Vyber MTB 11-18kc prosim o pomoc

30 nepřečtených
  • tomikimposs

    Dobry den vsem,

    vybiram posledni cely mesic MTB pro me, na zacatku jsem nevedel nic, dnes jsem toho uz slysel hodne. Neco davalo smysl, neco ne, prodejce je prodejce a chce to prodat ze ano.

    mam 190 cm , 85 kg.

    Udelal jsem Excel tabulku, kde jsem vypsal me favority, dulezite parametry a linky na specifikace.

    Prosim kohokoliv, kdo ma dobrou radu.

    Moje rozhrani je 11 – 18 , chci nejlepsi pomer cena/vykon/dlou­hodoba vydrz

    http://docs.google.com/…2DuT-Hs/edit?…

    0 0
    • Krejca  

      Z toho co tu máš ten Max,jinak máš rozmezí kde se láme chleba a kola za 18 už bývaj jinde než za 11 to je asi jasný.

      0 0
    • tomikimposs  

      Nemusi to byt jen co tam mam, necham si rad poradit.

      Zapomnel jsem uvest : 29 kola , Polovina polnacky a lesni cesty, polovina mesto – silnice, ale i patniky, trava.

      Nejvic mi asi jde o onen uvadeny pomer, snad nechci moc kdyz chci za svoje penize to nejlepsi :)

      0 0
      • Mysee  

        Pokud ty peníze máš, tak něco ve stylu maxbike, vzduchovka, Deore, aspoň 3×9. Za 11 se s tím budeš víc trápit a neužiješ si to tolik.

        Jinak ještě můžeš mrknout na www.cyklonemcik.cz, tam se dá sehnat nejlepší poměr výbava/cena, pokud chceš něco z místního krámu, tak ten maxbike.

        0 0
      • Erknold  

        A nebo zkus nějakého stavitele, tam většinou je cena výkon nejlepší. Z Brna byl asi Hnoj, Patar a kdo ví.

        0 0
        • Dunde.e1  

          Vlastním asi dva měsíce Maxbike Taupo 29" 21rám s vidlicí Raidon RL-R. Mám ujeto už 1000km a zatím kolo drží, nyní budu preventivně měnit řetěz, což je však běžný spotřební díl. Vážím 100km a jezdím převážně lesní cesty, občas nějaký sjezd po kořenech, průjezd bahnem…

          Neměl jsem možnost se svést dlouhodobě na jiných kolech, takže nemám moc s čím srovnávat, ale pokud bych měl najít nějaké chyby tak trochu mne překvapila nízká tuhost rámu na zadní vidlici (v hodně prudkém výjezdu se občas podaří, aby si plášť zadního kola škrtl o vidlici, ale je to i o stylu šlapání). A u přední vidlice jsou malé vůle, které však na ni byly už od novoty…takže možná je to běžné.

          Jinak doporučuji si vyměnit pedály za Feimin FP975. Pláště mám RapidRob které také hodnotím jako velice dobrou volbu cena/výkon/vzhled :-) .

          Co se týká ceny kola, tak běžná ceníková je dost vysoká, ale prodejci v kamených prodejnách také chtějí prodávat, takže bych obešel okolí a zeptal se, třeba ti dají nějaký bonus.

          Zpětně, když jsem se v kolech začal malinko orientovat, bych se asi nebál koupit kolo od stavitele. Většinou opravdu nabídnou lepší výbavu za nižší ceny, občas mi ale připadá, že to super kolo něčím zmrší, buď hroznou barevnou kombinací, „plastovými“ plášti, nebo něčím podobným, což kazí výsledný dojem.

          0 0
          • tomikimposs  

            Diky za super recenzi na Maxbika ! Prave ten mi nejvic lezi v hlave, vsichni rikaji vzduch vzduch, ja teda nic moc nepoznam.. Ohle ramu, mas standartni M509 nebo priplatkovy M709 ?

            0 0
            • Dunde.e1  

              mám základní rám M509 velikost 21" (měřím 191).

