Vyber powermetru na MTB a silnicku

29 nepřečtených
  • blujacker

    Zdravim,

    muzete mi prosim pomoci s vyberem powermeteru na mtb i na silnicku

    Silnicka

    Chtel bych watty pres pedaly, asi http://eshop.wattmetry.cz/…ykonu-p.html, mate s tim nekdo zkusenosti? Doted jsem jezdil na dual powertap p1, ale ty se rozbily, takze shanim nove – a jelikoz dle mereni jsem mel rozdil leva / prava max 1%, tak bude lepsi jednostranne mereni (podstatne nizsi cena). Jake naslapy jsou na ne prosim potreba, nikde se mi to nepodarilo najit.

    MTB

    Mam Scott spark 960 2019 s SRAM prehazovackou (napr zde https://www.skiandbike.cz/…ark-960-2019). Je to kompatibilni s http://eshop.wattmetry.cz/…tmetr-p.html (delka dle delky klik, ale jaky typ)? Nebo jsou i nejake jine varianty? Rad bych se s obema powermetry vesel do 34 000.

    Dekuji

    Jakub

    0 0
    • Tydlii  

      Navazuji na debatu ve zmizelém vlákně „trénujeme s powermetrem“

      Recap:

      vybírám waťák na silnici i mtb ->

      MTB – inpeak do vlastní XX1 kliky (10 500kč)

      Road:

      zabýval jsem se možnostmi :

      1. favero assioma uno (12 500kč)
      2. favero assioma duo (18 500kč)

      kde jde hlavně o polemiku zdali má duální smysl. Asi bych se klonil k single, protože budget. Ať tak či tak, znamenalo by to dvoje nový tretry (min. +5000kč), což jsou další prachy atd… [vozím spd-mtb tretry i na silnici]

      nicméně teď jsem narazil na toto:

      https://www.cyklobazar.cz/…annondale-si

      Co si o tom myslíte? pokud to chápu, mělo by to pasovat na moje kliky a měly by na to pasovat moje 53/39 převodníky? Pokud ano, tak je to samotný wattmetr za 7500kč, navíc nemusím kupovat boty, takže jsem v tom o 10 000kč levněji, než s assioma uno!

      Nějaký důvod proč bych to neměl udělat? Není to zastaralý/pro­blematický model? Něco jinýho?

      Pak taky jestli to za rok nebo dva bude ještě prodejný, třeba za 5000kč?

      Předem díky za reakce :)

      0 0
      • novas752  

        V jednom pedálu nebo jedné klice to měří jen jednu nohu a druhou dopočítává – lepší je v obou pedálech, obou klikách nebo v pavoukovi.

        Proč by to znamenalo dvoje tretry a ne jen jedny? Vždyť mtb tretry už máš, ne?

        Waťák na ty Hollowgramy pasovat bude, převodníky taky.

        0 0
        • Tydlii  

          letní/zimní :)

          0 0
        • Prazak0  

          Ano, v jednom pedálu to měří jen jednu nohu a druhá se dopočítá. Oboustranné měření může mít pro někoho smysl, jedna noha může skutečně podávat trošku větší výkon. Vycházím z toho, že ten poměr práce obou nohou bude stále stejný, měnit se to bude jen malinko. Tady je otázka, jestli potřebuje znát velmi přesně svůj výkon a nebo stačí aby to měřilo stále stejně. Co nejpřesnější čísla budou mít význam hlavně pro top závodníky, těm ty měřiče i kola kupují stáje, za které jezdí.

          Nakonec ono by to šlo i ověřit. Mít třeba měření v zadním náboji a současně v levé klice. Tuto sestavu dát na jedno kolo a sledovat, jak se měření liší. Za normální situace to pak pochopitelně mít rozdělené, na jednom kole měřit na klice a na druhém v zadním náboji nebo v pavouku.

