• jirak

    Rád bych si do sezony pořídil nové kolo, ročně najezdím kolem 5000km, většinou cyklostezky, sem tam obrubníky v Praze do práce, lehčí terén vyjimečně.

    Moje výška je 182cm, cenově hledám kolo kolem 30k.

    • varianta 26 nebo 29" – stále váhám, zda pro muj typ jízdy a v této cenové kategorii bude 29" přínosem
      • carbon – má smysl ho vůbec uvažovat v ceně kola do 30k ?

    A teď, co mě zaujalo:

    • RB CRR Team

    http://www.rb-bike.cz/…/78/crr-team

    • FOCUS Limited Carbon 2012 – 29 990

    http://www.sport-core.cz/…on-2012.html

    • Merida Carbon FLX 900 D – 2008 – nebude problém v tom, že už je to hodně starší ročník kola ?

    http://www.bikeranch.cz/…-900-d-2008/

    váš názor ? díky

    0 0
    • Azmir  

      Focus jednoznačně a bez debat.

      0 0
    • raceman  

      a mejla mas? .)

      0 0
      • jirak  

        Focus je mimo, už mají pouze velikost M …

        0 0
        • jirak  

          nakonec se mi přeci jen podařilo sehnat Focusu ve velikosti L a naprostá spokojenost.

          Díky všem za reakce.

          0 0
          • tri-man  

            Prosím tě jak máš dlouhý nohy? Chci to samé akorát v M koupit přítelkyni a v obchodě mi tvrdí, že ji bude velký. Ona mám 170 cm a od rozkroku na zem 76 cm (rovnoběžná vzdálenost se sedlovkou mezi pedálem v dolní uvrati – vrškem sedla je 86 cm). Nejsem z těch jejich tabulek moudrý, protože se mi zdá, že M, je v reálu 19" a ne 17"… Viz.

            http://www.profisport.cz/…-Carbon-2012

            Ale jestli ty máš 184 cm a jsi spokojen s L, tak si říkám, že ji to M být musí. Bohužel do krámu ji vzít nemůžu, protože je na druhým konci republiky a nikde u nás už tenhle model nemají.

            0 0
            • jirak  

              Focus uvádí velikost rámu L = 52 cm ~ 20,5". Měřím 182 cm, délka nohy ~83cm a L-ko je v pohodě.

              0 0
      • maajkee  

        Musí mít přeci ty vole mail když se sem zaregistroval! :)

        0 0
    • o5majkl  

      Čau,

      Focus byl v tomhle případě asi favorit, maj moc pěkný rámy a je tam Foxka… Pak je otázka jestli karbon nebo ne, ale to si musíš rozmyslet spíš Ty.

      Přijď k nám do Bikeranche hodit řeč ;-) já jsem teda z Krejcárku, maj to kluci v Čakovicích, ale to je jedno.

      Mrkni ke mě do profilu. Tenhle rám jsem jezdil dva roky po sobě a zatim byl nejlepší co jsem měl. Pak jsem měl 3× po sobě Kellys a je to rozdíl. Kellys sice neni žádná hitparáda, ale ten Meriďáckej rám je fakt dobrej.

      Jinak oproti RB jsou výhody celkem jasný – rám, vidle, komponenty. Sice vyšší cena, ale i tak se tyhle dvě kola zrovna moc porovnávat nedaj.

      Běž si na tom zkusit zajezdit a uvidíš sám.

      Michal Kohoutek Bikeranch

      0 0
    • shark.jd  

      Přiživím se. Také koukám po kolech v této hladině. Zaujala mě tato tři kola.

      http://www.cyklonemcik.cz/…carbon-xt-30

      http://www.haibike.cz/…cm-2012.html

      http://www.polygonbike.cz/…2–0-dt-swiss

      Zatím se mi asi nejvíc líbí ten Haibike. Co myslíte? Předem díky.

      0 0
      • Azmir  

        Jak bych je seřadil podle výbavy: 1) Polygon 2) Spyder 3) Haibike. Ten polygon má carb. rám, což je hlavní výhoda oproti těm ostatním, spyder je na komplet XT, což je sice lákadlo, ale carb. rám by měl vyhrát navíc má „jenom“ epicona a haibike je na hliníku a z XTčka tam jsou tak možná kliky a přehazka a zbytek osazení nenadchne.

