Výběr nového kola - žádost o radu

19 nepřečtených
  • MrazyC

    Dobrý den,

    rád bych se s Vámi poradil ohledně výběru nového kola pro moji maličkost… Do dnešní doby disponuji MTB Kellys Magnus 21" – kola 26" (je mu už 8 let) a pomalu odchází do věčných lovišť, avšak počítám s tím, že by ještě mohlo případně jezdit např. do práce. Měřím 188cm, vážím nyní 110 kg (normální váha je 100 kg), najezdím maximálně do 3000 km/rok v poměru asfalt, zpěvněné polní cesty, obtížný terén (lesní cesty) – 70/20/10. Rozpočet mám plánovaný 20 000 Kč +/- 2000 Kč. Dost se na svém obstarožním Kellysu nadřu, proto teď nevím, zda si vybrat znovu MTB či Cros? Prosím o radu, např. zda se vyplatí koupit MTB s 29" koly s pneu pro silnici + na převlíknutí pneu do terénu či rovnou koupit nějaké crossové kolo? Ze zástupců crosových se mi líbí např. Merida Crosswax 500 Silk, ze zástupců MTB se mi líbí např. Cube Attention 29.

    Vím, že pro moji váhu jsou důležité parametry rám, vidlice (asi vzduchová), dvojité ráfky, nerezové dráty, uložení. Má někdo nějaký tip, či odzkoušený přímo nějaký typ? Nebo se vyplatí kontaktovat přímo zde uváděné stavitele (např. Scalar) s žádostí o nějakou nabídku? Moc díky všem předem

    0 0
    • karliner  

      O radu se nežádá, o radu se prosí.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ma tohle tema je tu desitky vlaken. Dej hledat MTB 20–25k.

      0 0
      • MrazyC  

        Moc díky všem, ale já stále nevím, jestli je pro mne lepší MTB nebo CROSS s ohledem na váhu a způsob jízdy. Prosím o Vaše názory, díky!

        0 0
        • scalar  

          Pokud chceš kotoučové brzdy, máš přes 100kg a chceš občas jezdit i v obtížném terénu, tak bych se už kvůli robustnější vidlici přiklonil k 29er kolu na rychlých pláštích. Je celkem možné, že s kvalitním kolem Tě to začne bavit víc v terénu a budeš na to mít do budoucna dimenzované kolo.

          0 0
          • MrazyC  

            pro mne robustní terén znamená stezka kolem vody s občas kořeny atd…žádný sjezdy nic takového, už jsem starší člověk:-)

            0 0
            • scalar  

              Jakmile přijdou kořeny a kameny, tak kombinace 100kg+ a kotoučové brzdy nejsou pro crossovou vidlici ideální.

              Pro staršího člověka je asi spíš prioritou pohodlí než rychlost, tak je na to také dobré při výběru přihlížet.

              0 0
    • dalimil  

      Já se nepovažuju za místního znalce, takže jenom poznámku, po dobré zkušenosti se Scalarem, bych už do seriovky nešel.

      Vyměnil jsem 26" za 29" MTB od něj (± tvoje cena ) a jsem nadšený rychlostí jízdy a elegancí s jakou zvládne rozbité polňačky. Torchu huř zvládá rychlé a točité traily, ale nejsem si jistý, že to není jezdcem :-). Ale 90% toho co jezdím se mi teď jezdí lépe.

      Jsem si jistý, že na crossu bych to co jezdím zvládnul také, ale mě se prostě crossová kola nelíbí.

      0 0
    • Erknold  

      hlavně když koukneš na dovozce vidlic Suntour a vidíš, že krosová vidlice NRX je o 1500 Kč dražší, než Raidon, který má navíc silnější nohy, jinak je snad stejnej, tak bych třeba teď do krose nešel a nechal to postavit na formátu HT29.

      To že jsem nějak tak poznal, že mě více baví jezdit mimo cesty neberu, to je moje blbost, že jsem v průběhu užívání změnil požadavky na kolo :)

      No a najdi sériového krose s vidlicí NRX-E. Nemáš šanci ve 20 000.

      jinak také jezdím na kole od Scalára, jelikož jsem kolenovrt na to platit sériovku a mám ho kus od baráku :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.