              Popravdě, když přemýšlím nad tím kroucením, tak si nejsem jist zda za to může rám, nebo kola. A všiml jsem si toho hlavně ze začátku, teď mám možná více sil, tak asi šlapu šetrněji a více frekvenčně…nyní i když se mi v prudkém stoupání nadzvedává přední kolo, tak neslyším, že by se plášť otřel o rám. Pláště jsou široké 2,25"

              Jinak bacha, Taupo není komplet deore. Převodník s klikama jsou acera a náboje kol jsou alivio. Nejsem si jist jak dokonalé to má krytí ložisek, ale prodavač mne ujišťoval, že jsou ty ložiska dobře kryté, že se o ně nemusím bát, tak snad něco vydrží.

              To druhé kolo na fotce je Maxbike Virunga s 15" dámským rámem.

              Jestli budeš chtít ale hledat za ty peníze (zvlášť ceníkovou cenu) lepší kolo, tak jej určitě najdeš. Jen pro inspiraci, zde je za tu samou ceníkovou cenu to samé kolo, které je ale již osazeno příplatkovou vidlicí, klikama…

              http://www.cyklonemcik.cz/…aupo-29–2014

              Takže bych očekával od prodejců podobný přístup.

              0 0
          • Dave-geo  

            Co se stavitelů týče – ono když už s cenou nemůžeš jít níž, tak je občas lepší tam vrazit lepší vidlic (= komponenta „na furt“) a ušetřit na spotřebáku (=pláště)

            Po sezoně koupíš dvě gumy za 1200 a další rok si na tom kole užieš jště víc..

            0 0
    • antt  

      ještě to seřaď podle ceny, takhle se to tváří nepřehledně jak bláto na jedno brdo. Nad bazarem jsi nepřemýšlel? Dá se sehnat slušně, já třeba jednu bazarovku hrkám už 15 let :) Dá se to

      0 0
    • kamil_s2  

      Ahoj, mám Maxbike Malewi 29" asi rok. Nechal jsem si na to dát proti základu rockshox XC30 vidlici. Stál 13,5 (ceníková asi 16). Nejsem moc přes techniku, chci prostě jezdit a moc se o kolo nestarat a když už se něco podělá, tak aby to nestálo moc vyměnit. Zatím se zdá, že tohle kolo mi to splňuje. Mám 185/95, jezdím kromě zimy víceméně denně. Zatím jsem jenom měnil řetězy. kamil

      0 0
    • tomikimposs  

      Vsem moc Dekuji za podnety, zkusenosti, nazory ! Chtel jsem Vam sdelit vysledek a viteze a dle meho nazoru nejlepsi MTB co ted je v pomeru cena/vykon. Chapu, ze je nejlepsi velice relativni, ale osobne jsem na tento pomer velice narocny.

      Google Docs excel link updatovan.

      Na 2. miste se umistil onen Maxbike, ktery mi byl nabidnut za 18k s lepsim 700 ramem a jako jedinej mohl mit vzduchovou vidlici a nejvetsi cas s Deore osazenim.

      Vyherce : Specialized Rockhopper 29

      Hlavni duvod : Dokonaly ram v dane kategorii s dozivotni zarukou a sleva z cenikove 17,5k na 15,3k.

      Shrnuti : Ano, nema sice Deore, ale rozdily mezi Deore, Alivia, Acera 2014 jsou tak miniaturni, ze to nema smysl moc resit, stejne vyrobce uvede pouze cast, ktera se mu hodi, tzn jedna cast Deore, zbytek nizsi.

      Vidlice je XCM, neni to sice ani nejlevnejsi vzduchova SR ani o chlup lepsi pruzinova XCR, ale osobne jsem rozdily mezi timto vzduchem a touto dobrou pruzinou vubec necitil. XCM je stale pruzina nalozena v oleji(stejne jako XCR), ktera ma utlumy porad v dobre urovni.

