• Paul5515

    Zdravim, chci se zeptat rozhoduji se pro novou vidlici ,jezdim pouze turistiku nekdy i v tezsim terenu ,jde mi predevsim o konfort jizdy -tedy max tlumeni ,kolo mam hardtail zdvih vidle bych si predstavoval 100mm .

    a jeste jeden dotaz -slysel jsem ze nektere vidle se samy zamknou-bez zasahu jzdce pri slapani-tedy kolo se nepohupuje ,ale nikde jsem nic nenasel ,ktere konkretne vidle toto maji?

    Predem diky za odpovedi

    0 0
    • sps-punker  

      doporučuju manitou R7, mám model 2006 verzi platinum a právě u této platinum verze jee ta tebou udáváná funkce, že se sama zamyká, technologie SPV snap valve, je to funkce titanové negativní pružiny spojená s dalšími tlumícími prvky. Jednoduše Negativni (degresivní) pružina je tvrdši při menších rázech,tudíž se nepohupuje a při větších rázech je měkká.

      0 0
    • marapara  

      R7 bych v žádném případě nedoporučoval, leda tak maximálně vytuněnou, jinak je to málo citlivá spíš závodní vidlice.

      0 0
    • kubad  

      doporučuji vybírat tady: Vidlice

      podle rozpočtu buď Epicon nebo Axon ale pouze v upravené verzi – citlivost super, Lock na řídítka

      0 0
      • Xvoto  

        No tam jsem taky psal. Myslim ze vcelku slusnej dotaz na Epicona a dostal tak arogantni odpoved ze radsi budu jezdit na horsi vidli nez to od nej koupit :o)

        0 0
        • Vilém  

          :)

          0 0
        • milan1  

          Takže Xvoto, dostals přesně tuto odpověď

          Vaše jistoty (nejistoty) jsou postaveny na velice chatrných základech a na tohle se v těchto nabídkách právě hraje. Nechte se proto klidně oklamat internetovými nabídkami, když už samotný fakt, že se jedná o výprodej vidlic 2007 Vám nic neříká (váha je o 150 g vyšší). Navíc se jedná o provedení nesrovnmatelném, tedy LO, proti LOD u mne. Ono chybějící písmenko značí totiž i následnou funkci ( externí nastavení expanzního útlumu). Jinde koupené vidlice od zákazníků, kteří skočí na kdeco opravdu nevezmu a ať si vše vyřitzují ti prodejci, co takhle nabízejí. Nabídka na mých stránkách hodvoří jasně a nebude se dále zabývat vysvělováním, kde a kdo nabízí lépe, já budu nabízet jenom kompexní služby pro vidlice u mě koupené, nikoliv své služby jako doplněk podnikavých nabídek E shopů. Milan Slanec

          K tomu ještě dodávám, všude uvádím, že jinde koupené vidlice nedělám, je to především s ohledem na záruku, kterou ybch přebíral za „šikovné prodejce“ kteří se své odpovědnosti zbaví. Konkrétně na nabídku Kupkola a mylného zaměňování této konkrétní vidlice  jsem tady odpovídal již jednou a a rozdíl v nabídce loňských ročníků jsem popsal, včetně toho  jiného provedení bez expanzního útlumu.

          Tys na mne použil dotaz ve smyslu, mám na Vás doporučení ale zdá se mi, že mohu něco ušetřit, nemůžeme to udělat třeba takhle a já budu mít své výhody, když mě skvěle poradíte?

          Nikoliv nemohu a už tohle nenastarovává dobrý základ komunikace. Jinak přeju jistě spokojený nákup kdekoliv jinde, kde na jednom místě nabídnou nejlepší služby.

          0 0
          • Xvoto  

            No, sluselo by se zkopirovat i otazku, ze …aby vsichni vedeli na co jsi odpovidal…

            Dobrý den, Obracím se na vás po mnoha doporučeních z internetových diskuzí. Rád bych se zeptal jestli je možné nechat si upravit svojí vidlici a popř. kolik to stojí. Chci si koupit tuto vidlici http://www.kupkolo.cz/…07_2273.html a ve výprodeji jí nabízejí za cca 3200,– CZK, nejsem si jistý jestli je to ten samý typ jako máte ve své nabídce upravený za 5200,– nicméně chápu že se těžko dostanete na ceny výprodeje v e-shopech. Je možné si tuto vidlici koupit sám a poslat jí k vám na upravení? Jak dlouho bude úprava trvat? Popř. existuje možnost že byste jí objednal (nebo jinde obstaral) za uvedenou cenu a upravil? Kolik by to potom stálo komplet? … usudek o aroganci at si kazdy udela sam. Myslim ze jsem se nicim neprovinil oproti vseobecne etice, proste jsem se slusne zeptal… 

            0 0
            • kubad  

              osobně v odpovědi nevidím nic arogantního.

              a to co Milan napsal naprosto chápu

              0 0
              • jecnak  

                Cetl jsi to stejne co ja? Napsat mi toto nekdo, tak proste jdu o dum dal at je nabidka sebevic lakava.