        0 0
        • pendergast  

          Aj Spyder má carbon rám, tapered krk (myslím), možnosť vybrať si komponenty, ale horšiu vidlicu a mňa osobne nenadchla žiadna z ponúkaných variant kolies.

          0 0
          • shark.jd  

            Mohl bys tedy prosím uvést nějakou alternativu?

            0 0
          • Azmir  

            Vidíš úplně jsem zapoměl že ten spyder je taky carbon, ptoom bych vzal jeho, epicon funguje taky slušně a ušetříš mnoho tisíc za servis foxu. Co se kol týče, podle mě po domuvě ti tam asi pan němčík hodí jaké kola budeš chtít, ale imho v téhle ceně bych kola zrovna neřešil, všechny 3 kola budou mít kola s hmotností nad 2 kila, pokud bys tam chtěl něco aspon okolo hmotnosti 1800g aby sis aspoň trochu polepšil, mohlo by to znamenat klidně příplatek okolo 4tis i výš.

            0 0
            • shark.jd  

              To sedí, u Němčíka příplatek cca 4k za Shimano MT55 s 1850 gramů. Vyplatí se to? Díky

              0 0
              • Azmir  

                Já tam vidím jenom 2tis. a navíc si myslím že se to nevyplatí, když už jiné kola, tak aspoň UST MT-65, než MT55 to tam radši nechat to, co tam je.

                0 0
            • Topol  

              U toho Polygona jsou v této ceně výrazně nejlehčí kola. To vidím jako největší výhodu. U těch DT swissů udávají hmotnost 1715 g.

              0 0
              • Azmir  

                Ono označení za X u DT swiss udává váhu, takže ty Dt swiss kola budou s hmotností okolo 1950g bez upínáků, nevím kde si přišel na 1715, ale možná že změnili systém.

                0 0
                • Topol  

                  Není to tak úplně pravda,u nových modelú ta váha odpovídá spíš velikosti 29 a ještě se to dost liší i šířkou ráfků a 5% výrobní tolerancí ,takže i hmotnosti ve stejném rozměru jsou dost odlišné. Tolik teorie,ale ještě jsem je neviděl. Na tom Polygonu je tam ale mají uvedený jako alternativu místo ST.

                  Takže X 1900 Spline má údajně 1910 g ,ale ve velikosti 29.

                  0 0
    • -Stalin-  

      Já jezdím Meridu,konkrétně model 2012 XT-D Lite.Nemůžu na to kolo říct ani půl slova.

      k tvojím otázkám – 1) varianta 26" nebo 29" ? Na toto je odpověď taková – zajdi si někam do shopu a vyzkoušej co ti víc sedne.

      – 2)Do carbonu bych v této cenové relaci určitě nešel,nebude to kvalitní zpracování,radši zvol nějakou lehkou slitinu hliníku,mně ta Merida váží něco přes 11 kg.

      0 0
    • Hynous  

      Nechci zakládat nové téma a tak se přidám tady. Uvažuji o novém kole v této cenové relaci v celoperu, jezdím převážně cross country. Zatím mne zaujaly tyhle dvě.

      http://www.ctm.sk/…/rocker-3–0/

      http://www.author.eu/…a-ray-3–0–9/

      Co myslíte který? Nebo nějaký jiný návrh? Předem díky.

      0 0
      • Hynous  

        A-ray ?

        0 0
      • pocestny  

        Author má carbon rám, takže ošidili zbytek, geoška se mi líbí, až na úhel vidly. Ale u 100mm XC kola je ten úhel normální. V nabídce je za stejnou cenu líp vybavený A-ray 2.0, který má duralový rám. A ten bych měl radši…

        CTM je vklidu bike, ale zdá se mi podivně krátký, což se snaží dohnat dlouhým představcem. Možná ti taková geoška sedne, možná nesedne – Ty musíš vědět, co chceš.

        Polygon má na obrázku úplně jiný bike, než je v popisu, a je to taková kojotská skladba součástek. Čekal bych od polygonu mnohem lepší osazení.