      V teto kategorii kupujete hlavne kvalitu ramu a to ma Specialized za ty prachy TOP,dal si na to i dozivotni razitko, hotovo :)

      Dale bych chtel jeste upozornit na kvalitu prodejce : Kdyz vas nekdo rve na ram, kterej je podle vyrobce tak tak do vasi velikosti, vy si nejste jistej jestli nejste moc shrbeni a potom vam prodejce rekne, ze ta dasli velikost je ale az od vasi vysky ze to ne, TAK SI TO OVERTE. Zvlast kdyz maji posledni kolo skladem a snazi se vam ho timto vnutit.

      Mam 190cm, problemy se zadama, prodejce me rval na kolo vyrobcem udavane 170–190cm , ze dalsi velikost je az od 190. Jenze lez, dalsi velikost je 180-x a byla mnohem lepsi i u jinych vyrobcu.

      Kdyby mel nekdo dotaz a ja nahodou znal odpoved Diky celomesicnimu intezivnimu vybirani, rad zde na foru zodpovim.

      0 0
      • Fran-tic  

        hmm, shrnutí: po celoměsíčním hledání si koupil jen předražený rám na lowend komponentech? No dělej jak myslíš, ale takové věci bych teda neradil ostatním, kteří mají v merku podobná kola. Pokud si tak sběhlý za ten měsíc, určitě poznáš rozdíly mezí tvým spešlem a tímhle ( o litr levnějším) kolem http://www.cyklonemcik.cz/…deore-raidon

        0 0
      • Fran-tic  

        a to že sis vybíral kolo podle tabulkových velikostí a potom říkal, jak tě chtěli podělat je celkem třešnička na tvém výběru :)

        0 0
      • Spathodus  

        A co se týče té vidle, tak tam opravdu není pružina naložená v oleji, stejně tak jako není ani u té XCR. Je to tak, že pružení zajišťuje pružina v levé noze a útlum a zamykání olejová patrona v pravé noze.

        0 0
      • Azmir  

        nevím jestli se mám smát nebo brečet, ale asi smát, protože ty budeš jezdit na předražené plečce i když si mohl mít mnohem lepší kolo ne já, muehehe, ještě že jsou na světě blbí lidi, co bychom si bez nich počali.

        0 0
      • Dave-geo  

        To není pružina v oleji. Je to pružina v zatuhlém mogulu, kterému v Suntouru říkají vazelína.

        A rozdíl XCM/Epicon poznají i moje technicky antitalentní kamarádky – prostě po vyjížďce cítí zápěstí :)

        Tak trochu tuším, jak funguje cenová politika u Spešlu. Na ten rám tam zbývá tak málo peněz, že není ani tak z půlky super, jak Ti v prodejně nakukali ;-)

        0 0
      • johninho017  

        Rockhopper je terénní mašina vybavená

        hydraulickými kotoučovými brzdami Tektro, koly

        o velikosti 29 palců a převody Shimano, se

        kterými se můžete s jistotou vydat hodně daleko. Plně zeslabovaný rám A1 Premium Aluminum 29"

        se spodní rámovou trubkou ORE pro lehčí,

        pružnější a odolnější kolo Vidlice SR Suntour XCM-LO s hladkým zdvihem,

        nastavitelnou tuhostí, hydraulickým tlumením a

        zamykáním pro větší všestrannost a

        nastavitelnost v různém terénu Převodník Suntour s plně vyměnitelnými ta­líři

        využívá středové složení Shimano Octalink pro

        spolehlivý převod síly. Hydraulické kotoučové brzdy Tektro s kotouči

        Light Wave pro lepší ovládání a vynikající

        brzdnou schopnost pro jistější brzdění Přehazovačka Shimano Alivio s 9 rychlostmi a

        páčky Acera Rapidfire pro spolehlivý a vysoce

        kvalitní výkon

        ono si stačilo přečíst popis, a nemusel jsi ani zakládat toto vlákno. Nic lepšího jsi vybrat ani nemohl. (to je ironie)

