se evidentne libil:) Jenom naznacit, ze dneska je 10ATM na 23 galusce uz prezita zalezitost a jde to mnohem mnohem pohodlneji a rychleji zaroven.

                0 0
        • JakeF  

          To bych nebral už kvůli těm opletačkám, až ten „kamarád“ to svoje kradený kolo jednou objeví :))

          0 0
    • jonti  

      Nebral bych ani jedno ani druhé.

      To první je už příliš staré, moc jeté, podle tam má hodnotu už jen rámová sada a kliky, brzo bude nutný servis nebo výměna většiny komponent a kol.

      Druhé bych nebral čistě z důvodu, že silnička s takhle dlouhou hlavovou trubkou se mi nelíbí a ani se na ní nejezdí dobře. Spíš bych našel nějaký Super Six přibližně z let 2015–2018 nebo současný super six.

      0 0
      • romachain  

        Hele ani při mojí výšce ti vysoká hlava smysl nedává? Ten můj Šírer měl taky myslím docela vysokou a tehdá mi vyhovoval. Celkově je asi s těma Cannondalema nesrovnatelnej, ale pro představu aspoň rámcově… Ten Synapse je z mýho pohledu úplně snovej, i skrz to AXS, který mám čerstvě i na bajku.

        0 0
        • kubad  

          nevím kolik chce za tu Synapsi, ale je to fajn kolo, nastavené na tebe bude představec bez podložek a sedlo taky nebude moc vysoko, ten rám je spíš kratší takže nehrozí moc krátký představec , výbava je super tam to bude hodně o ceně.

          Ať ti borec nastaví výšku sedla podle tvojí hodnoty a uvidíš jak to vyjde

          0 0
        • jonti  

          Jak pise Kubad, je to nejvic o tom, jak presne ti to kolo sedne. Na druhy pohled to az tak strasne neni.

          Ja merim 187cm, nohy 89cm a u Cannondale Supersix mi sedela vic 56 nez 58.

          Ted vozim Canyon Endurace a musel jsem vzit predstavec 13cm –20st, jinak byla ta hlava az prilis vysoka.

          Silnicky se za poslednich 10 let docela zmenily, zavodni modely uz nemaji tak extremni geometrii a normalni clovek se na nich posklada bez problemu, endurance uz jsou opravdu turistika. Kdyz porovnas Specialized Tarmac SL4 a SL7, tak SL7 je oproti tomu SL4 uplne jine – vejsou se tam siroke gumy, ma nizsi stred, polozenejsi vidlici, kotouce.

          0 0
      • novas752  

        Současný supersix bych nebral ani náhodou, lupe v tom jak ve starý skříni a praská to na okraji průchodu pro hadici přední brzdy před hlavou.

        0 0
    • prodi  

      Sipersix má hodně závodní geo, po čase ti bude vadit.

      Synapse je fajn kolo s fajn příjemnou geo, pořád rychlé, akorát i při tvojí výšce bude velikost 61 myslím moc

      1 0
      • romachain  

        Ten prodejce má v nabídce ještě jednu Synapsi vel. 58. I o té přemýšlím. Pro koho by pak ale těch 61 cm bylo? Připadám si dost velkej…

        0 0
        • prodi  

          Já mám 188cm, takže pouze o 5 méně než ty a vozil jsem 58 s 11cm představcem. A sedělo mi to dokonale.

          58 u Synapse odpovídá velikosti 60 u Treku (model Domane) délkou rámu a výškou hlav.trubky. Ta 61 u Cannondale netuším pro koho může být vhodná, musíš to zkusit sám, jak se na tom budeš cítit.

          Můj skromný tip pro tebe bude 58.

          0 0
          • kubad  

            Na 193cm me efektivní délka 60,4cm prijde v pohodě a výška 59 taky.

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Tydlii  

      ráfky + karbon + 100kg ? to asi neee…

      pokud nejezdíš v polabí.

      Kamarád 85 kg si pořídil TCRko na ráfkovejch karbonech, říkam mu to upečeš – neee. Za měsíc sjíždíme z Labský do Pece, dokodrcáme dolu, no a co myslíte – ráfky vykvetlý.

      Je to podceňovaná záležitost – pro nás vysoký lidi to prostě není.