        Kdyby se mi na CTM dobře sedělo, asi bych mu dal přednost před tím Authorem. Ale doporučení připlatit si na Canyona nebo něco jiného (třeba došetřit prachy a koupit až v zimě) mi přijde rozumnější.

        0 0
    • Hynous  

      Tak jsem zhlédl v obchodě CTM i Author a projel se na Specialized epic. První dvě byly spíše zklamání, Epic byl super, ale ta cena je až příliš. Takže podtrženo sečteno dám na doporučení a tuhle sezonu dojezdím na své stařičké Meridě a s novým rokem pořídím Canyon.

      Díky za radu.

      0 0
    • Marionos  

      Co bys říkal na X Calbier 9 ? Za 29 ho mají v Eurobiku, tedy do tvýho rozpočtu by se to na klid vlezlo. Já mám z jejich obchodu FUEL EX 27,5 a jezdím s ním až na výjimky teď v léte skoro denně.

      0 0
    • jarkh  

      Zdravím. Abych nezakládal nové téma, dovolím si využít tohoto k položení dotazu.

      Doposud vlastním již ani nevím kolik let stařičké kolo poskládané na rámu Kellys Quartz 26" v komponentech alivio + částečně deore, ještě V brzdy, avšak už by to opravdu chtělo něco nového.

      • Považuji se za rekreačního cyklistu s ročním průměrem max. do 2000 km (s novým kolem plánují jezdit rozhodně častěji),
      • výška 180 cm, hmotnost 95 kg (pravda, děsně moc, musím na tom zamakat :D ),
      • terén převážně cyklostezky, náročnější terén velmi výjimečně.

      Co se výběru týče, jsem opravdu laik, neorientuji se v tom. Strop jsem si stanovil na 30 000. Rozhodně tedy neuvažuji nad celoodpruženým kolem, ani carbonovým rámem.

      Nebránil bych se opět klidně skládanému kolu avšak ještě jsem se nerozhodl zda na rámu 27,5" nebo 29", výška asi tak 19"? S ohledem na mou hmotnost by to asi chtělo solidní brzdy, ale kotoučovky jsem nikdy neměl.

      Co jsem tak hledal na netu, zaujalo mne asi tak leda toto za 28 000: „27,5“ MRX SOREX 2016 RÁM 19,5"":http://kola.bsv.cz/…am-19-5.html

      Komponenty by snad ušly, jak je na tom ale kvalita rámu či vidlice, to nemám tušení. Převody rozhodně upřednostňuji 3/10.

      Za rady, tipy a názory předem moc děkuji

      0 0
      • tomas.nov8  

        Zdravím,

        já teda osobně teď testuju Explosion 70, který je na XT 2×11 a osobně bych asi klidně šel do jednopřevodníku. Ale pokud trváš na 3×10 a cenová relace do 30 000 + jak píšeš, že nejsi žádný maniak, co najede mraky km ročně. Tak rozhodně doporučuju tohle http://www.baseshop.cz/…-mat-zelena/ . Sice je to 2 roky starý model, ale za 20 000,– máš skvěle osazený kolo a je to 3×10 (což ty upřednostňuješ). V tomhle obchodě ho maj i na krámu, být tebou zkusím tu velikost, podle mě by ti mohla být a 10 000 ušetříš. :)

        0 0
    • MastFort  

      To co jsi poslal má 2×10. I když píšeš, že bys preferoval 3×10. Jinak pokud by si neměl problém s dvou-tácem. Tak bych se kouknul po biku Cube Race one 2016. Ale nevím jak jsem vyprodané a kolik jich ještě zbývá. Je tedy mírně dražší než 30k tuším že stojí necelých 31k. Ale zase je komplet osazen novým XTčkem vč. brzd. A převody 2×11. Dále sedlovka 27,2 což bych také viděl jako + k pohodlí. A také má lepší vidlici oproti tomu co jsi poslal.

      Ohledně výšky tak jsem měl 27,5" rám 20" a měřím 175cm a bylo mi velké. Teď jsem koupil již 19" a je to akorát opět 27,5". Takže za mě když půjdeš do 27,5" tak vem o číslo větší rám oproti 29". Případně naopak.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.