Výběr silničky - náhrada za Cannondale Synapse 105 Carbon Disc

2 nepřečtené
  • MadMax

    Čím byste nahradili moji současnou silničku ročník 2017 Cannondale Synapse 105 Carbon Disc vel 56? Jezdím jí už pátým rokem, velikost a geometrie mi sedí, hned po koupi jsem vyměnil záplety (mimochodem dost hrozný) za DT SWISS ER 1400 + r.ú. DT SWISS RWS, čímž jsem mimo jiné vyřešil i pazvuky od brzd. disků, jinak spokojenost, ani střed BB30A nezlobí, pořád původní ložiska. Nicméně doba pokročila a pevné osy by se hodily. Aktuální Synypse mě moc neláká, spíš bych zkusil něco lehce více Sport a méně Endurance (mám i gravla). Líbí se mi Specialized Tarmac SL6 Comp. Porovnával jsem geometrie, ale zatím jsem neměl možnost ho sedlat, tak nevím jak velký rozdíl to bude oproti Synapsu? Poznám rozdíl RÚ x pevná osa? Nebude Tarmac moc velký kostitřas?

    0 0
    • milan.v  

      Není to tak dávno, co se tu zrovna koupě Tarmacu řešila.

      https://www.bike-forum.cz/…zed-tarmac-6

      "milan.v 21.6.2022 12:53

      Ta SL6 je pohodlná z hlediska pobírání nerovností a geometrií už sama o sobě. SL7 je sice o trochu aerodynamičtější, ale zase na druhou stranu rám je méně tuhý než SL6, což je možná důležitý parametr pro mě a můj styl jízdy, pro ženskou sotva…

      Když sežene někde za pěkné peníze Roubaix, proč ne, ale Tarmacem SL6 také neudělá chybu, je to opravdu fajn kolo, na kterém je radost jezdit."


      Tarmac SL6 naopak ty nerovnosti krásně zobe, je to jedno z nejlepších kol, které jsem měl v ruce.

      Jinak například Aethos, i když se to nezdá, tak má stejné rozměry, i to by mohla být fajn volba…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.