                0 0
                • jecnak  

                  I kdyz nevim, zda je tam ten mail cely a ne jen kus. To co je vlozene se mi nelibi.

                  0 0
                  • vikicek  

                    Mě to taky nepřijde moc , ehm, seriózní …

                    0 0
            • RoKo  

              Hele kup si co chces ale vyladeny se neda srovnavat s originalnim… jinak ta RLD verze stoji 3800 na kupkolo a jeste to je lonsky model, kdezto Milan ti nabizi novy model vyladeny a ikdyby tak 1400 je hodne dobra cena, za to co nabizi… ;) ale delej jak myslis…

              jinak to D ti vysvetlil milan a je to celkem podstatna vec na vidlici …

              0 0
              • Xvoto  

                Dik za doporuceni, 1400 by me samo nezabilo ale proste jsem zvykly na slusny pristup a neminim si odvykat :o))

                0 0
            • Polo21  

              myslim ze pan Slanec musel uz za svoju podnikatelsku karieru zazit hromadu takychto divnych dotazov a tak by som sa ani necudoval ze sa obcas musi poriadne zdrziavat aby potencionalneho zakaznika neposlal rovno do ****** :o)

              mimochodom, prave mam u Milana objednanu jednu vidlu takze viem akym stylom odpovede na maily pise, a musim napisat ze v nich nieje nic za co by som mu nemal prejavit doveru, ani nic co by sa mi na nich nepacilo alebo ma dokonca urazalo

              Paul5515; ak sa rozohdujes pre kvalitnu vidlu. urcite si postav ako hlavneho konkurenta vidlu od Milana

              0 0
        • chico*  

          Hned po zaregistrovani toto?? Ani sis nestih vyplnit profil,co?

          0 0
          • jecnak  

            Aha, tak tim se nektere veci vysvetluji.

            0 0
            • milan1  

              Předpokládám, že mnoho stálejších zákazníků ví moc dobře, jak přistupuju ke službám odvolávat se právě na tohle v okamžiku, kdy se hlídá na prvním místě každá koruna ale nebudu a nebudu ani vysvětlovat, že když někdo vede dotaz i slušnými slovy, tak jeho význam může být velice neslušný. Jestliže někdo s minimální snahou Vygoglí nejnižší cenu na podobný název, tak proč já bych měl řešit a vyřešit problémy se vznikajícími omyly? Dotaz byl zodpovězen a odpověď byla diktována samotným stylem dotazu. Kdo chce koupit a kde ať se obrátí tam, kde nalézá důvěru. Když má důvěru jenom pro dotaz a nákup volí jinde je to velice neseriózní. Vidlici ostatně chce kupovat na základě toho, že má funkci, kterou dostane ode mne. Nepřesvědčil ho tedy onen prodávající ale výsledek, který očekává. Prodávající u kterého se chystá nakoupit mu neposkytl ani nástin informací, které požaduje ale já jsem údajně viník, když jsem mu dle něho neuctivě odpověděl. A odpověděl jsem na všechny dotazy, které se jinak nesnažil zjistit. Tak kde že je etika? Dělám rád pro lidi, kteří mají jasno a obrátí se vždy s důvěrou. Obkliky, jak co nejvíce získat po stránce informační a jakékoliv jiné do tohoto nepatří.

              0 0
              • jIrI___  

                Ale ne každý zas má o vidlicích a tvých úpravách přehled. Na člověka, který nemá ve vidlicích přehled může tvoje odpověď působit zbytečně agresivním dojmem a ponižováním ostatních prodejců. Kdybych nechodil na B-F a nevěděl o tom, že o těch vidlicích fakt hodně víš a dáváš si s jejich úpravami záležet, tak by mě takováto odpověď odradila od koupě vidlice od tebe.

                0 0
              • jecnak  

                Odpovim emailem.

                0 0
      • Paul5515  

        diky uz jsem se tam dival, docela zajimave a lakave , a cotrba reba SL ? jake to ma vlastnosti? je to spise pro zavod nebo zehlicka?