      Ten synapse je hoodně pěknej, to mi přijde jako rozumnější. Pokud se chces pohybovat v kategorii ráfkovejch kol, tak ber něco na hliníkovejch zápletech (ksyrium, ssc, zondy, …)

      0 0
      • kubad  

        Netuším co dělal ale 100kg silničářu na carbonech znám dost a žádný pruser ani v dolomitech

        1 0
      • Smazaný účet  

        „Kamarád 85 kg“ :-O Tak že se mám přestěhovat?! :-)

        0 0
    • romachain  

      Díky za všechny podněty. Hodně poctivě jsem si naštudoval co se dalo a teď mám v hledáčku tudle Synapsi: https://www.cyklobazar.cz/…rbon-ultegra Váhám ještě s velikostí. Měřím těch 193 cm a nejsu si jistej, jestli by to nebylo malý…

      0 0
      • kubad  

        můj názor – o číslo větší

        58 sem tu předělával kámošovy a to je tak 185–190cm

        poskládat se na to poskládáš, ale sedlovka do nebe a 120–130cm představec

        0 0
        • romachain  

          Bohužel to taky tak vidím, ale štve mě to, tenhle kousek je jinak ideální.

          0 0
        • Smazaný účet  

          By mě zajímalo, jak to u toho Canonu vlastně měří, ta sedlová roura podle fotky 58cm nemá ani náhodou, spíš tak 53/54, to se asi měří nějak virtuálně. Mám karbonovou meridu L/56 a tam to je těch 56 střed konec roury, na mých 190cm akorát, ale má to sedlovku 31.6, takže to působí bytelněji.

          0 0
          • JakeF  

            Snad u všech slopingovejch rámů se to přepočítává na horizontální rámovku, ne?

            0 0
            • yetti  

              Já mám u Synapse při velikosti rámu 51 délku sedlové trubky po vrch klemy cca 48cm. U té 58 to bude maximálně 55cm a to tam bude mít sedlovku až do nebes a pokud se nepletu tahle Synapse má sedlovku průměr jen 25,4, takže u těžkého člověka bych měl při velkém vysunutí docela strach

              0 0
            • Smazaný účet  

              No to mě právě není jasný, u té Meridy, taky slooping, je deklarovaná velikost rámu L/56cm a ta trubka má těch 56 cm fyzicky, nikoliv virtuáně u myšlené horizontální horní rámové trubky. Co vím, tak se „přepočítávala“ jen ta horní rámová trubka do „roviny“. Že se takhle měří i ta sedlová, to slyším prvně. Na chlapa 193 mi přijde výška sedlové roury 53cm, nebo kolik to má, docela málo. Být to MTB, tak OK, ale na silničce to vypadá divně, tím spíš se sedlovkou 27.2. Být tam 31.6 nebo 35 tak to bude saze vypadat jinak…

              0 0
          • romachain  

            Podle tabulky je skutečná délka sedlové trubky 55 cm, horní trubka pak horizontálně 57,9.

            0 0
      • Fazzy  

        Bude ti to malý. Nevím jak si ohebnej, ale pokud na tom neležíš jak Sagan, tak i při využití celýho toho komínu na fotce, budeš mít pořád hodně velkej drop.

        0 0
    • romachain  

      Pořád mi jako nejlepší vychází ta Synapse https://www.cyklobazar.cz/…edivo-zelena Štve mě na ní, že je to první bezdrátovej Red, kterej ještě není AXS, takže to neumí všechno co novější generace…

      0 0
      • cyklista86  

        Nechapu proc to ma ty kosiky uplne dole na tak velkem ramu… Se posrali ne?

        0 0
        • pawouk56  

          asi že to je víc aero, mám to taky a je to otravný, blbě na to dosáhnu přes pupek

          0 0
          • cyklista86  

            Jeste bych to chapal u kola ktere je vylozene delane na bikepacking a pod.. Aby se tam vlezla velka brasna, ale u takoveho kola to je ulet..

            1 0
            • romachain  

              Myslím že je to tak proto, aby to kolo bylo co nejuniverzálnější. Synapse má v popisu, že je připravená i na lehkej graveling, bikepacking apod. jsou tam nachystaný úchyty na blatníky a nosiče např. Mně to nevadí, zatím… Kolo je každopádně krásný a už se moc těším na teplo, nebo aspoň sucho, až ho projedu. Je v super stavu, jedinej problém jsem objevil blbý pásky v ráfku, jak jsem to pořádně nafoukal tak to prorvalo duši o díru v ráfku. Tak tam rovnou prdnu bezdušový pásky, stejně bych to časem na bezduše stavěl… Uvidím jestli vydržím s přestavbou na bezduše než ojedu ty gumy co tam jsou…