        Koupit takovou plečku, to chtělo dlouho vybírat… Jestli si myslíš, že ten rám je TOP,tak se opravdu pleteš. Hlavně že je na něm ale nálepka specialized…

        0 0
      • tomikimposs  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • tomikimposs  

        Dosti usmevne jak jsou najednou, krom par slusnych jedincu, vsichni generalove po bitve :) i etika tu tam, ale to je holt ta povaha ceska, zavist a podobne, ze ? ;)

        0 0
        • Krejca  

          Nikdo není generál,jen si tu pozbíral pár dobrých rad a pak tě stejně ukecal letákovej prodejce a prodal ti nápis na rámu za hodně peněz a relativní slevu a ještě si to podal jakej seš borec že si objevil spešla :-) tak jako tak at ti slouží.

          0 0
        • Dave-geo  

          Víš, to je tak. Někdo stráví čas tím, aby pomohl člověku, který se v kolech neorientuje a poradil mu kolo tak, aby jen nevyhodil peníze z okna.

          No a on pak jde do krámu a naletí prvnímu šaškovi kterého tam potká. Tohle by vytočilo každého. Ale jsou to tvoje peníze a tvoje kolo :)

          Jen tak pro zajímavost: Co myslíš – jakou část tvoří skutečná cena za komponenty a jaká část z ceny je jen provize prodejce (V tomhle případě Specialized + Specialized ČR + Concept store který Ti kolo prodal?)

          Hrozně by mě zajímalo, jestli tohle lidi alespoň tuší… Díky!

          0 0
          • tomikimposs  

            Vzdy je a bude nejaka provize a vsude se z tebe budou snazit vytriskat co nejvic. Ale v teto cenovce si myslim, jak jsem take vyse zminil, ze kupujes hlavne kvalitu a ergonomii ramu, a tu ma ten spesl prece vychytanou hafo, zvlast kdyz si na to da dozivotni stempl. Jezdi se mi na nem fakt vyborne a to poznam opravdu hned „diky“ memu problemu se zadama.

            Opravdu si myslim, ze kvalita ramu > male rozdily mezi Deore/Alivio bla bla. Ridil jsem i kompletni Deore a radilo to stejne.

            Ano, nejsem vubec odbornik, ale obcas je to asi lepsi kdyz si tak procitam nektere prehnane skoro off-topic reakce. napriklad utoceni na prodejce ci letak atd. Krom toho, ze je to trapne, tak je to hlavne vedle. Prodaval mi to spoluzak ze stredni,co jezdi na kole 15 let a jezdil souteze na prednich mistech.

            NIKDO MI NEPORADIL NIC JINEHO krome mnou vybraneho Maxbiku, ktery jsem si zaradil do tabulky sam a na nej se dale strhla presnejsi reakce, za coz jsem moc rad a mohl jsem si ho timto srovnat a umistil se na 2. miste.

            Takze ti generalove po bitve jsou celkem presni myslim, ale vubec me to neprekvapuje.

            K tve otazce, jestli ji dobre chapu, rozdil ceny me zaverecne a primo vyrobni ? tzn vyrobni cena Spec ramu + pomerna cast ceny vyvoje a komponenty za nakupku ? Muj tip, tak 8k vyrobni cena.

            0 0
            • Dave-geo  

              Tak k doživotní záruce asi tolik: V Decathlonu ji dáváme na všechny rámy a není jediný důvod, proč ji při prodeji 3 mega kol celosvětově za rok těm lidem neposkytnout. Čert vezmi promile rámů které praskne, když na to lidi slyší. :D Ve Spešlu je to evidentně napadlo taky.

              Jinak spíš je to míň než osm no.. Jen ten prodejce který Ti dal „slevu“ na tom pořád 1500 urval ;)

              A lepších tipů tu vidím dost. Za tyhle prachy je nejlepší nechat si to postavit, nebo němčík. Já bych se za patnáct cejtil okradenej, ale to „S“ na rámu je asi pro lidi velká modla.

