Výběr nového / starého kola

4 nepřečtené
  • kanick

    Ahoj,

    rád bych místní odborníky a nadšence požádal o radu při výběru nového bicyklu.

    Určení: Rád bych na kole jezdil do práce (3× týdně 5km) a na výlety (1× týdně cca 50 km). Na kole jsem 10 let neseděl (minulý týden poprvé). Chtěl bych jezdit z 95 % po silnici a cyklostezkách. Chtěl bych ale abych si nevymlátil zuby když vjedu na dlažbu nebo kočičí hlavy. Mám raději vzpřímenější posed.

    Postava: 183 cm, 85 kg

    Budget: Držte se, je to plus minus 6 tisíc korun, může trochu víc pokud to bude stát za to. Kolo totiž nemám moc kde uschovat, takže bude bud venku na dvoře u známého nebo ve sklepě, kde se pravidelně krade, takže dát víc jak třeba 9 je risk.

    Shrnutí: Ano pravděpodobně chci zázrak, který umí po silnici a vyjedu s ním kopec a nrozpadne se po prvním výletu. Volba je tedy bazarovka. Jak jsem už ale zmínil, nerozumím kolům a nevím co hledat. Myslel jsem si na Gravel, ale bazarovek moc není v mém budgetu. Nevím jestli trek není overkill na silnice. Silnčka má nevyhovující posez. Pokud mě pošlete do háje, pochopím to.

    Možní kandidáti ?:

    Triban rc 100 Decathlon

    Trek Decathlon

    https://www.facebook.com/…03695446667/

    https://www.facebook.com/…70115683870/

    https://www.facebook.com/…68184229607/

    https://www.facebook.com/…99460149246/

    Díky všem alespon za přečtení

    kanick

    0 0
    • Johny_r  

      Za 6000 můžeš koupit v podstatě cokoli, co seženeš a co Ti bude vyhovovat rozměry. Nové kolo za tyhle peníze bude absolutní supermarket s kompromisy úplně všude. Nemá cenu řešit nějaké detaily, bude to bída. Další možnost je bazar, kde se za ty peníze dá koupit buď novější nic moc kolo nebo hodně staré, tehdy třeba i dobré. Oba případy Ti poslouží, ale pokud se v tom nevyznáš, je bazar riziko.

      Pokud důvodem té požadované ceny je jen to, že hrozí odcizení, zamyslel bych se nad zabezpečením. Existují řetězy, které povolí jedině flexou. Já být zlodějem, tak bych dost váhal rubat něco 5 minut flexou a vzbudit půl vesnice, abych získal nějakou plečku. Samozřejě to není zadarmo.

      Jinak hned vedle je tu vlákno, kdo člověk shání kolo za do 10k. Myslím, že tam bude dost užitečných informací.

      0 0
    • Gwaihir  

      Ještě existuje pojištění. Ale asi ber cokoli, co tě zaujme.

      0 0
    • t29  

      Nevím jaké máš zkušenosti s ježděním nebo servisem… Napřed si osahej rozdíly mezi silničním a trekingovým kolem – někdo silniční berany chválí, někdo se jich bojí. Počítej s tím, že ani silnička, ani treking nebudou na dlažbě a podobném „terénu“ pohodlné a že to budeš vždycky muset přetrpět, a u trekingu tomu ani odpružená vidlice nepomůže, zejména ne v téhle cenové kategorii.

      Zajdi do Decathlonu, poptej se na možnost vyzkoušení silničky, podle toho uvidíš. Taky počítej s tím že servisovat kolo budeš muset sám, abys ho měl opravdu denně připravené.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.