          Watty jsou hodnota, která má smysl ve vztahu ke konkrétnímu člověku. Jistě jde porovnávat u dvou lidí výkon ve wattech na kilogram hmotnosti jezdce. Ale nemusí to zcela sedět, někdo může mít stejné nebo mírně lepší wattové hodnoty na kg a přitom fakticky pojede hůře než někdo jiný. Zkrátka myslím si, že jde hlavně o to, aby to měření bylo stále stejné, což měření na jedné klice by mělo splňovat. Samozřejmě pojím situace, kdy někdo bude s jedno nohou mít nějaké potíže a pak se to posune.

          0 0
      • Tydlii  

        .

        0 0
    • rdx  

      Tipnul bych si, ze ten linkovany Quarq bude tak 2012–13 a bude tedy mit dost nalitano ( i ta cena tomu odpovida).

      Muj prvni Qrk mi odesel po 4 sezonach (coz samozrejme nic neznamena, jen upozornuju :)

      Kazdopadne po pripadne koupi bych udelal rekalibraci se zavazim (viz youtube treba). Coz se da udelat doma, nebo je to dalsi investice u CZ distributora.

      Jinak jsem s Quarqem spokojen.

      0 0
      • rdx  

        jeste doplnim pro uplnost. Na biku mam inpeak custom na x01. V porovnani na trenazeru (neo2t) jsou kliky dokonce s mensi odchylkou nez Quark :)

        0 0
        • Prazak0  

          Musí být zcela stejné kliky? Hotové nabízí např. 105, fungovalo by to pak třeba pravou klikou Tiagra? Pokud to snímá jen na té klice, tak by v zásadě mělo být jedno, jaká je pravá klika. Samozřejmě kvůli symetrii ve výkonu dodržet stejný rozměr, tj. zejména délku kliky, ale jinak to je snad jednou?

          Uvažoval jsem o měření v zadním náboji, ale jezdívám více výpletů, takže mít to v klice by bylo z tohoto ohledu asi lepší.

          0 0
    • pavelmisar  

      Pokud máš SRAM tak Quarq je jistota.

      Na Shimano kliky buď něco na levou kliku třeba já používám 4iiii nebo klidně Stages a klidně bych zkusil i ten InPeak.

      Samozřejmě můžeš k SRAMu dát i InPeak, Stages a další wattmetry, ale mně se prostě líbí ten ekosystém SRAMu :-)

      0 0
      • milan.v  

        Stages jen poslední generaci, 3gen, viz. vlákno k němu zde…

        0 0
      • Tydlii  

        nojo, ale na toho bajka mám gxp kliky s DM převodníkem. na quarq potřebuješ dub kliky s osmidírou. takže bych musel měnit komplet. A i kdybych ty odrbaný XX1 kliky třeba za 5–6k prodal, tak jsem v tom furt za 20k. to je 2× tolik co inpeak. Jasně, taky to mám rád čistý od jedný značky, dokonce jsem si koupil i brzdy od sramu :) ale jako student úplně těma desetitisícema nedisponuju :) .

        O quarqu píšu o tom konkrétním kusu co je na bazaru na tu silnici protože je za levno… Tak jestli v tom není nějakej háček, tak do něj asi půjdu.

        0 0
    • embi  

      Ja jsem koupil power2max na Sram direct mount.

      0 0
    • Tydlii  

      díky všem za reakce, na silničku beru ten odkazovaný quarq z bazaru, je prý 2,5 roku starý. Na bajka inpeak, pošlu jim kliku, až budu dávat brain na repas.

      Ještě by mě zajímalo, jestli jsou vypovídající fitness/freshnes­s/relative effort statistiky na stravě pokud je nakrmím všemi daty (záznam s HR i Watty)? (potažmo v add-onu StravistiX?) to co to ukazuje jen z HR dat nedává smysl…

      0 0
      • rdx  

        ani netusis, do ceho se to poustis :)

        RE strava pocita z tepu, to muzes vypustit rovnou. Ostatni jsou klasicke vypocty ke kterym si budes muset neco nastudovat pokud chces s watty nejak efektivne pracovat … (nektere si strava dela po svem). Driv nebo pozdeji asi stejne prejdes na Training Peaks (minimalne si projdi jejich tut k ATL / CTL / TSB …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.