              Osobně nic proti Spešlům… ale ve chvíli vím o lidech, kteří mají za 23k Stump HT Comp.(http://www.specialized.com/…mper-comp-29) Tak 15 tisíc za tohle je prostě největší ptákovina :)

              Ale moc dobře vím, že pokud někdo něco koupí, nemá ho už cenu přesvědčovat o tom, že ty peníze vzal a hodil z okna. KAŽDÝ na to časem přijde sám (to mi věř, takových lidí potkávám týdně několik ;))

              0 0
              • tomikimposs  

                Ano, ja to vsechno beru, co rikas, ale to je take vse v poradku.

                Se stavbou to byla urcite dobra rada, ale na druhou stranu, kolik lidi si svoje prvni poradny kolo necha postavit kdyz o tom vi tak malo ? Ja ne, treba pristi.

                A tady na foru mi opravdu neporadil nikdo ZADNE jine konkretni kolo, ktere bych si mohl porovnat, vyzkouset. Takze fakt takhle po bitve se bavit a delat chytraka, nemyslim tebe, je opravdu usmevne.

                0 0
                • Krejca  

                  To je srandovní jak ses přišel pochlubit s novým kolem a všichni co ti narovinu řekli že to nebyla zrovna nejlepší volba,jsou vlastně jen pitomci co ti ho asi závidí :-) když už sis toho Maxe našel sám a v podstatě ti tu většina potvrdila že to je rozumný kolo ,tak se nediv ,že se teď divíme ,že sis nakonec koupil horší kolo a z těch rad sis vlastně nic moc nevzal a ještě sis dopředu okecal ,proč si vlastně udělal dobře :-) nikdo ti to nebere,ale nemůžeš čekat ,že když už tuhle debatu někdo sleduje a snažil se i pomoct radou,abys nevyhodil zbytečně peníze,že se takový člověk k tvému výběru nevyjádří.

                  0 0
                  • tomikimposs  

                    Neprisel jsem se pochlubit, to jsi asi spatne pochopil nebo necetl co jsem psal. Psal jsem to hlavne jako podekovani par lidem, kteri byli ochotni se vyjadrit a lidem, ktere to zajimalo ne z duvodu trollovani.

                    Kazdej ma pravo na nazor a je potom uz pouze na urovni kazdeho jakym zpusobem se k tomu chce vyjadrit. Pitomce jsi rekl ty :)

                    A jelikoz bych nerad aby to nekdo konkretni spatne pochopil, tak jsem udelal konkretni seznam lidi co se vyjadrili pred a po, timto bych to ukoncil, myslim, ze kazdej rozumnej si z toho odnese sve, jeste jednou Dekuji prijemnym lidem a hodne spokojenych km :)

                    Fran-tic – ani slovo ci rada, pouze chytrak po bitve

                    Azmir – ani slovo ci rada, pouze chytrak po bitve

                    Dave-geo – rada si kolo postavit + vysvetleni technickych detailu + rozumna rec, timto opet Dekuji

                    johninho017 – ani slovo ci rada, pouze chytrak po bitve

                    Krejca – kratky nazor pred bitvou, timto Dekuji + nesmyslne off-topic rejpani po bitve

                    0 0
                    • Krejca  

                      :-) to ale nebylo rejpání,jen vyjádření nepochopení,proč si chtěl poradit a taky už při první odezvě jsem ti přál at si ho tak jako tak užiješ,jak zde bylo řečeno,tvoje volba,tvoje peníze,tvoje věc.Prostě mi ve výsledku to vlákno přišlo zbytečný,protože sis vlastně moc poradit nenechal.Tot vše.Po pravdě nebýt tak hnusně jsem někde na biku,ale nudím se doma a tak odepisuju i na věci který bych už dávno považoval za strátu času.

                      Tak tedy hodně spokojených km .

                      0 0
    • Dave-geo  

      Ve zkratce – ani jedno. Za tyhle peníze (15–18 tisíc) XCM a XCR prostě nejsou akceptovatelný vidlice :)

      Postavit!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.