Výběr Rock Machine vs Superior

29 nepřečtených
  • Newin

    Zdravím všechny rádce,

    Zajímá mne Váš názor na kola.

    Vybírám si po x letech nové kolo, moje staré 26" s pohonem 3×8 je dost nepohodlné a nové by mělo zase pár let vydržet. Mám 80kg a 185cm takže určitě L rám. Můj nájezd je 1500 cca za rok a hledám pohodlí kvůli zádům. Jezdím lesní polní cesty šotolina a po cyklostezce dom. V ceně jsem udělal velký ústup, jako první jsem koukal po Kellys Tyke 10 tak výš už určitě ne :)

    Vybíral jsem z 2019 kolekcí:

    Superior

    vs

    Rock Machine

    U RM mě hodně láka ten Eagle v GearCalcuratoru jsem přepočítal převody a je to podobné jen o placku míň.

    Z fora jsem vyčetl, že ø30mm vnitřní nohy ve vidlici je málo a jízdu terénu by dlouho nevydržela, Sup má RS Judy Silver s 30mm a RockM RS Recon RL se 32mm.

    Pak jsem zvědavý na brzdy, teď mám Shimano M486 takové bych už nechtěl, Sup i RockM maji stejné Shimano BR-MT400 a protože jsem newbie tak nepoznám jaký je rozdíl. Jezdit sněma(stojí za něco) nebo rovnou vyměnit, případně za jaké.

    Děkuji za rady, tipy, názory.

    0 0
    • kejda  

      Ahoj, ve zkratce. Chceš fakt fulla, co váží bezmála 14,3 kilo s pedály na lesní cesty a cyklostezku domů? Využiješ to?

      S průměrem noh vidlic si nedělej vrásky, na to ježdění, jaké píšeš, jsou obě v pohodě. Sám jsem jezdil v roce 2013 Foxe 32 se zdvihem 140 mm a dával jsem mu po kulích fest, a vydržel. Se 100+ kily samozřejmě :)

      Jednoplacka je fajn, brzdy jsou obyčejné, ale můžeš je vždycky vyměnit za lepší. Zase, na tvoje ježdění by mohly stačit, a na tvoji váhu určitě. Tohle je položka na výměnu – drobnost.

      V ostatním se musíš rozhodnout sám, posed, jak ti padne do ruky, servisovatelnost ve tvém okolí atd., případně ať nemusíš pro kolo jet sto kiláků atd…A v neposlední řadě i charisma značky :)))

      0 0
    • palo7  

      jdi na to obráceně a vybírej kola 2018, 2017 a když najdeš klidně i starší. Pak můžeš mít za stejnou cenu kolo o nějaké kilo lehčí a lépe osazené

      0 0
      • Newin  

        Tak jo na výprodeje jsem se díval před nějakou dobou, nikde jsem nenašel svou velikost s ohledem na cenu a čekal rovnou na 2019. Jak se nový rok blíží tak jsou i ceny pro mne příznivější, našel jsem tedy Stevens Jura 29 2017 ale jen 18" a loňský Superior XF 919(19"), zítra budu muset skáknout do obchodu a poptat se páč stejně je to vše skladem u dodavatele.

        0 0
        • tomas.nov8  

          Jura neni špatný kolo a určitě lehčí než Blizzard, s kterým jsem teda taky spokojenej. Ale šel bych už do 2018 nebo 2019. Tam určitě najdeš 20" a už tam bude alespoň 32 Rhythm.

          0 0
    • Nutribird  

      Co kouknout na jiné značky Giant anthem ? Canyon ?

      0 0
      • Newin  

        Giant ten byl s cenou trochu jinde, ale když si řeknu přidej dva tisíce zas budeš mít lepší komponenty tak se pomalu dostanu s cenou i na toho Anthema. A Canyon nevim no, musim se zeptat mechanika jestli bude ochotný servisovat a ne vždy jsou, jak jsem se už tady dočetl.

        0 0
        • novas752  

          Bejvávalo, dneska jich jezdí tolik že by se akorát připravovali o kšefty.

          0 0
    • Fran-tic  

      Mám Blizz CRB 30 a RS Recon byla první věc, co utíkala z kola pryč tryskovým tempem :). Koupil jsem z německa fox rhythm na 34 nohách a rozdíl propastný

      0 0
    • novas752  

      Na turistiku po lese bude stačit obojí.

      0 0
      • Nutribird  

        No, jenže to kolo může začít víc bavit a začne přidávat terén a bude měnit a měnit.

        0 0
        • Newin  

          Ano na to že mám teď pružinu :D tak si nebudu hned kupovat enduro

          0 0
          • Nutribird  

            Anthem není enduro, ale celkem solidně hodnocený XC full s tím, že i dost snese. Hlavně funkční. Byl to jen tip ovšem. Full musí mít také funkční systém aby za něco stál. Hodnota a kvalita komponentů je věc druhá. Supy v hliníku kolem 2015 také praskaly. Aktuálně mohou vědět jiní.

            0 0
          • Nutribird  

            Anthem není enduro, ale celkem solidně hodnocený XC full s tím, že i dost snese. Hlavně funkční. Byl to jen tip ovšem. Full musí mít také funkční systém aby za něco stál. Hodnota a kvalita komponentů je věc druhá. Supy v hliníku kolem 2015 také praskaly. Aktuálně mohou vědět jiní.

            0 0
            • sandy1  

              Jo Supy praskaly v tom mas pravdu, ale to už je dávná minulost. První celopera a praskání byly synonymum. Tyhle nové rámy by měly byt kompletně předělány. Já koupil Supa v červenci jako moje první celopero, předtím 9 jinejch hardtailu. Ocelový, dural i Ca. Muzu říct jen to, ze ze 33tk to byl dobrej kup a ta vidle vydrží víc než jsem čekal. I když kdo ví jak dlouho. Tohle celopero mužů porovnat s manzelcinym Stevensem a mladyho endurem od Mongoose. Za ty prachy je to super.

              0 0
        • Newin  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • Libas  

      Jsou to prakticky totožný bajky, i když mám rád obě značky, tak v tomto případě bych dal přednost Rock Machine (trochu lepší vidlice, Eagle i když jen 11–50).

      0 0
      • Newin  

        A Rock Machine si nechává dělat rámy kde? Maji tam 5letou záruku tak to asi úplně cina nebude a Sup uvádí sám CZ země původu

        0 0
    • palo7  

      Něco takového…

      https://www.cyklopoint.cz/…_d45606.html

      http://www.mojekolo.cz/…six-9-600-3/

      na mojekolo i jinde mají ještě doprodeje a skoro všude se dá navíc ještě smlouvat

      0 0
      • Newin  

        A ty kola dojdou složené jak Canyon nebo stavebnice? To bych zase musel dovézt mechanikovi

        0 0
        • mattew1  

          To si slozis sam, nic slozityho.

          0 0
        • palo7  

          Třeba cyklopoint má dost poboček a v ceně kola bývá i nějaký servis zdarma. Snad dokonce dva…

          0 0
          • Newin  

            Nevypadá špatně, aj tu barvu bych zkousl. Zařadil bych ji na posledni misto výběru kvůli nejvzdálenějšímu servisu

            0 0
          • černápole  

            to mojekolo taky..

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.