              1 0
              • TK75  

                Tak ty bidony bych myslel, že je to aby jakákoliv váha bylo co nejníž.. těžiště nízko

                0 0
                • gemini  

                  Souhlas, řekl bych, že to je tento důvod…

                  0 0
                • cyklista86  

                  Sorry, ale posunout ten kosik na te sedlove trubce o 20 cm by s tezistem nic neudelalo.. Chtel bych fakt videt fotku jak nekdo saha pro bidon na tom kole, To je komedie se natahovat az nekde k prevodniku…

                  0 0
                  • novas752  

                    Aspoň nebudeš tak ztuhlej z monotónního pohybu, v Cannondalu zřejmě myslej i na strečink.

                    1 0
                  • yetti  

                    Ty sis nikdy nešteloval tretry za jízdy?

                    Jsem celkem prcek a nejsem zrovna moc ohebnej, ale sáhnout za jízdy někam do prostoru klik mi teda nedělá problém a tak nějak předpokládám, že to zvládají i dlouháni.

                    1 0
                  • nooski  

                    Fakt máš problém se natáhnout k bidonu? Na Evu to mám stejně a je to úplně cajk.

                    0 0
      • yetti  

        tak velikost 61 ti bude v pohodě a Synapse je dobrej a hlavně pohodlnej rám

        0 0
        • romachain  

          Je to velký! Ne že by mi to bylo moc velký, ale jak to teď doma nastavuju, cítím se být spíš na dolní hranici pro tuto velikost. Skoro si myslím, že bych se poskládal i na tu menší velikost, ale takhle je to s rozumným vytažením sedlovky a je tam 100 mm představec, tak se mi to líbí. Nemůžu se dočkat testovací jízdy…

          0 0
          • prodi  

            Ja ti to rikal, ze ber 58:)

            0 0
            • romachain  

              Todle bude dobrý… Hlavně to kolo je fakt jak nový a to osazení boží a bylo za super cenu…

              2 0
          • RUSH  

            Jsem podobně velký (192). Synapse jsem zkoušel v obchodě a nešlo to. 58 – délka dobrá, ale příliš vytažená sedlovka a 61 – už moc dlouhá.. Takže nebrat.

            Vzal jsem Meridu Ride (jako první silničku) v 56 a byla super, teď mám Sculturu carbon v 58 a je taky ok. Pro mě dobrou geo má ještě Trek Domane a Canyon Endurance. Vodítkem kromě správné délky může být i výška hlavové trubky – 19 cm a výš.

            0 0
            • Jason Voorhees  

              …tak Merida má u silniček prej lehce posunutý to číslování, Corratec mám 54, Meridu 52 a je to rámově +/- stejný, rozdíl páka-sedlovka 1cm (na Meridě menší berany), takže vlastně nastejno.

              0 0
            • kubad  

              pokud si doibře pamatuju ta Synapse má 60,5cm délku takže nic extra dlouhého to není

              0 0
              • gemini  

                No z endurance segmentu, co si tak pamatuju, když jsem kolo vybíral já, je rozhodně z těch delších. Trek, Spešl, Orbea, Bianchi, mají horní rámovku tak 585–590 a reach tak 385–395 mm. Canyon Endurance má dlouhej reach, ale zase celkem postavenou sedlovou rouru. Mám pocit, že tak dlouhej, jako je tento synapse, není ani aktuální super six…

                0 0
      • jonti  

        Mam to na Canyonu stejne, kdyz tam das dva velke bidony vypada to dobre a nikdy jsem nemel problem tam dosahnout.

        0 0
        • pawouk56  

          nic jako dva velký bidony a vypadá to dobře neexistuje

          0 0
          • Honzis  

            Módní policie -) jasný že profici s mechaničákem za zadkem berou max 0,6l … Mi třeba vadi že šrouby na sedlove trubce jsou občas tak vysoko že ani do 58ramu nedám 0,7 flašku jinam než na spodní trubku. U toho synapse bych i pochopil pokud by tam dali 3srouby pro přizpůsobení.

            0 0
    • romachain  

      Tak ještě jednou díky všem, dnes jsem převzal do stáje ten karbonovej Synapse 61 s bezdrátovým redem, je v super stavu, velikost se zdá být dobrá, asi budu spojenej. V podstatě jediná věc co budu ladit bude poloha představce a pak případně zkrátím krk ať se zbavím toho komínu.

      2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.