        0 0
    • goboloco  

      Co zkusit třeba Rebu SL za nějakou sympatickou cenu. Dá se pořídit za docela dobré peníze a je to solidní vidlice na dlouhou dobu. Jinak 100mm je určitě dobrý krok vpřed. Vozil jsem 80mm a nyní mám 100mm a je to znatelně lepší.

      0 0
      • Paul5515  

        a jak je to u te reby s tim komfortem? take nad ni uvazuji ale nevim jestli to nebude dost tvrde.

        0 0
        • MlokCZ  

          Reba je v originále poměrně citlivá, ve srovnání s jinými vidlicemi v originálním stavu je na tom dobře. Průměrný odtrh jak už píšu níže bývá kolem 10kg (upravené vidlice jako Epicon, Reba a pár dalších se dostávají na odtrh 5kg – to pro srovnání).

          Ale je v originálním stavu opravdu hodně progresivní (mírná progresivita je velká výhoda vzduchových vidlici oproti pružinovým, ale příliš velká progresivita se stává naopak dost velkou nevýhodou).

          0 0
        • marapara  

          Reba je celkem slušná žehlička, je hodně citlivá, ale její chod je kapku progresivnější, než má třeba Recon nebo RVL

          0 0
    • jecnak  

      Cena?

      0 0
    • kesu  

      doporucuju RS Recon nebo RVL Coil,v neupravenych verzich se jedna o jedny z nejcitlivejsich vidlic na trhu(lepsi je asi 32 van).Jinak me nenapada nic,co by bylo nejak extremne lepsi.To ze nechces upravenou vidlici kvuli osobnim nesouladum chapu.Ja bych ale bral spis v potaz problem se zarukou(setkal jsem se uz jak u manitou,tak RS i u foxe k vyrobnim zavadam,ktere vedly k vymene za novou).

      Situace je jina,pokud si opravdu labuznik ktery vi presne co chce a dokud to nebude ono nebudes spokojenej a nebo pokud si lehkej (rekneme pod 70–65kg).pak se ukazuje ,ze aby vidle chodila jak ma,je uprava jedina moznost.

      Pokud si ale normlani uzivatel,troufam si rict,ze rozdil odtrzeni cca 8kg a 4kg coz je plus minus Recon coil versus zde uvedeny grafy upravenejch vidlic(rad bych poznamenal ze dostat se na ty 4kg je vykon) neni az tak velkej.A tlumeni vidlic v cene tech cca 6–8tis je podle meho na dostatecne urovni zvlast na 100mm zdvihu.

      0 0
      • MlokCZ  

        Pružinový Recon může mít odtrh mnohem větší, hrozně záleží kus od kusu. S odtrhem kolem 8kg budou jen ojedinělé nejlepší kusy.

        Naopak se už objevil i pružinový Recon s odtrhem 15kg (a to byl skoro nový, tedy nebylo důvodem, že by byl jetý a neudržovaný).

        A celé je to zhoršené pružinou, která díky průběhu nikdy nebude tak žehlivá, kvůli strmějšímu průběhu v první polovině zdvihu (a tohle udělá ještě více než malé rozdíly v citlivosti). A k tomu komplikace s výměnou pružiny.

        Já bych do ani jedné z těch pružinovek určitě nešel.

        Pokud něco v originálním stavu, tak určitě bych vzal raději RVL ve vzduchové verzi. S citlivostí na tom bývá ± stejně jako ta pružinová verze + průběh vzduchu, i když samozřejmě opět se liší kus od kus.

        Většinou se ale všechny RS (jak pružinové, tak vzduchové) drží kolem 10kg, což je tedy na vidlici v originálním stavu velmi slušné.

        Rozdíl neupravená/upravená RS pozná úplně každý a to zcela okamžitě, ještě jsem se nesetkal s nikým kdo by to nepoznal. Naopak jsem se setkal s tím, že i když dotyčný moc vidlic nejezdil, tak po úpravě se mu ten rozdíl zdál cca stejný jako předtím přechod na tu RS s úplně mizerné vidlice. Manželka rozdíl poznala také okamžitě a ta také není žádný znalec vidlic a moc jich nikdy nejela.

        A Vanilla nová na tom také není zázračně, ta komprese to celé výrazně zhoršuje (+5kg k odtrhu navíc u RLC, u RL ještě horší).

        0 0
        • Paul5515  

          dekuji vsem za odpovedi, jeste si to necham projit hlavou a pak se rozhodnu.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce